F1 Vizesi Mini Anket..


Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree3Likes

Konu: F1 Vizesi Mini Anket..

  1. #1
    Senior Member Trader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2016
    Mesajlar
    157

    F1 Vizesi Mini Anket..

    Arkadaşlar merhaba,

    F1 vizesine başvurmuş, kabul almış veya red yemiş olan arkadaşlar için çok küçük bir anket tarzı birşey hazırladım..Konuyla ilgili olan arkadaşlar katılım gösterirse çok memnun olurum.Teşekkürler.

    Vizeye başvurduğunuzda/aldığınızda

    1- Kaç yaşındaydınız
    2- Medeni haliniz
    3- Ne eğitimi için başvurdunuz.(Dil, üniversite, master vs.)
    4- Kabul/Red (Red ise sebebi)


    (Edit: Başvuru sahibi bir tanıdığınız arkadaşınız vs. de olabilir, sadece amaç bilgi toplamak)

    Teşekkürler.
    selin likes this.

  2. #2
    Junior Member Makhammatov14 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2017
    Mesajlar
    6
    Merhaba, San Franciscoda bir dil okuluna kayit yaptirdim. Odemiyi yaptiktan sonra bana bir I-20 ve odeme makbuzu gondeceklerini soylediler şimdi bir F1 vizesi başvuru için bunlar yeterli olucak mi?

  3. #3
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.120
    Alıntı Makhammatov14 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba, San Franciscoda bir dil okuluna kayit yaptirdim. Odemiyi yaptiktan sonra bana bir I-20 ve odeme makbuzu gondeceklerini soylediler şimdi bir F1 vizesi başvuru için bunlar yeterli olucak mi?
    Evet, kabaca yeterli diyebiliriz... SEVIS fee'yi odeyip okuldan I-20'yi alacaksiniz (SEVIS ID numarasi bu belgede yazar zaten) ve daha sonra DS-160 formu doldurup konsolosluktan mulakat talep edeceksiniz.

    Mulakat gunu yaninizda I-20 formu, pasaport, DS160 formu, mulakat ucreti makbuzu, vize icin fotograf goturmelisiniz.

    Ayrica ulkeye doneceginizi gosteren baska belgeleri de yaninizda goturmenizi tavsiye ederim. Banka hesabi kayitlari, varsa tapu belgeleri, okul'dan transcript ya da diplomalar. Eger varsa toefl vs. sinav sonuclari. Eger bir iste calisiyorsaniz, o is yerine geri gelip calismaya devam edeceginize dair yazi da goturebilirsiniz.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  4. #4
    Junior Member Makhammatov14 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2017
    Mesajlar
    6
    Diyelim ki ben ödemeği yaptım ve I-20 elime ulaştı SEVIS ID numarasi ile bu ödemeyi de yapınca bana bir SEVIS ödendi makbuzu gelicek mi yoksa kod numara falan mı verecekler? Bir de şunu sormak istiyorum ben başvuru yaparken ödemeler listesinde 95$ I-20 kargo ucreti vardı ama daha sonra INVOICE geldi ama kargo ücreti yazmıyordu?

  5. #5
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.120
    Alıntı Makhammatov14 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyelim ki ben ödemeği yaptım ve I-20 elime ulaştı SEVIS ID numarasi ile bu ödemeyi de yapınca bana bir SEVIS ödendi makbuzu gelicek mi yoksa kod numara falan mı verecekler? Bir de şunu sormak istiyorum ben başvuru yaparken ödemeler listesinde 95$ I-20 kargo ucreti vardı ama daha sonra INVOICE geldi ama kargo ücreti yazmıyordu?

    Evet, online olarak suradan odeyebilirsiniz:

    https://www.fmjfee.com/

    Sonra odendi sayfasini makbuz yerine kullanabilirsiniz. Bu arada SEVIS fee ile visa fee'yi karistirmayin. Ikisi de odenmesi gereken ucretler.

    $95 sanirim sizin dil okulunuz tarafindan kararlastirilan bir ucret? O kismin resmiyeti yok sanirim, o nedenle cok da kafaniza takmaniza gerek yok.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  6. #6
    Junior Member Makhammatov14 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2017
    Mesajlar
    6
    Çok çok teşekkür ediyorum efendim!

    Şimdi bir soru daha soracağım çünki benim için çok önemli; başvurduğum okul ILSC program Part-Time PM (new) 18 saat week. kafamı kurcalayan soru şu F1 vizesi sadece Full-Time e kayıt olanlar için mi verilir yoksa bir I-20 geldikten sonra farketmiyor mu? Okula mail attım ben ne tür vize ile giriş yaparım diye şu cevabı aldım "Just to confirm, the schedule you registered for is for a Tourist/Other visa. It is NOT for an F1 Student Visa." Yani bir I-20 benim F1 almamı sağlamaz mı? Sizin cevabınıza göre program değişikliği yapacağım. Teşekkürler!

  7. #7
    Senior Member Trader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2016
    Mesajlar
    157
    Alıntı Makhammatov14 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok çok teşekkür ediyorum efendim!

    Şimdi bir soru daha soracağım çünki benim için çok önemli; başvurduğum okul ILSC program Part-Time PM (new) 18 saat week. kafamı kurcalayan soru şu F1 vizesi sadece Full-Time e kayıt olanlar için mi verilir yoksa bir I-20 geldikten sonra farketmiyor mu? Okula mail attım ben ne tür vize ile giriş yaparım diye şu cevabı aldım "Just to confirm, the schedule you registered for is for a Tourist/Other visa. It is NOT for an F1 Student Visa." Yani bir I-20 benim F1 almamı sağlamaz mı? Sizin cevabınıza göre program değişikliği yapacağım. Teşekkürler!
    Kursunuz haç haftalık ?

  8. #8
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.120
    Alıntı Makhammatov14 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok çok teşekkür ediyorum efendim!

    Şimdi bir soru daha soracağım çünki benim için çok önemli; başvurduğum okul ILSC program Part-Time PM (new) 18 saat week. kafamı kurcalayan soru şu F1 vizesi sadece Full-Time e kayıt olanlar için mi verilir yoksa bir I-20 geldikten sonra farketmiyor mu? Okula mail attım ben ne tür vize ile giriş yaparım diye şu cevabı aldım "Just to confirm, the schedule you registered for is for a Tourist/Other visa. It is NOT for an F1 Student Visa." Yani bir I-20 benim F1 almamı sağlamaz mı? Sizin cevabınıza göre program değişikliği yapacağım. Teşekkürler!
    F1 hakkindaki sorunuzu tam bilemiyorum maalesef, ama dil okulunun bunu daha iyi biliyor olmasi lazim. Eger kayit yaptirdiginiz program icin F1 gerekmiyorsa o zaman size I-20 gondermezler zaten. Okul size I-20 gonderdi mi?

    Soyledikleri sey, sizin kayit oldugunuz programa katilim icin B1/B2 vizesinin yetecegi. Yani bu program icin F1'e gerek yok.
    Trader likes this.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  9. #9
    Junior Member Makhammatov14 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2017
    Mesajlar
    6
    16 haftalık bir kursa yazılmıştım. Anladığım turist vizesi ile gideceksem bana I-20 göndermezler tamam turist olarak gidebilirim ama kalmak isteye bilirim o açıdan soruyorum orada turist vizesi ile okula devam etme şansım olucak mı?

  10. #10
    Senior Member Trader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2016
    Mesajlar
    157
    Alıntı Makhammatov14 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    16 haftalık bir kursa yazılmıştım. Anladığım turist vizesi ile gideceksem bana I-20 göndermezler tamam turist olarak gidebilirim ama kalmak isteye bilirim o açıdan soruyorum orada turist vizesi ile okula devam etme şansım olucak mı?
    Okulunuzun sitesinde Visas and Insurance bölümünde gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

    If you are entering the United States primarily for tourism, but want to take a short course of study of less than 18 hours per week (Full-Time schedule at ILSC), you may be able to do so with a visitor visa. If your course of study is more than 18 hours a week, you will need a student visa.

    The F-1 student visa is a non-immigrant visa for foreign citizens whose primary purpose of entering the United States is to study. Students enrolling in one of the following schedules at ILSC must obtain an F-1 student visa: 'Full-Time Plus' or 'Full-Time Intensive'. Students applying for an F-1 student visa need to obtain a SEVIS* generated I-20 form from ILSC.

    Yani sizin kayıt olacağınız part-time kursunuz için F-1 vizesine gerek görülmüyor, turist vizesiyle de bu eğitimi alabilirsiniz diyor. Eğer haftada 18 saatten fazla olan Full-Time Plus ve Intensive kurslarına giderseniz F1 vizesi gerekiyor.

    Bu arada eğerki kursunuzu 16 weeks Full Time Plus yaparsanız hesabınızda min. 10.650, Full Time Intensive yaparsanız 11.450 dolar göstermeniz gerekecek.Bilginiz olsun.

    Aklınızın bir kenarında olması için extra bilgi olarakta şunu söyleyim..6 ay dan kısa süreli kursların veya sizin bahsettiğiniz part time yada semi-intensive olan kursların F1 vizesi alma ihtimali daha düşüktür..
    En önemlisi tabiki eğitiminizden sonra geri döneceğinizi ikna etmeniz gerekiyor..F1 vizesine başvurmadan önce bunları bi değerlendirin bence.Ama amacınız gerçekten dil eğitimi alıp dönmekse B1 ile gidip eğitiminizi alabilirsiniz zaten.
    Konu Trader tarafından (23-06-2017 Saat 18:05 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •