F1 Öğrenci Vizesi ve Kafamda Türlü Türlü Sorular...


Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Member Moltke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2017
    Mesajlar
    67

    F1 Öğrenci Vizesi ve Kafamda Türlü Türlü Sorular...

    Arkadaşlar Merhaba,

    26 Yaşında olmam, askerlik yapmamış, evli olmayan birisi olarak Amerika'ya dil kursuna(CC) gitmek için yapacağım vize görüşmesinde beni potansiyel bir göçmen yapıyor. Bu durumda gerçekten vize alabilmem çok zor. Amerika'ya asıl gitme sebebim dil kursu ancak, dil kursundan sonra Türkiye'ye dönmeyip dil kursu alacağım yerde başka bir bölüme transfer olarak Amerika'da yaşamaya devam etmek. Yapmayı düşündüğüm tabiri caizse çakallıklar şöyle; Şirketten yazı alacağım ancak şirkete dönüş yapmayacağım, ancak uzun süredir şirkette çalıştığım için yalandan da olsa belki bir şekilde yazı alabilirim. Bu aldığım yazı ülkeye dönmediğim taktirde şirket için problem yaratır mı? Eğer bu yazıyla gidersem yüksek ihtimal bana vize verecekler.(uluslararası bir firma) 2. çakallık; Banka hesabımda 20k USD gösterebilcek param var. Gideceğim CC 25k+ para göstermemi istiyor. Arkadaşlarımdan geçici para alsam ve vizeyi aldıktan sonra parayı iade etsem sıkıntı olur mu? Ayrıca 2 farklı bankada örneğin x bankasına 10k yatırsam o bankadan banka yazısı alsam, ertesi gün asıl paramın olduğu bankaya yatırsam ve o bankadan da yazı alsam sıkıntı olur mu?(10k bir bankada 25k diğer bankada gibi). Çakallık yapmayıp şöylede bir şey diyebilirim(bu yazacağım gerçek) ; Neden İngilizce eğitim almak istiyorsun diye sorduklarında ; ''Çalıştığım firmada yükselebilmek için İngilizce gerekiyordu, İngilizce bilmediğim için telekonferanslara ve yurt dışı iş toplantılarına gidemiyorum, Kariyerimde bir üst basamağa geçebilmek için İngilizce öğrenmeye ihtiyacım var, döndüğümde öğrendiğim İngilizce kariyerim için çok önemli olacak, şuan çalışmış olduğum firmada döndüğümde benim çalıştığım pozisyonda yer olursa tekrar gireceğim, veya yine İngilizce'mi kullanabileceğim uluslararası bir firmada çalışacağım'' gibi bir şey desem vize almam mümkün olur mu acaba? Daha önce Türkiye'de İngilizce kursuna gittim.

    Yukarda yazdıklarım umarım tepki çekmez, vereceğiniz cevaplar şuan benim durumumda veya ilerde benim durumumda olabilecekler için yol gösterici olacaktır.

    Teşekkürler.

  2. #2
    Member Seckin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2017
    Mesajlar
    30
    Boyle vizeye basvurursan soyledigin tarzda, red alma olasiligin var. Ingilizceyi isimde yukselmek icin ogrenecegim iyi bir sebeb degil zira Turkiyedede o ingilizceyi ogrenebilecegin bir cok yer var. Ben genelde konu ogrenci vizesi oldugunda elimden geldigince tecrube ve deneyimlerimi paylasmaya calisiyorum cunku ben hali hazirda 6 yildir ogrendiyim ABD ve bu alti 6 da 3 kez ogrenci vizemi yeniledim. Bende 32 yasindaydim ABD de universite okumaya karar verdigimde ve ingilizce dahi bilmiyordum ve ustene ustelik isimden ayrilmistim calismiyordum. Her neyse burda amac ABD de universite okumaksa eger bence soyle bir yontem denemelisiniz. Community College veya Universitenin dil okulundan I-20 formunu alin. Arkasindan yeterli kadar parayi gerekirse 2 ayri banka islemiyle gisterin keza bunu size daha once yapmis biri olarak yazmistim. Burda bankadaki gostereceginiz parabin yaninda sizin hikayeniz daha onemli. Size sorulacak ilk soru neden ABD de dil okuluna gitmek istiyorsunuz, sizde onlara universite okumak istediginizi bir bolum belirleyin kafanizda hedefinizin net oldugunu gormeleri icin. Mesela bilgisayar mugendisligi okuyacagim deyin. TR de istedigim bolumu kazanmak cok zor ve o yuzden ABD de okumak istiyorum deyin. Cunku bu dogru ve cok mantikli geliyor onlara. ABD deuniversite sinavi gibi bir zorunlu sinav yok universite egitimi oncesi, sadece bir yeterlilik sinavi var ingilizce ve matematikle ilgili. Matematik seviyeniz dusuk cikarsa kredisiz matematik dersleri alarak aradaki farki kapatabilirsiniz. 26 yas Amerika icin okula gitmek icin cok gec bir yas degil ve hatta normal bir yas diyeniliriz. Burda ben 32 yasinda universoteye baslamama ragmen 40-45 yasinda sinif arkadaslarim vardi. Her neyse, bu arada TR hic universite okudunuzmu bilmiyorum eger universite okuduysaniz ingilizce egitimimden sonra master yapicam diyenilirsiniz. Birazda kilik kiyafet onemli 26 yasinda takim elbise felan giyip gitmeyin ogrenci vizesi gorusmesine. Rahat olun ve kafanizda plani once kendiniz yapin. Bu arada her zaman size vizeyi vericek kisinin yerine koyun kendinizi. Durust olun. Cok fazla bilgi ve gereksiz bir hava yaratmayin. Siz ABD de universite okumak isteyen ve bu yuzden once dil okulundan baslayacak olan bir ogrencisiniz. Sirketi karistirmaniza gerek yok size faudasindan cok zarari olur, kafa karastirir. Sadece ne is yapiyorsunuz dediklerinde taptiginiz isi soyleyiniz ama genelde ogrenci vize gorusmesinde ne is yapiyorsunuz diye sormazlar. Sizin gercekten orda okula gidip gitmeme olasiliginizi ve isteginizi anlamaya calisirlar. Birde tabi gercekten okula gitmek istediginizi anladiklarindada bankada yeteri kadar paranizda olmaliki bu sefer tam vizeyi verecekken yeteri kadar paraniz yok deyip red etmesin. Onlarin sizden istedigi sey tabi girunurde, kagit ustunde okulunuzun ucretini ve yasam giderlerinizi odeyerek ABD de kalabilme olasiliginiz. Bol sanslar.

  3. #3
    Member Moltke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2017
    Mesajlar
    67
    Alıntı Seckin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boyle vizeye basvurursan soyledigin tarzda, red alma olasiligin var. Ingilizceyi isimde yukselmek icin ogrenecegim iyi bir sebeb degil zira Turkiyedede o ingilizceyi ogrenebilecegin bir cok yer var. Ben genelde konu ogrenci vizesi oldugunda elimden geldigince tecrube ve deneyimlerimi paylasmaya calisiyorum cunku ben hali hazirda 6 yildir ogrendiyim ABD ve bu alti 6 da 3 kez ogrenci vizemi yeniledim. Bende 32 yasindaydim ABD de universite okumaya karar verdigimde ve ingilizce dahi bilmiyordum ve ustene ustelik isimden ayrilmistim calismiyordum. Her neyse burda amac ABD de universite okumaksa eger bence soyle bir yontem denemelisiniz. Community College veya Universitenin dil okulundan I-20 formunu alin. Arkasindan yeterli kadar parayi gerekirse 2 ayri banka islemiyle gisterin keza bunu size daha once yapmis biri olarak yazmistim. Burda bankadaki gostereceginiz parabin yaninda sizin hikayeniz daha onemli. Size sorulacak ilk soru neden ABD de dil okuluna gitmek istiyorsunuz, sizde onlara universite okumak istediginizi bir bolum belirleyin kafanizda hedefinizin net oldugunu gormeleri icin. Mesela bilgisayar mugendisligi okuyacagim deyin. TR de istedigim bolumu kazanmak cok zor ve o yuzden ABD de okumak istiyorum deyin. Cunku bu dogru ve cok mantikli geliyor onlara. ABD deuniversite sinavi gibi bir zorunlu sinav yok universite egitimi oncesi, sadece bir yeterlilik sinavi var ingilizce ve matematikle ilgili. Matematik seviyeniz dusuk cikarsa kredisiz matematik dersleri alarak aradaki farki kapatabilirsiniz. 26 yas Amerika icin okula gitmek icin cok gec bir yas degil ve hatta normal bir yas diyeniliriz. Burda ben 32 yasinda universoteye baslamama ragmen 40-45 yasinda sinif arkadaslarim vardi. Her neyse, bu arada TR hic universite okudunuzmu bilmiyorum eger universite okuduysaniz ingilizce egitimimden sonra master yapicam diyenilirsiniz. Birazda kilik kiyafet onemli 26 yasinda takim elbise felan giyip gitmeyin ogrenci vizesi gorusmesine. Rahat olun ve kafanizda plani once kendiniz yapin. Bu arada her zaman size vizeyi vericek kisinin yerine koyun kendinizi. Durust olun. Cok fazla bilgi ve gereksiz bir hava yaratmayin. Siz ABD de universite okumak isteyen ve bu yuzden once dil okulundan baslayacak olan bir ogrencisiniz. Sirketi karistirmaniza gerek yok size faudasindan cok zarari olur, kafa karastirir. Sadece ne is yapiyorsunuz dediklerinde taptiginiz isi soyleyiniz ama genelde ogrenci vize gorusmesinde ne is yapiyorsunuz diye sormazlar. Sizin gercekten orda okula gidip gitmeme olasiliginizi ve isteginizi anlamaya calisirlar. Birde tabi gercekten okula gitmek istediginizi anladiklarindada bankada yeteri kadar paranizda olmaliki bu sefer tam vizeyi verecekken yeteri kadar paraniz yok deyip red etmesin. Onlarin sizden istedigi sey tabi girunurde, kagit ustunde okulunuzun ucretini ve yasam giderlerinizi odeyerek ABD de kalabilme olasiliginiz. Bol sanslar.

    Cevabın için teşekkürler.
    Merhaba, Türkiye'de dil kursuna gittim, ancak tekrar olmadığı için öğrenemiyor insan tabi. 26 yaşında olmama rağmen 6 yıllık bir kariyerim mevcut. Oraya okul okumaya gidiyorum demem ne kadar mantıklı? Burdaki kariyerimi bırakıp hiç bilmediğim bir meslekle ilgili yeni birşeylere atılmam mantıklı gelir mi? Geri döneceğime kanaat vermezler diye düşünüyorum. Kariyerim için İngilizce önemli sadece 1 yıl dil okuyup geleceğim demek mantıklı değil mi? İngilizceden sonra orda IT okuyacağım. Para konusunda sıkıntı yok, yeterli miktarda para gösterebileceğim. Daha teknik konular varsa bana özeldende yazabilirsin hertürlü tavsiyeye ihtiyacım var.

  4. #4
    Member Seckin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2017
    Mesajlar
    30
    Ogrenci vizesine basvurdugunuzda sizin gecmisinizin ve ya bu gune kadar is anlamindaki kariyerinuzin bir inemi yok. Siz hayatinizla ve egitiminize devam etmekle ilgili yeni kararlar verebilirsiniz. Kimse size konsoloslukta bu gune kadar bu isi tapmissiniz Turkiyede ve ABD de yeniden universite okumaniz inandirici degil diye yaklasmaz. Burda iki ayri seyden bahsediyoruz siz turist vizesi istemis olsaniz isinizin konumunuzun keza yine maddi durumunuzun onemi olur. Gercekten turistik amacla ABD ye gidip geri doneceginizi inandirabilmek icin cunku turist vizesiyle max. 6 ay kalinabiliyor. Ogrenci vizesinde sizin geriye donup donmeyeceginizi sorgulamaz, gercekten okula gidip gitmeyeceginize kararli okup olmadiginiza paranizin olup olmadigina bakar. Zira bir ogrencinin dil egitimide dahil ABD de universiteyi bitirebilmezi en hizli 5 yil ila 6 yil arasi degisir. Bu uzun bir zamandir sizin 6 yil sonra TR te donup donmeyeceginizi vize ceren kisi o an icin sorgulamaz. Inanirsa isteginize ve gercekten ABD de okula gidip iyi bir igrenci olacaginiza inanirsa vizeyi verir. Tabi yeteri kadar paranizda olmali. Hikayeniz iyi olmali. Siz derseniz ki ben ABD de 1 yil ingilizce okuyup geri donup ayni isyerinde calisicam benim pozisyonumu yukselticekler buda benim isyerimden donecegime dair evrak derseniz eger; oncelikle ingilizceyi TR de de ogrenebileceginizden yola cikarak size bir defa supheyle yaklasicaar. Ikincisi universite okumayacak biri neden ABD ye gidip 1 yil boyunca ingilizce ogrenebilmek icin en az 15-20 bin dolar para niye harcasin? Hadi diyelim isinizde terfi almak icin bu harcamayi goze aldiniz diyelim, 20 bin dolar 70-80 bin TL demek Turk parasi. Sizin sirketteki resmi maasiniz nedirki yada bu terfiyle ne kadar artacakki siz bu terfiyi yapabilmek icin 70-80 bin TL para harcoyorsunuz? Diger bir taraftan sizin yaptiginiz is ve tecrubeniz nedirki, bir sirket sizi bir yil beklesin ABD den donuceksinizde tekrar size is vericekler diye? Sizi bu kadar ozel kilan nedir bu sirketin sizi bir yil bekleyecek ve baskasini ise almayacak?? Hele birde sirketten yazi alip goturebilirim donecegime dair demistiniz, bu en cok inanmiycaklari en suphe ceken ayri detay. Sirket oyle bir yazi bile verse zaten konsolosluk onu kayle almaz, almadigi gibi sizin adiniza supheler uyanir. Yani siz bu kadar geri doneceginizi inandirmak zorunda kalan bir kisi konumuna niye sokasiniz kendinizi konsolosluk gorevlisi gozunde. Sizin yapmaniz gereken sey bu kadar dallanditip budaklandirmadan vize gorusmesine gidip ABD de universiteye gidecegim deyip yeterli kadar parayi gosterip, icinizdeki okumak sevkiniz ve kararliliginizla net olarak, ve birde TR universite sinavini kazanmanin ne kadar zor oldugundan gerektigi yerde dem vurarak anlatmaniz lazim. Zaten gorusmeniz 2-3 dakika surecek. Oyle uzun uzun detay anlatmaya vaktiniz olmuycak, ve cok sey anlatip kafa karistiri olmaktanda itina etmenizi oneririm. Basvurdugunuz ogrenci vizesinin yaptiginizla isle veya mesleginizle bagdastirmayiniz.

  5. #5
    Member Moltke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2017
    Mesajlar
    67
    Orda 6 veya 5 yıl okumaya yetecek kadar hesabımda para göstermem mümkün değil. 5 yıllık bir plan yapmışsın hesabında 25k USD var nasıl olcak bu iş derse kalırım orda cevapsız. Gösterebileceğim miktar sadece 1 yıllık masraflarımı karşılayacak durumda. Daha sonra okulu uzatmak istediğimde ailem vs yardım edecek ve orda masraflarımı karşılayabileceğim. Dil kursu için vize almak dediğin gibi daha zor olabilir ama ancak gerçekten gidip orda deli gibi okul okuma isteğimde yok, sadece orda yasal olarak kalmamı sağlayabileceği için istiyorum. Tavsiyelerin için teşekkürler.

  6. #6
    Member Seckin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2017
    Mesajlar
    30
    Konsolosluga gorusmeye gittiginizde, yapmis oldugunuz 5-6 yillik okuma plani ile ilgili veya 5-6 yillik okul giderinin toplamini bankada gostermek zorunda degilsiniz. Onemli olan elinizdeki I-20 suresi ve bu sure icindeki masraflarinizi gostermeniz kafi. Bende ilk vize alirken 1 yillik giderlerin toplamini gostermistim fakat ABD de universite okuyacagimi soyledigim icin vizemi 5 yillik vermislerdi. Ayrica, sizin belki amaciniz ogrenci vizesini alip, burda kalmak icin almaya calismaniz sizin kendi planiniz. Kaldiki tam da bunun tersini kanitlamaniz lazim vize gorusmesinde, siz gercekten cok Amerikada universiteye gitmek istiyorsunuz gibi gorunmeli hersey onlarin gozunde.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •