B1 visa vs. Green card


Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree2Likes
  • 1 Post By selin
  • 1 Post By fatihk34

Konu: B1 visa vs. Green card

  1. #1
    cgb
    cgb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Junior Member cgb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2013
    Mesajlar
    13

    Question B1 visa vs. Green card

    Merhabalar,

    DV-14 talihlisiyim. Case no: 43binlerde. Mulakat gelirmi gelmezmi bilemiyorum ancak danismak istedigim bir konu var.

    Mulakat tarihi aciklansa bile haziran-agustos civarlarinda olacaginin farkindayim. Ancak bu surecte mevcut olan B1 vizemle Amerikada bulunmamda bir mahsur varmi?

  2. #2
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.120
    Alıntı cgb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,

    DV-14 talihlisiyim. Case no: 43binlerde. Mulakat gelirmi gelmezmi bilemiyorum ancak danismak istedigim bir konu var.

    Mulakat tarihi aciklansa bile haziran-agustos civarlarinda olacaginin farkindayim. Ancak bu surecte mevcut olan B1 vizemle Amerikada bulunmamda bir mahsur varmi?

    yok. Green Card'i alana kadar, mevcut vizelerinizi kullanabilirsiniz.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  3. #3
    esa
    esa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Senior Member esa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Bulunduğu yer
    NY-USA
    Mesajlar
    798
    Bakıcımızı da yanımızda bir süreliğine USAya götürmek istiyoruz. B1-B2 vizesi için başvuracağım. Ds 160 bilgisayara nasıl indiriliyor bilgisi olan var mı?

  4. #4
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.120
    Alıntı esa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bakıcımızı da yanımızda bir süreliğine USAya götürmek istiyoruz. B1-B2 vizesi için başvuracağım. Ds 160 bilgisayara nasıl indiriliyor bilgisi olan var mı?
    DS160 kismini tam bilmiyorum ama belki bilgisayara indirmeye gerek yoktur.
    Ayrica B1 vizesi ile girince, resmi olarak bakiciniza odeme yapamazsiniz. Belki de 'au pair' vizesi (J1) ile girmesi daha dogru olabilir. Bilginize.
    esa likes this.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  5. #5
    esa
    esa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Senior Member esa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Bulunduğu yer
    NY-USA
    Mesajlar
    798
    Alıntı crazycells Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DS160 kismini tam bilmiyorum ama belki bilgisayara indirmeye gerek yoktur.
    Ayrica B1 vizesi ile girince, resmi olarak bakiciniza odeme yapamazsiniz. Belki de 'au pair' vizesi (J1) ile girmesi daha dogru olabilir. Bilginize.
    Ödemeyi buradaki çocukları yiyecek. Yani TR de çocuklarına yapılacak. Fakat J1 vizesi hakkında hiç bir bilgim yoktu. Hemen araştırıyorum

    Araştırdım. J1 i crazycells pek uymuyor gibi.

    Bizim bakıcı 5 yıldır yanımızda . 55 yaşında . Benim ufaklıkla İngilizce kursuna gidiyorlar 1 yıldır ve söyleneni anlıyor fakat İngilizce konuşamıyor.
    Bizim aynı zamanda firmamızda sigortalı da gözüküyor. Ziyaret amaçlı alsa biz hiç bakıcımızı götürüyoruz diye işin içine girmesek . Sponsor olsak olmaz mı? USA da bakıcımızın amca torunu yaşıyormuş. Onu da adres göstersek ?
    Konu esa tarafından (11-03-2015 Saat 18:41 ) değiştirilmiştir.

  6. #6
    esa
    esa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Senior Member esa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Bulunduğu yer
    NY-USA
    Mesajlar
    798
    Alıntı bici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    B1/B2 vizesi onaylandiginda 6 aya dek yaninizda misafiriniz gibi kalabilir bakiciniz. Dilerse bir giris-cikis yapar (mesela bir Turkiye'ye ya da ulkesine doner) sonra tekrar 6 ay daha doner size destek olur. Odemesini Turkiye'den de yaparsiniz dilerseniz gitmeden. Amerika'ya ilk giris'te misafirimiz dersiniz kendisi icin. Sonraki girislerde de sizin adresinizi verir kalacagi yer icin ve misafiriniz olur, size de destek olur. J-1 vize onun icin uygun bir vize degil. Kalacagi sure cok uzun degil ise bence en mantiklisi bu olur.
    Ben de aynı sizin gibi düşünmüştüm. Çünkü yaş faktörü var. Genç değil. 55 yaşında . Ziyaret amaçlı alsak bir çok şeyi yoluna koyana kadar destek olacak bize.
    Bakalım nasıl bir yol bulacağız?

  7. #7
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    1) Bakiciniz B1 ya da J1 degil ancak B2 vizesi icin basvurmalidir.
    2) B1/2 vizesi ile giriste gumrumkte en fazla 6 ay izin verilir bu sure zarfi dolmadan USCIS'e EOS (Extend of Status) basvurusu yapilarak bir alti ay daha sure uzatilabilir.
    3) 6 aylik sure dolduktan sonra veya uzatilmis 6 ay sure dolduktan sonra cikis giris yaparak U.S de barinamaz. B1/2 turistik amaclidir. Cikis girisler arasinda EN AZ 3-4 aylik bosluklar olmazsa gumrukte CBP officer tarafindan geri cevirilebilir ya da cok kisitli sure ile (1 ay gibi) kalma hakki alabilir. (Memurun insiyatifine bagli).
    4) DS-160 formunu bilgisayara indirmiyorsunuz online doldurmaniz gerekiyor.
    esa likes this.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  8. #8
    esa
    esa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Senior Member esa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Bulunduğu yer
    NY-USA
    Mesajlar
    798
    Alıntı fatihk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1) Bakiciniz B1 ya da J1 degil ancak B2 vizesi icin basvurmalidir.
    2) B1/2 vizesi ile giriste gumrumkte en fazla 6 ay izin verilir bu sure zarfi dolmadan USCIS'e EOS (Extend of Status) basvurusu yapilarak bir alti ay daha sure uzatilabilir.
    3) 6 aylik sure dolduktan sonra veya uzatilmis 6 ay sure dolduktan sonra cikis giris yaparak U.S de barinamaz. B1/2 turistik amaclidir. Cikis girisler arasinda EN AZ 3-4 aylik bosluklar olmazsa gumrukte CBP officer tarafindan geri cevirilebilir ya da cok kisitli sure ile (1 ay gibi) kalma hakki alabilir. (Memurun insiyatifine bagli).
    4) DS-160 formunu bilgisayara indirmiyorsunuz online doldurmaniz gerekiyor.
    Teşekkür ederim açıklamalar için.
    Bakıcı uzun yıllar destek vermek için gelmeyecek. İlk gittiğimizde benim koşturmalarımda çocuklara göz kulak olmak için en fazla 6 aylığına gelecek USA ya ve sonra TR ye kesin dönüş yapacak. Ben kendi başımın çaresine bakacağım. Bu amaçla B1/2 demiştim.
    İncelemelerimde B1 in uymadığını anlamıştım zaten.Tamam şimdi B2 yi düşünmeye başladım.
    Fakat uzatılabildiğini bilmiyordum.Öğrenmiş oldum ve süper oldu. Gerekirse EOS u deneyeceğim. Off bayağı rahatladım.

  9. #9
    esa
    esa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Senior Member esa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Bulunduğu yer
    NY-USA
    Mesajlar
    798
    Yine bakıcımız ile ilgili bir sorum var . Turist vizesi ile bizimle USA ya giriş yaptı. 3.5 ay kaldı ve 1 ay önce TR ye gönderdim.
    Şimdi en acele şekli ile çağırmak istiyorum.

    1- Girişte pasaportunun geçerlilik süresi Şubat 20 olduğu için yani 6 ay değil de 5 ay olduğu için sıkıntı yaşar mı?
    2- Diyelim ki pasaportunun süresini uzatmamız gerekli. Henüz süresi dolmadığı için bir engelle karşılaşır mıyım ?
    Konu esa tarafından (21-09-2015 Saat 21:50 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •