CR1 hakkinda


Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree9Likes

Konu: CR1 hakkinda

  1. #1
    Junior Member Mete1987 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2015
    Mesajlar
    7

    CR1 hakkinda

    Selam arkadaslar, esim abdli 3 ay once evlendik, Su an butun evraklari topladik ve uscise basvuru yapti, ama ben sabika kaydimi ve eski nufus kagidimi yolladim diger herseyler tam, su an 2. Aya girdi, ve halen cevap bekliyoriz. Bu nvcye kac ayda gider dosya yada eksik sabika kaydi vs bunlari uscismi ister yoksa nvc mi? Ayrica Turkiyede interwiew kac ay icerisinde baslar, esimin yasi benden buyuk bir sorun yasatirmi? Ve bu yuzden reddedebilirlermi? Reddettiklerinde tekrar basvuru yapilabilirmi tskler!

  2. #2
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.131
    Alıntı Mete1987 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaslar, esim abdli 3 ay once evlendik, Su an butun evraklari topladik ve uscise basvuru yapti, ama ben sabika kaydimi ve eski nufus kagidimi yolladim diger herseyler tam, su an 2. Aya girdi, ve halen cevap bekliyoriz. Bu nvcye kac ayda gider dosya yada eksik sabika kaydi vs bunlari uscismi ister yoksa nvc mi? Ayrica Turkiyede interwiew kac ay icerisinde baslar, esimin yasi benden buyuk bir sorun yasatirmi? Ve bu yuzden reddedebilirlermi? Reddettiklerinde tekrar basvuru yapilabilirmi tskler!
    Belgeleri NVC'ye gondereceksiniz, USCIS'e degil. Bildigim kadariyla onlar zamani geldiginde isteyecek sizden.

    Suradaki timeline'lari bir inceleyin isterseniz...

    IR-1/CR-1 Visa Timelines - US Immigration - VisaJourney

    Zamanlama dosyadan dosyaya cok farkediyor, 20 gunde 2. asamaya gecen de var, 6 ay sonra da...

    Esinizin yasinin bir sorun olacagini zannetmiyorum. Reddedilirseniz, bildigim kadariyla surec soyle isliyor... dosyaniz USCIS'e geri donecek ve USCIS size daha fazla evidence gondermenizi soyleyen bir mektup gonderecek, siz evliligin gercek oldugunu kanitlayabilecek baska belgeler gonderdikten sonra dosyaniz bir daha degerlendirilecek.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  3. #3
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    Alıntı Mete1987 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaslar, esim abdli 3 ay once evlendik, Su an butun evraklari topladik ve uscise basvuru yapti, ama ben sabika kaydimi ve eski nufus kagidimi yolladim diger herseyler tam, su an 2. Aya girdi, ve halen cevap bekliyoriz. Bu nvcye kac ayda gider dosya yada eksik sabika kaydi vs bunlari uscismi ister yoksa nvc mi? Ayrica Turkiyede interwiew kac ay icerisinde baslar, esimin yasi benden buyuk bir sorun yasatirmi? Ve bu yuzden reddedebilirlermi? Reddettiklerinde tekrar basvuru yapilabilirmi tskler!
    Dosyanin NVC ye gitmesi icin I-130 nin USCIS tarafindan approve edilmesi gerekiyor. I-130 nin bulundugu USCIS service centerin processing timelarina bakarak ne kadar surecegi hakkinda fikir sahibi olabilirsiniz. Eger I-130 denied olursa esiniz appeal edebilir ya da daha fazla evidance of bona fide marriage dokumani ile brand new I-130 file ederek tekrar basvurabilir. Genelde yeniden file etmek daha mantikli bir karar olur. Esinizinle aranizda ciddi yas farki var ise problem cikmasi olasidir. Sabika kaydi vb belgeleri NVC ve\veya konsolosluk ister. Ayrica family based visalarda affidavit of support gerekir. Eger esinizin yillik geliri en az $19663 degilse size sponsor olamayacagi icin vize alamazsiniz.
    selin and arusel like this.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  4. #4
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.131
    Alıntı fatihk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dosyanin NVC ye gitmesi icin I-130 nin USCIS tarafindan approve edilmesi gerekiyor. I-130 nin bulundugu USCIS service centerin processing timelarina bakarak ne kadar surecegi hakkinda fikir sahibi olabilirsiniz. Eger I-130 denied olursa esiniz appeal edebilir ya da daha fazla evidance of bona fide marriage dokumani ile brand new I-130 file ederek tekrar basvurabilir. Genelde yeniden file etmek daha mantikli bir karar olur. Esinizinle aranizda ciddi yas farki var ise problem cikmasi olasidir. Sabika kaydi vb belgeleri NVC ve\veya konsolosluk ister. Ayrica family based visalarda affidavit of support gerekir. Eger esinizin yillik geliri en az $19663 degilse size sponsor olamayacagi icin vize alamazsiniz.
    I-130'un yeniden file edilmesi, ayni zamanda daha once odenen tum fee'lerin tekrar odenmesi mi demek? Yani process'e tamamen sil bastan mi baslaniyor?

    Bir de cok genel bir soru olacak; ama bir fikriniz varsa diye ben yine de sorayim... ozellikle konsoloslukta soyle bir evidence gosterin, cok etkili oluyor dediginiz bir belge, dokuman vs. var midir?
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  5. #5
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    Alıntı crazycells Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    I-130'un yeniden file edilmesi, ayni zamanda daha once odenen tum fee'lerin tekrar odenmesi mi demek? Yani process'e tamamen sil bastan mi baslaniyor?

    Bir de cok genel bir soru olacak; ama bir fikriniz varsa diye ben yine de sorayim... ozellikle konsoloslukta soyle bir evidence gosterin, cok etkili oluyor dediginiz bir belge, dokuman vs. var midir?
    I-130 filing fee $420, EOIR-29 fee ise $110. Daha oncesinde odenen tek fee $420. Ancak EOIR-29, Notice of Appeal to the Board of Immigration Appeals from a Decision of an Immigration Officer formunu, denial letterda belirtilen District Director of the USCIS local office'e file ettiginiz zaman onlar processed etmiyor BIA'e forward ediyorlar. BIA, USCIS in vermis oldugu karari gozden gecirip sustained ya da denied ediyor. Bu prosedur bazen 6 aydan daha fazla suruyor ve eger denial sebebi yetersiz kanit veya formda yapilan hatadan kaynakli ise appeal, sustained edilmiyor. USCIS`e yeni I-130 file ettiginiz zaman daha fazla kanit sunma ve daha once ki petitionda yapilan hatalari duzeltme imkani mevcut. Ayrica yeni I-130 nin processed olma suresi appealdan daha kisa surecektir.

    Cift beraber yasiyorsa gosterilebilecek bir ton kanit mevcut. Ancak ikametler farkli ise gosterilebilecek kanitlar kisitli bunlardan en etkilisi ortak cocuk var ise dogum sertifikasi ve cifte ait ortak gayrimenkul ve/veya banka hesabi olabilir.
    Konu fatihk34 tarafından (11-02-2015 Saat 19:07 ) değiştirilmiştir.
    selin and arusel like this.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  6. #6
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    Ayrica ilave olarak, konsolosluktan vizeyi aldiginiz anda eger evliliginiz iki yasini doldurmus ise CR1 yerine IR1 vizesi alirsiniz. CR1 vizesi ile giris yaptiginizda iki yillik kosullu permanent resident statusu kazaniyorken, IR1 da 10 yillik kosulsuz permanent resident statusu kazanirsiniz. 10 yillik GC yi aldiginiz gun bosansaniz bile statunuz etkilenmez.
    selin and arusel like this.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  7. #7
    Junior Member Mete1987 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2015
    Mesajlar
    7
    Cok tsk ederim arkadaslar, fatih bey sizi benim arkadasim onermisti, berkant isminde, soule soyleyecegim, esim i130 belgesini yolladi bendende doldurmami istedi, bende kimlik
    Pasaport ikamet daha onceki bosanma belgelerimi felan istedi,430 usd sanirim yatirdi ve bulgeleri direk uscise yolladi, sanirim eger onaylanirsa nvcye gidiyor diye biliyorum, ben butun belgeleri turkce yolladim o orda terciman araciligiyla ingilizcelestirdi fakat ben sabika kaydimi unuttum, ayrica esim beraber oldugumuz fotograflari yollamis, su an 40 gunu gecti iki ay icerisindeyiz hic bir bilgi yok, ben baska bir sorun olup uzamasindan korkuyorum. Esimi severek evlendim, konsolosluga geldigi zaman bir problem
    Olacagini dusunmuyorum ama bu belgelerin onaylanip turkiyeye gelmesi biraz uzun surecek sanirim,

  8. #8
    Junior Member Mete1987 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2015
    Mesajlar
    7
    Bu arada fatih bey esim sponsor olacak yillik geliri 45 bin usd civari, 4 ay kadar oldu evleneli, cok gerildim, bu surec insani gercekten cok yipratiyor malesef

  9. #9
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    Alıntı Mete1987 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada fatih bey esim sponsor olacak yillik geliri 45 bin usd civari, 4 ay kadar oldu evleneli, cok gerildim, bu surec insani gercekten cok yipratiyor malesef
    Sabirli olmalisiniz. USCIS service centarlarda I-130 processing time 4 ile 6 ay civarinda seyrediyor. Esinize ilk bir hafta icinde I-130 nin ulastigina ve processed edilmeye baslandigina dair I-797 NOA belgesi gelmis olmasi gerekli. Bu belgenin uzerinde yer alan size atanmis case numberiniz ile USCIS.gov' dan basvuruyu takip edebilirsiniz. Sabika kaydi vs. belgeler, NVC ye ulastiktan sonra gerekiyor. Dedigim gibi bu surecte sabirli olun. Ben 4 yildir ugrasiyorum.
    Konu fatihk34 tarafından (13-02-2015 Saat 16:29 ) değiştirilmiştir.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  10. #10
    Junior Member Mete1987 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2015
    Mesajlar
    7
    Fatih kardesim
    Oyle bir belge gelmedi bize

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •