I-94 Süre aşımı


Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Junior Member gkhan1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2017
    Mesajlar
    1

    I-94 Süre aşımı

    Merhaba arkadaşlar I-94 süre aşımı yaptık geçerli bir mazeretimiz elbette var süre aşımı 14 gün herhangi bir giriş cezamız yok fakat formlarda herkes ayrı birşey söylüyor konu ile alakalı kimisi mevcut vizenin iptal oldugunh kimisi kısa süreli geçikmeden birşey olmayacagını bu konu ile alakalı bilgisi olan arkadaslarımızın yorumlarını bekliyoruz teşekkürler Şuan ağusto ayı gibi yeni bir seyehat planlıyoruz son çıkışımızın üzerinden 2 seen geçmiş bulunmakta yeni bir vize başvurusu yapmalımıyız yoksa mevcut vize ile mi gitmeliyiz ?

  2. #2
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.120
    Alıntı gkhan1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar I-94 süre aşımı yaptık geçerli bir mazeretimiz elbette var süre aşımı 14 gün herhangi bir giriş cezamız yok fakat formlarda herkes ayrı birşey söylüyor konu ile alakalı kimisi mevcut vizenin iptal oldugunh kimisi kısa süreli geçikmeden birşey olmayacagını bu konu ile alakalı bilgisi olan arkadaslarımızın yorumlarını bekliyoruz teşekkürler Şuan ağusto ayı gibi yeni bir seyehat planlıyoruz son çıkışımızın üzerinden 2 seen geçmiş bulunmakta yeni bir vize başvurusu yapmalımıyız yoksa mevcut vize ile mi gitmeliyiz ?

    Resmi siteden su kismi paylasayim:

    https://help.cbp.gov/app/answers/det...-94%20overstay

    If you do not validate your timely departure from the United States, or, if you cannot reasonably prove you departed within the time frame given to you when you entered, the next time you apply for admission to the U.S., Customs and Border Protection (CBP) may conclude you remained in the U.S. beyond your authorized stay. If this happens, your visa may be subject to cancellation or you may be returned immediately to your foreign point of origin.
    Delays beyond the traveler's control, such as cancelled or delayed flights, medical emergencies requiring a doctor's care, etc. are not considered unauthorized overstays, however, you will need to bring proof of the cause of your overstay next time you travel to the U.S. in order for it to be forgiven. For airline delays, ask the airline for a letter affirming the delay or a copy of your cancelled boarding pass.

    Otomatik olarak iptal oldugunu yazmiyor, fakat neden size uzun kaldiginizi soracaklardir. Bunu sorduklari zaman iyi nedenleriniz ve mumkunse belgeleriniz varsa sizi ABD'ye kabul edebilirler. Fakat eger onlari ikna edemezseniz, buyuk ihtimal vizenizi iptal edip sizi Turkiye'ye gonderebilirler (ya da geldiginiz ucagin cikis ulkesine)

    Eger vizenizin gecerliligini kontrol etmek istiyorsaniz, suradan istanbul konsoloslugu vize birimine sormanizi oneririm:
    U.S. Consulate General, Istanbul - Nonimmigrant Visa Unit
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  3. #3
    Junior Member Kossandro83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2017
    Mesajlar
    6
    Arkadaslar Merhaba! Mayisin 3 unden beri kafam durdu. Ne yapacagimi bilmiyorum. Orta asya ulkelerinden birinin vatandasiyim. Durumum shoyle izah edeyim Abdye 25 Agustos 2016 da giris yaptim. 24 subat 2017 turist viza b2 bitti. Shu anda 180 gunden az bir sureyle out of stay . Asil geldigimde dushuncem ilticaya bash vurmakti. 1 sene zarfinda kabul edecklerinden dolayi daha bash vurmadim. Fakat ne garipki hanim ve cocuklar memlekette. Hanim dv lottery kazananlar icerisinde. Herkez bir sey diyyor. Benim green carti alabilmem icin memlekete gitmem gerek. Adjust of status yapamiyor sure ashimindan dolayi. Bende durum ise memleketime donsem devlet bu sefer sorun cikartir bana. Geri gondermez. Sorum shu ben ilticaya bash vursam. Beraberindede dv lottery prosedurunu yapsam 3 . bir ulkeye gidip consular prosessing yapabilirmiyim.

  4. #4
    Member BacktoUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2017
    Mesajlar
    40
    Sorunuzun cevabini bilmesemde alakali bir link gordum, belki bir fikir verir.
    ICE Arrests Green Card Applicants In Lawrence, Signaling Shift In Priorities | WBUR News

  5. #5
    Member redur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2017
    Mesajlar
    46
    bu durumda neden fazla kaldığımızı gerekçeleriyle kanıtlamamız mı gerekiyor ?

  6. #6
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.120
    Alıntı redur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu durumda neden fazla kaldığımızı gerekçeleriyle kanıtlamamız mı gerekiyor ?
    kaldığınız süre ve nedeni önemli. 180 günden kısaysa pasaport görevlisinin insiyatifine kalmış durumdasınız, yüzde 50-50 yani kesin bir şey söylemek yanlış olur.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  7. #7
    Senior Member sir.altan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2017
    Bulunduğu yer
    sydney
    Yaş
    73
    Mesajlar
    396
    Alıntı redur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu durumda neden fazla kaldığımızı gerekçeleriyle kanıtlamamız mı gerekiyor ?
    ....ben cifte vatandasim turk pasaportu kullanmiyorum,bir zaman evveline kadar,elimizde nufus kagidimiz olmasina ragmen,turkiyede 3 ay kalma hakkimiz vardi,3 ay gecerse basim belaya girer diye donus ucak bilet tarihini 3 ay lik zamanin bitmesinden bir gac gun evveline aldim,gerci iki sefer 3 ay kaldim,, simdi uzerinde turk nufus kagidi varsa istediginiz kadar kalabiliyorsunuz...benim dogmus oldugum oz vatanimda bile kanunlara ters dusmiyeyim diye dusunuyordum,simdi bile gittigim zaman ayagima basana ben pardon diyorum..
    ..Amerika turist vizeleri 90 veya 180 gunluk dur, verilen zaman gecipde ulkeden cikmayinca suc islenmis oluyor,vize bitis suresi sonunda amerikada bir kac ay veya haftalarca vizesiz kalan arkadaslar cok cesaretli kisilerdir...yakalandigi zaman belki ulkeyi terk etmesi icin zaman verirler,belkide kirmizi mahkum tulumunu giydirip ceza evine ativerirler....hic bir sey yapmazlarsa ilersi icin vize yasagi uygularlar.

    ....benim kendi gorusum olarak normal turistik amacla gezmek icin giden vatandas vize suresi bitmeden ulkeden cikar,bazi elde olmayan sartlar olusur ve musaadeli olarak biraz daha kalabilir. baskan trump geldikten sonra her sey cok degisti,suriyede bir seyler oluyor,amerikada orda,bir seyler ters giderse,turk vatandaslari icin amerikaya gitmek bir zaman icin hayal olabilir.
    ...YOU WILL NEVER WALK ALONE...

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •