ÖNEMLi BiR SORU


Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Junior Member Ebû Yusuf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2018
    Mesajlar
    3

    ÖNEMLi BiR SORU

    Arkadaslar bir sorum olacak, yardimci olabilirseniz minnettar kalirim. Ben abd'nin bir sehrinde green card'li olarak yasamaktayim. Ayni zamanda küçük çapli bir business'im var. Sorum su: kardesim Allah cc nasib ederse bu yil tr'deki bir üniv'de uluslararasi iliskileri bitiriyor. Onu buraya getirmek istiyorum; ama visa mülakati için taktige ihtiyacimiz var. iki alternatifimiz var: Birincisi visa mülakatinda, bulundugum sehirdeki üniversiteden dil kursuna kabul alip ( ki, bu konuda problem yok) sonrasinda Master'a devam etmeye çalismak seklinde beyanda bulunmak mi daha makul yoksa dil kursundan sonra Tr'ye dönüp isine devam etmek (su an ayni zamanda bir firmada resmi olarak çalisiyor) seklinde mi beyanda bulunmak makul. Her ikisi de bizim hedeflerimiz arasinda. Master'a kabul alabilirse burada kalacak, alamazsa dönüp türkiye'de isine devam edip ayni zamanda Türkiye'de master yapacak. Mülakatta da benim yanimda kalacagini ve masraflarina yardimci olacagimi söyleyecek. Simdi maddeler halinde gidecek olursak:
    1- Mülakatta bu iki yoldan hangisi kullanilirsa visa alma ihtimali daha yüksektir?
    2- Benim green card'li olarak burada bulunuyor olmam ve küçük de olsa bir business sahibi olup vergi ödüyor olmam kardesimin durumuna negatif mi yansir yoksa pozitif mi?
    3- Her iki durumda da mecbûri belgeler disinda gerek benim isimle alakali gerekse kardesimin Türkiye'deki isiyle alakali extra hangi belgeleri beyan etmemiz faydali olabilir?
    Vereceginiz bilgiler için simdiden çok tesekkür ederim.

  2. #2
    Member Moltke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2017
    Mesajlar
    67
    Sizin Green Card'a sahip olmanız malesef olumsuz bir görüş yaratır. Nedeni ise kardeşinizin sizin yanınıza temelli yerleşip kalıcı olarak USA'da kalabilecek olma ihtimalinin olması. Büyük ihtimalle red alır. Benim tavsiyem dil kursuna senin bulunduğun eyallette değil başka bir eyallette gitmesi, daha sonra master için Türkiye'ye geri dönüş yapmadan USA'da vizenizi uzatıp kardeşini yanına alırsın.

  3. #3
    Member Hasbelkader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2018
    Mesajlar
    52
    Bir fikir vermesi için yazıyorum. New York ta çalışan ve yaşayan, Amerikan vatandaşı olan arkadaşımın kardeşinin turist vizesi başvurusu olumsuz neticelendi. Sanırım genç ve çalışmıyor olması buna neden oldu.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •