vize hakkında bilgi


Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree1Likes

Konu: vize hakkında bilgi

  1. #1
    Junior Member riven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2015
    Mesajlar
    12

    vize hakkında bilgi

    merhaba arkadaşlar ben eşimle 10 ayda turkiyede evlendim vize işlemleri için 12. ay amerikadan başvurdu eşim avukat aracılığı ile ben bu zaman kadar k1 vizesi sanıyordum ama k1 değilmiş
    göçmen vizesi dedi açıklama vermedi usa gittiğimde elimde green card ım olacakmış ve vatandaşlığa 3 yıl içinde başvura bilcekmişim şimdi sormak istediğim hangi kategoride vize oluyor
    ve mülakat nasıl geçer sorular ne olur bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim heycan yaptım ) vize haziran temmuz gibi çıkcak 2 ay kaldı dvs lotto gibi bişey dedi oraya gittiğimde postaya gelcekmiş green card

  2. #2
    Senior Member MrBocaRaton - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2015
    Bulunduğu yer
    Long Island, NY
    Yaş
    37
    Mesajlar
    234
    Alıntı riven Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar ben eşimle 10 ayda turkiyede evlendim vize işlemleri için 12. ay amerikadan başvurdu eşim avukat aracılığı ile ben bu zaman kadar k1 vizesi sanıyordum ama k1 değilmiş
    göçmen vizesi dedi açıklama vermedi usa gittiğimde elimde green card ım olacakmış ve vatandaşlığa 3 yıl içinde başvura bilcekmişim şimdi sormak istediğim hangi kategoride vize oluyor
    ve mülakat nasıl geçer sorular ne olur bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim heycan yaptım ) vize haziran temmuz gibi çıkcak 2 ay kaldı dvs lotto gibi bişey dedi oraya gittiğimde postaya gelcekmiş green card
    Kandırılma ihtimalin yüksek gibi duruyor... Evlilik ile vize alındığında Diğer eşin sahip olabileceği Göçmen Vize Türü

    Conditional Green Card'dır. 2 yıl Evlilik 'in sürmesi halinde Normal Green Kart'a Geçersin geçtikten 5 yıl sonrada Vatandaşlığa başvurabilirsin....

  3. #3
    Junior Member riven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2015
    Mesajlar
    12
    Immigrant vize kandirilma gibi bi durum yok suan evraklar ankarada sorusturmada haziran 20 sinden sonra avukat cikar demis aile dayanakli gocmen vizesi green card dan daha oncelikli avukatla konustum ben amerikada immigrant gocmen vizesi aile dayanakli
    Konu riven tarafından (26-05-2016 Saat 03:34 ) değiştirilmiştir.

  4. #4
    Junior Member celik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2015
    Mesajlar
    14
    2014 greenkart başvurusunu ben, eşim, 17 ve 21 yaşını henüz doldurmamız 2 çocuklarımızla birlikte yaptık. Mayıs 2014 te sonuçlar açıklandığında eşime green çıktığını öğrendik. USP ile dördümüz için ilgili formları USA ' ya göndedik. Ankara çocuğumun biri randevu tarihine kadar 21 yaşını geçtiği için ona randevu vermedi. Biz 3 kişi Ocak 2015 ye USA ya gidip green kartlarımızı ve SNC numaralarımızı aldık. Kısa süreli kalmalar ile şuana kadar 3 kere USA ya gidip geldi. Bu yaz 2-3 ay kalıp orada neler yapabiliriz diye kalmayı düşünüyoruz.

    2. çıkışımızda 21 yaşını geçtiği için green kart verilmeyen çocuğumda gezmek için turistik vize için başvuru yaptığında senin ailene ve sana green kart çıkmış senin oraya yerleşme ihtimalin var deyip elindeki evraklara bile bakmadan turistik vizesi vermediler.
    Benim sormak istediğim asıl soru biz oraya yerleştiğimizde bu çocuk hiçmi gelemeyecek. Başvuru yaptığında öğrenci idi. Şimdi mezun oldu ve çalışıyor tekarar turistik vize için başvursak bu sefer verirlermi?

    Biz green kart sabibi olarak eşim veya ben kızım için green kart başvurusu yapsak nasıl bir yol izlemeliyiz. Başvuruyu nereden yapmalıyız. Bunun için bir avukatmı tutmalıyız. yardımcı olabilirmisiniz. Hangi evraklar gerekli.

    çok teşekkürler

  5. #5
    Senior Member Neşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2015
    Mesajlar
    240
    Zor bir durum Allah yardımcınız olsun. Maalesef her şey tam istediğimiz gibi olamıyor.

  6. #6
    esa
    esa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Senior Member esa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Bulunduğu yer
    NY-USA
    Mesajlar
    798
    Alıntı celik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2014 greenkart başvurusunu ben, eşim, 17 ve 21 yaşını henüz doldurmamız 2 çocuklarımızla birlikte yaptık. Mayıs 2014 te sonuçlar açıklandığında eşime green çıktığını öğrendik. USP ile dördümüz için ilgili formları USA ' ya göndedik. Ankara çocuğumun biri randevu tarihine kadar 21 yaşını geçtiği için ona randevu vermedi. Biz 3 kişi Ocak 2015 ye USA ya gidip green kartlarımızı ve SNC numaralarımızı aldık. Kısa süreli kalmalar ile şuana kadar 3 kere USA ya gidip geldi. Bu yaz 2-3 ay kalıp orada neler yapabiliriz diye kalmayı düşünüyoruz.

    2. çıkışımızda 21 yaşını geçtiği için green kart verilmeyen çocuğumda gezmek için turistik vize için başvuru yaptığında senin ailene ve sana green kart çıkmış senin oraya yerleşme ihtimalin var deyip elindeki evraklara bile bakmadan turistik vizesi vermediler.
    Benim sormak istediğim asıl soru biz oraya yerleştiğimizde bu çocuk hiçmi gelemeyecek. Başvuru yaptığında öğrenci idi. Şimdi mezun oldu ve çalışıyor tekarar turistik vize için başvursak bu sefer verirlermi?

    Biz green kart sabibi olarak eşim veya ben kızım için green kart başvurusu yapsak nasıl bir yol izlemeliyiz. Başvuruyu nereden yapmalıyız. Bunun için bir avukatmı tutmalıyız. yardımcı olabilirmisiniz. Hangi evraklar gerekli.

    çok teşekkürler
    Size benzer bir durumu biz de yaşadık. Ancak ben 21 yaşını geçen kızımızın biz green kart aldıktan sonra B1-2 alamayacağını bildiğimden bizim elçilik randevusu öncesi alel acele evraklarını hazırlayıp elçiliğe B1-2 için gönderdik. 10 yıllık aldı. Ardından bizim ailece green kartlar onaylandı. Bu konuda şans biraz yüzümüze güldü.
    Daha sonra B1-2 için başvuran yeğenime amcan green kartı sahibi gidip gelmeme ihtimalin var diyerek vize vermediler.
    Şu an vize alamayan çocuğunuz için deneyimli bir göçmen avukatına başvurmanızı öneririm. Elçilik vize verirken Usa da kalmayacağına dair veri istiyor. yani TR ye bağlayan sebepleri sorguluyor. Çalışıyor olmasından ziyade öğrenci olması daha bir avantajmış ama artık mezun yapacak bir şey yok. Eş veya nişanlılık durumunu önemsiyorlar fakat sırf vize için bir evlilik yapılmaz sonuçta.
    Yapılabileceklerden birisi full time ingilizce dil okulu. Bulunduğunuz yerlerde full time dil okulu var mı araştırabilirsiniz. Full time olması şartı var. Böylece I-20 veriyor bu okullar. I-20 ile de Tr de elçilikte F1 öğrenci vizesi alabilir.
    F1 ile geldiğinde burada bir firma kurulup oturum izni alınabilir. Bunlar çok zor şeyler değil. Sadece profosyonel yardım almanız gerekiyor. Alanında deneyimli bir göçmen avukatı öneririm .
    Her şey gönlünüzce olsun
    Konu esa tarafından (27-04-2016 Saat 17:21 ) değiştirilmiştir.

  7. #7
    Junior Member celik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2015
    Mesajlar
    14
    teşekkürler esa evet bir avukat önerirsen sevinirim.

  8. #8
    esa
    esa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Senior Member esa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Bulunduğu yer
    NY-USA
    Mesajlar
    798
    Alıntı celik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkürler esa evet bir avukat önerirsen sevinirim.
    Nereye yerleştiniz ?

  9. #9
    Junior Member celik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2015
    Mesajlar
    14
    Alıntı esa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nereye yerleştiniz ?
    Çok Teşekkürler esa ilgilendiğin için. Biz ilk girişimizi NY' a Ocak 2015 te yaptık. ikinci girişimizi tekrar Temmuz 2015 te yaptık. Üçüncü girişimizi ise Ocak 2016 da SF' ya yaptık. Temmuz 2016 da oğlum yaz okuluna gidip 3 ay kalacak. tekrar TR ye dönecek çünkü burada Üniversitede okuyor. 2 yıl sonra mezun olduğunda gidecek. Temmuz 2016 da ben ve eşimde gideceğiz bende 2-3 ay kalmayı düşünüyorum. Eşim 10 gün sonra tekrar geri gelecek çünkü onun burada kendi atölyesi var. Onu kapatması biraz uzun sürecek. Her gittiğimiz de 1 hafta kaldık. bu şekilde gidip gelmemiz yaklaşık 1,5 yıldır 6 ayda bir oluyor. 6 ayı hiç geçirmedik. Tabi sonunda siz buraya yerleşmiyorsunuz diye bizim green kartlamızı alırlar diye korkuyorum biraz. Hem kızım için green kart başvurusunda bulunmak ve hemde bizim için neler yapmamız gerektiğini konuşmak için iyi bir avukata ihtiyacımız olacak. Yorumlarınızı bekliyorum.

  10. #10
    Junior Member celik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2015
    Mesajlar
    14
    Alıntı esa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Size benzer bir durumu biz de yaşadık. Ancak ben 21 yaşını geçen kızımızın biz green kart aldıktan sonra B1-2 alamayacağını bildiğimden bizim elçilik randevusu öncesi alel acele evraklarını hazırlayıp elçiliğe B1-2 için gönderdik. 10 yıllık aldı. Ardından bizim ailece green kartlar onaylandı. Bu konuda şans biraz yüzümüze güldü.
    Daha sonra B1-2 için başvuran yeğenime amcan green kartı sahibi gidip gelmeme ihtimalin var diyerek vize vermediler.
    Şu an vize alamayan çocuğunuz için deneyimli bir göçmen avukatına başvurmanızı öneririm. Elçilik vize verirken Usa da kalmayacağına dair veri istiyor. yani TR ye bağlayan sebepleri sorguluyor. Çalışıyor olmasından ziyade öğrenci olması daha bir avantajmış ama artık mezun yapacak bir şey yok. Eş veya nişanlılık durumunu önemsiyorlar fakat sırf vize için bir evlilik yapılmaz sonuçta.
    Yapılabileceklerden birisi full time ingilizce dil okulu. Bulunduğunuz yerlerde full time dil okulu var mı araştırabilirsiniz. Full time olması şartı var. Böylece I-90 veriyor bu okullar. I-90 ile de Tr de elçilikte F1 öğrenci vizesi alabilir.
    F1 ile geldiğinde burada bir firma kurulup oturum izni alınabilir. Bunlar çok zor şeyler değil. Sadece profosyonel yardım almanız gerekiyor. Alanında deneyimli bir göçmen avukatı öneririm .
    Her şey gönlünüzce olsun
    Aalanında deneyimli avukat neredeyse oraya gelip görüşebiliriz

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •