F2A vizesi


Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes

Konu: F2A vizesi

  1. #1
    Junior Member felix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    12

    F2A vizesi

    merhaba,
    green card aldıktan sonra evlendim ve eşim için de başvurmak istiyorum.
    bunun için sanırım I-130 formunu doldurup F2A vizesine başvurmamız gerekiyor. fakat formu nereye göndermem/vermem gerektiği konusunda bir bilgi edinemedim. çok fazla sayfaya baktım gözden kaçırmış, iyice her şeyi karıştırmış da olabilirim gerçi.
    konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.
    teşekkürler.

  2. #2
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    Gerekli bilgi asagida ki linkte mevcuttur. Gondereceginiz lockbox yasadiginiz eyalete gore degisiyor.

    Direct Filing Addresses for Form I-130, Petition for Alien Relative | USCIS
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  3. #3
    Junior Member felix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    12
    Alıntı fatihk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerekli bilgi asagida ki linkte mevcuttur. Gondereceginiz lockbox yasadiginiz eyalete gore degisiyor.

    Direct Filing Addresses for Form I-130, Petition for Alien Relative | USCIS
    link için teşekkürler.
    yani aslında tek yapmam gereken formu doldurup göndermek midir?
    başka bir işlemi yok mu?

    bu arada halen türkiyede yaşıyorum bunun bir etkisi olur mu?

  4. #4
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    Esiniz ve sizin trafinizdan doldurulmus ayri 2 tane G-325a formu, iki adet vesikalik fotograf, evlilik sertifikaniz ve tercumesi, esinizin nufus kayit ornegi ve tercumesi, evliliginizin gercek olduguna dair kanitlar ve 420 dolarlik money order veya check eklenmesi gerekiyor.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  5. #5
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    gonderiden sonra bir hafta on gun icinde, basvurunun alindigina ve bir case numarasi atandigina dair, I-797 notice of action belgesi gelir. Daha sonra bekleyeceksiniz. Approved olmasi yaklasik 6 ay surer ancak priority date in current olmasi yaklasik 3 yili buluyor.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  6. #6
    Junior Member felix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    12
    I-130 mu yoksa G-325 mi?
    evliliginizin gercek olduguna dair kanitlar ne olabilir peki?

    (kusura bakmayın gerçekten çok karıştım bu konuda)

  7. #7
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    Yazdiginizi atlamisim. Turkiye'den file edemezsiniz. Sadece en az alti ay TR de ikamet eden amerikan vatandaslari TR de konsolosluga I-130 file edebilir. Sizin file edebilmeniz icin U.S e gelmeniz sart.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  8. #8
    Junior Member felix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    12
    USA ' e tasınmadıgım durumda alamıyoruz mu anlamına geliyor bu?

    eşime de green card almadan tasınmayı dusunmuyoruz aslında

  9. #9
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    U.S e gidip ordan file edebilirsiniz ancak 3 yil sonra vize sirasi geldiginde orda yasamadiginiz icin esinize sponsor olamayacaksiniz. Ayrica U.S'e 1 yil boyunca giris yapmazsaniz statunuzu kaybedebilirsiniz.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  10. #10
    Junior Member felix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    12
    her altı ayda giriş yapıyorum onda bir sıkıntı yok. bu mart-nisan ayında eşimle birlikte yeniden gideceğim. oradayken direkt basvurumuzu yapabiliriz dediğinizden anladığım kadarıyla.
    sponsor olmam maddi bakımdan mı yoksa başka bir anlamı var mı?
    maddi bakımdansa onda bir sorun olacagını sanmıyorum çünkü
    Konu felix tarafından (20-02-2015 Saat 15:36 ) değiştirilmiştir.

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •