J-1 ile exchange icin geldim tekrar J-1 alabilir miyim?


Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes
  • 1 Post By selin

Konu: J-1 ile exchange icin geldim tekrar J-1 alabilir miyim?

  1. #1
    Junior Member bymafmaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2017
    Mesajlar
    1

    Exclamation J-1 ile exchange icin geldim tekrar J-1 alabilir miyim?

    Merhaba,

    J-1 ile exchange ogrencisi olarak Amerika'ya geldim. Vizede two years rule apply diyor. Simdi ben burada buyuk bir firmayla mulakatlara girdim ve staj icin kabul aldim. Yaz icin onlar bir tane daha J-1 vereceklerdi. Daha sonra benimle iletisime gectiler ve mezuniyetten sonra 1 yildan fazla burada calisabilecegimi ispat etmem gerektigini soylediler. Cunku full-time offer yapabilecekleri kisileri staja aliyorlar. Simdi kafami kurcalayan sorular sunlar:

    1. Two year rule apply yaziyor vizemde. Yaz icin J-1 intern vizesi alabilecek miyim?

    2. Waiver icin surecleri okudum. Bu surecleri yaptim diyelim. Alacagim No Objection Statement'in bir suresi var mi? Yani ben firmadaki adamlara bakin bende No Objection Statement var ve bunu hep kullanabilirim o yuzden mezun olunca 1 yildan fazla olmasi icin iki j-1 vizesi alabilirim diyebilir miyim?

    Adamlardan aldigim mail su onu da ekleyeyim:
    You basically need to prove that you can work upon graduation for 1+ years before receiving an H-1b visa.
    If yes, then you also need to get the 2 year rule waived (if applicable).

    Hem yazin alacagim J-1'da sikinti olmayacagini hem de gelecek sene mezun oldugumda 1 yildan fazla calisabiliyor oldugumu ispat etmem gerekiyor. Nasil yapabilirim ne yapmam gerek?

    Bir de Mayis'in ortasina kadar bunlari halledebilir miyim?

    Yardimci olursaniz inanilmaz mutlu olurum.

  2. #2
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.131
    Alıntı bymafmaf Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    J-1 ile exchange ogrencisi olarak Amerika'ya geldim. Vizede two years rule apply diyor. Simdi ben burada buyuk bir firmayla mulakatlara girdim ve staj icin kabul aldim. Yaz icin onlar bir tane daha J-1 vereceklerdi. Daha sonra benimle iletisime gectiler ve mezuniyetten sonra 1 yildan fazla burada calisabilecegimi ispat etmem gerektigini soylediler. Cunku full-time offer yapabilecekleri kisileri staja aliyorlar. Simdi kafami kurcalayan sorular sunlar:

    1. Two year rule apply yaziyor vizemde. Yaz icin J-1 intern vizesi alabilecek miyim?

    2. Waiver icin surecleri okudum. Bu surecleri yaptim diyelim. Alacagim No Objection Statement'in bir suresi var mi? Yani ben firmadaki adamlara bakin bende No Objection Statement var ve bunu hep kullanabilirim o yuzden mezun olunca 1 yildan fazla olmasi icin iki j-1 vizesi alabilirim diyebilir miyim?

    Adamlardan aldigim mail su onu da ekleyeyim:
    You basically need to prove that you can work upon graduation for 1+ years before receiving an H-1b visa.
    If yes, then you also need to get the 2 year rule waived (if applicable).

    Hem yazin alacagim J-1'da sikinti olmayacagini hem de gelecek sene mezun oldugumda 1 yildan fazla calisabiliyor oldugumu ispat etmem gerekiyor. Nasil yapabilirim ne yapmam gerek?

    Bir de Mayis'in ortasina kadar bunlari halledebilir miyim?

    Yardimci olursaniz inanilmaz mutlu olurum.
    1) o 2 yil kurali K vizesi ve gocmen vizeler icin gecerli. Yeni bir J1 alabilirsiniz. Bu durumda 2 yil kurali yeni vizenin sonuna atilir, sizin bu yeni vize icin de waiver almaniz gerekir.

    2) waiver'in suresi yok, o 2 yil kuralini waiver ediyor ama waiver almaniza gerek yok cunku bir daha j1 alirsaniz bir daha 2 yil kuraliniz olacak.

    bu 1 yil calisabiliyor olma durumunu nasil ispatlayacaginizi pek anlayamadim.
    yapay-zeka likes this.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •