J-1 iki yil kurali karişik bir durum


Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Junior Member cardwat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2015
    Mesajlar
    3

    J-1 iki yil kurali karişik bir durum

    Merhaba ankaradan j-1 vizesi aldım work and travel programı için. Work and travel programına 3. kez katılacağım.Vizenin üstünde TWO YEAR RUES APPPLIES yazıyor. Ancak ilginç olan nokta ise ds-2019 formunda ise NOT SUBJECT TO THE TWO-YEAR RESIDENCE REQUIREMENT bölümü işaretli.Yine aynı şekilde Konsolosluk sitesinde ise work and travel programı için 2 yıl kuralı uygulanmaz diyor.Ancak vizenin üstünde dediğim gibi TWO YEAR RUES APPPLIES yazıyor. Eski vizelerimde does not apply yazıyorDU. Kafam çok karıştı bu durumda iki yıl kuralı bana uygulanır mı uygulanmaz mı ve ya bunu nereden nasıl öğrenebilirim ? Üniversitede son senem 3 yıllık bir ilişkim var programdan döndükten sonra kız arkdaşım k-1 vizesine başvurakcak benim için Eğer bu kural uygulanırsa evlenme hayellerimiz suya düşücek..Yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden çok teşşekür ederim.

  2. #2
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.120
    Alıntı cardwat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba ankaradan j-1 vizesi aldım work and travel programı için. Work and travel programına 3. kez katılacağım.Vizenin üstünde TWO YEAR RUES APPPLIES yazıyor. Ancak ilginç olan nokta ise ds-2019 formunda ise NOT SUBJECT TO THE TWO-YEAR RESIDENCE REQUIREMENT bölümü işaretli.Yine aynı şekilde Konsolosluk sitesinde ise work and travel programı için 2 yıl kuralı uygulanmaz diyor.Ancak vizenin üstünde dediğim gibi TWO YEAR RUES APPPLIES yazıyor. Eski vizelerimde does not apply yazıyorDU. Kafam çok karıştı bu durumda iki yıl kuralı bana uygulanır mı uygulanmaz mı ve ya bunu nereden nasıl öğrenebilirim ? Üniversitede son senem 3 yıllık bir ilişkim var programdan döndükten sonra kız arkdaşım k-1 vizesine başvurakcak benim için Eğer bu kural uygulanırsa evlenme hayellerimiz suya düşücek..Yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden çok teşşekür ederim.
    Kanimca onemli olan DS2019 formunda yazilanlar. Sanirim emin olmak adina size sponsor olan kuruma sorup, bilgi alabilirsiniz. Onlarin 2 yil kuralina tabi olup olmadiginizi bilmeleri lazim.

    Ayrica kural uygulansa bile waiver alarak kurali kaldirabilirsiniz.

  3. #3
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    Merhaba,

    Dediginiz gibi WAT programlarinda iki yil kurali issue edilmiyor ancak konsolosluk insiyatif kullanip issue edebilir. DS-2019 formu konsolosluk tarafindan basilmiyor. Sizin durumunuzda eger vize de applies yaziyorsa kural gecerlidir K-1 alabilmek icin waiver almaniz gerekmektedir.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  4. #4
    Junior Member cardwat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2015
    Mesajlar
    3
    Alıntı fatihk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Dediginiz gibi WAT programlarinda iki yil kurali issue edilmiyor ancak konsolosluk insiyatif kullanip issue edebilir. DS-2019 formu konsolosluk tarafindan basilmiyor. Sizin durumunuzda eger vize de applies yaziyorsa kural gecerlidir K-1 alabilmek icin waiver almaniz gerekmektedir.
    Fatih bey cevabınız için teşekkür ederim ancak ds-2019 un üstünü konsolosluk işaretliyor. Yanı ds 2019 un üzerinde 2 seçenek var ve NOT SUBJECT TO THE TWO-YEAR RESIDENCE REQUIREMENT kısmını işaretlemiş konsolosluk memuru, yine aynı şekilde Advisory Opinions j-1 Waiver Review sitesinde inceleme için yanlızca ds-2019 kopyasını istiyorlar vizeyi değil. Çözemedim ben bu işi ya konsolosluğu aradım ilginenen yok. Nasıl çözücem bu sorunu bilmiyorum

  5. #5
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    Alıntı cardwat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fatih bey cevabınız için teşekkür ederim ancak ds-2019 un üstünü konsolosluk işaretliyor. Yanı ds 2019 un üzerinde 2 seçenek var ve NOT SUBJECT TO THE TWO-YEAR RESIDENCE REQUIREMENT kısmını işaretlemiş konsolosluk memuru, yine aynı şekilde Advisory Opinions j-1 Waiver Review sitesinde inceleme için yanlızca ds-2019 kopyasını istiyorlar vizeyi değil. Çözemedim ben bu işi ya konsolosluğu aradım ilginenen yok. Nasıl çözücem bu sorunu bilmiyorum
    Bildigim kadariyla, DS-2019 formu ve/veya J-1 vizesi uzerinde applies yaziyorsa kural gecerlidir. Consular Affairs'a facebook veya e-mail araciligi ile sorabilirsiniz.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  6. #6
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    Waiver icin basvurmadan once en iyisi advisory opinion almaniz, U.S State Department dan kuralin gecerli olmadigina dair yanit alabilirseniz, K-1 vize basvurusunda konsolosluga, waiver yerine U.S State Departmentdan alacaginiz gorusu beyan eden belgeyi sunabilirsiniz.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  7. #7
    Junior Member cardwat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2015
    Mesajlar
    3
    evet fatih bey bugün başvurdum. Sonucu alınca buraya yazacağım benim gibi zor durumda olan arkdaşlarada ileride yardımcı olmuş oluruz. Çok teşşekür ederim

  8. #8
    Junior Member mbircan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2018
    Mesajlar
    1
    advisory opinion sonucunuz neydi acaba? üzerinden zaman geçmiş ama şu anda aynı durumdayım bilgilendirirseniz sevinirim.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •