Arkadaslar bir sorum olacak, yardimci olabilirseniz minnettar kalirim. Ben abd'nin bir sehrinde green card'li olarak yasamaktayim. Ayni zamanda küçük çapli bir business'im var. Sorum su: kardesim Allah cc nasib ederse bu yil tr'deki bir üniv'de uluslararasi iliskileri bitiriyor. Onu buraya getirmek istiyorum; ama visa mülakati için taktige ihtiyacimiz var. iki alternatifimiz var: Birincisi visa mülakatinda, bulundugum sehirdeki üniversiteden dil kursuna kabul alip ( ki, bu konuda problem yok) sonrasinda Master'a devam etmeye çalismak seklinde beyanda bulunmak mi daha makul yoksa dil kursundan sonra Tr'ye dönüp isine devam etmek (su an ayni zamanda bir firmada resmi olarak çalisiyor) seklinde mi beyanda bulunmak makul. Her ikisi de bizim hedeflerimiz arasinda. Master'a kabul alabilirse burada kalacak, alamazsa dönüp türkiye'de isine devam edip ayni zamanda Türkiye'de master yapacak. Mülakatta da benim yanimda kalacagini ve masraflarina yardimci olacagimi söyleyecek. Simdi maddeler halinde gidecek olursak:
1- Mülakatta bu iki yoldan hangisi kullanilirsa visa alma ihtimali daha yüksektir?
2- Benim green card'li olarak burada bulunuyor olmam ve küçük de olsa bir business sahibi olup vergi ödüyor olmam kardesimin durumuna negatif mi yansir yoksa pozitif mi?
3- Her iki durumda da mecbûri belgeler disinda gerek benim isimle alakali gerekse kardesimin Türkiye'deki isiyle alakali extra hangi belgeleri beyan etmemiz faydali olabilir?
Vereceginiz bilgiler için simdiden çok tesekkür ederim.