visa overstay


Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree2Likes
  • 1 Post By sir.altan
  • 1 Post By sir.altan

Konu: visa overstay

  1. #1
    Senior Member sir.altan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2017
    Bulunduğu yer
    sydney
    Yaş
    73
    Mesajlar
    404

    visa overstay

    visa overstay veya visa overstaying....
    ..1-94 forumu ile size amerikada ne kadar kalacaginizi belirtiler,diyelimki 180 gun 6 ay eder,turist olarak dusunelim,talebe vizeleri icinde gecerli olabiliyor,amerikaya turist olarak gelindigi icin diger kacaklar gibi (undocumented people),yani hic bir kaydi evraki olmiyanlar icin,,,turis veya talebe vize ile geldigi icin undocumented olmuyor...bir hayli arastirdim,visa over stay yani vize bittikten sonra tatili biraz daha uzatmak gibi tabi musaadesiz olarak,turistin sahisin 180 gunu bitti ve kalmaya devam ediyor,inceleyip anladigima gore vize den sonraki 180 gun icin fazla islem yapilmiyor,arastirilmiyor,vize ile sahis 6 ay kaldi,vize bitti diyelim bir bes ay daha kaldi,ondan sonrada bye bye amerika dedi,cikisda cbp gumruk pasaport memurlari bir sey sorarmi,yoksa gule gule iyi yolculuklar mi der onu bilemiyoruz,hic bir yerde doyurucu bir aciklama bulamadim.
    ....sahis 180 gunluk vize suresini bitirdi ondan sonra 200 gun daha kaldi,bu ilk yasal olmiyan 180 gunden sonra bir yila kadar 3 yil amerikaya girmesi yasaklaniyor,amerika icinde ise vize uzatmasi yasaklaniyor,gecerli vizesi varsa iptal ediliyor,bazi sahislarin 10 yillik vizeleri olabiliyor,yani buda silinebilir.,sahis vizesiz 180 gunden sonra bir yili askin sure amerikada kaldi,o zamanda 10 yil amerikaya girmesi veya vize almasi yasaklaniyor.
    ....vatandas vizesiz bir yili gecirdi cikti 10 yil yasak aldi diyelim bu sefer meksiko sinirina gitti kacak girmeye calisirken yakalandi,bu seferde hayat boyu amerikaya girmesi yasaklaniyor..
    ....kanunlar serttirler ama yine kanunlarda bosluklar vardir,3 yil veya 10 yil yasaklanmis kisi bazi haklardan vize muracaati yapip yeni vize almayi deneyebilir,amerikada bazi baglari olmasi lazimdir.
    selin likes this.
    ...YOU WILL NEVER WALK ALONE...

  2. #2
    Senior Member sir.altan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2017
    Bulunduğu yer
    sydney
    Yaş
    73
    Mesajlar
    404
    amerikaya nicin gidilir.
    turist olarak gezmek gormek icin gidilir.tahsil yapmak icin gidilir,amerikada calismak icin gidilir.
    ...turist olarak gidenlerin calisma sansi cok azdir,resmi olarak calisamazlar,amerikada 10 milyondan fazla undocumented insan var,cogu illegal olarak calisiyor,,,pasaport kontrolundeki memur turist olarak gelen kisinin calisma amaciyla geldigini anlarsa,hemen geri gonderir ve belli bir visa yasagi getirir.cok gumruk programlari izledim,amerika, australya yeni zellanda ingiltere canada gibi, zaman zaman da you tube de arastirmalar yaparim.gumruk memurlari suphelendikleri kisilere bir kac sual sorarlar daha cok suphelenirlerse ozel odalara alirlar,adam ben gezmeye geldim diyor cebinde parasi yok,kendisine bakacak yakini akrabasi yok,biraz baski gorunce adam evet calismak icin gelmistim diye itiraf edebiliyor.turist olan calisirsa,calistiran elden para vermesi lazimdir verilen para kayitlara gecmez,gecerse is sahibinin ssn numarasi almasi lazim.
    .....bir cok insanlar calisiyorlar kacamak yollarini buluyor ama bu turistin calistigi cbp rekorlarina duserse,bir daha amerikaya girmesi cok zor olur.tahsil yapmak ve kurs gormek icin gelenlerin belli saatler calisma haklari vardir,yuksek tahsil yapanlar icin okul bittikten sonrada tecrube icin calisma sansi verilir.
    ..amerikaya calismak icin gelenlere sirketlerin istek yapmasi lazimdir,belli vize numaralari var,kota si var,gelen kisi 6 yila kadar amerikada calisabiliyor,bu guruba giren insanlar doktor muhendis ilim adami filan oluyorlar,vize katagorileri var bir tanesine sporcular giriyor,artistler giriyor.bazi vize kosullarinda is veren bak ben amerikada bu vasifta eleman bulamiyorum onun icinde yurt disindan eleman getiriyorum demesi lazim.

    ....gocmen olmayan insanlarin yasal yoldan calismalari icin EAD diye kurulustan work permit almalari lazimdir,belli bir ucreti vardir,bir sahis sirket gorevlisi olarak amerikaya gecici olarak gelmis,belki ailesi calismak istiyorsa work permit almasi lazim,buna benzer konsolosluklarda gorevli sahislarin esleri gibi.
    ..is yerlerinin yurt disindan eleman getirmeleride kolay degildir sartlari agirdir,mesuliyetleri coktur. hani birisi cikarda ya benim houstonda doner dukkani olan kuzenim var bana istek yapiyor derse pek inandirici olmaz,kimse kolay kolay eleman getirme riskine girmez.....
    Konu sir.altan tarafından (01-02-2018 Saat 01:28 ) değiştirilmiştir.
    selin likes this.
    ...YOU WILL NEVER WALK ALONE...

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •