Turistik vizeyi F1'a çevirmek


Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Member Ryback - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2015
    Mesajlar
    73

    Turistik vizeyi F1'a çevirmek

    Arkadaşlar merhaba,

    Arkadaşımın eşinde greencard var, kendisinde turistik vize. 6 ay dolmadan ülkeye giriş çıkış yapıyor. 1 sene içerisinde 180 günden fazla kalırsa Amerika'da kaçak durumuna düşüp ban yermi? 2015 ekim gibi girmişti, 2016 martta çıkıp mayısta tekrar girdi. Ağustosta yine çıkıp ekim başı geri gelmeyi düşünüyor. Bu durumda 2016 içinde 5 ay falan kalmış oluyor Amerika'da. Bu vizeyi F1'a çevirmek isterse bir okula kayıt olup çok zorluk çıkarırlarmı? Süreci Türkiye'ye döndüğündemi işletmeli yoksa Amerika'daykenmi? Aile sponsor green card'a başvurursa 1.5 yıl civarı Türkiye'de sıra beklemesi lazım demişler. Değerli bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim.
    Konu Ryback tarafından (18-07-2016 Saat 02:36 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Member Ryback - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2015
    Mesajlar
    73
    Varmı yorumu olan?

  3. #3
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.131
    Alıntı Ryback Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba,

    Arkadaşımın eşinde greencard var, kendisinde turistik vize. 6 ay dolmadan ülkeye giriş çıkış yapıyor. 1 sene içerisinde 180 günden fazla kalırsa Amerika'da kaçak durumuna düşüp ban yermi? 2015 ekim gibi girmişti, 2016 martta çıkıp mayısta tekrar girdi. Ağustosta yine çıkıp ekim başı geri gelmeyi düşünüyor. Bu durumda 2016 içinde 5 ay falan kalmış oluyor Amerika'da. Bu vizeyi F1'a çevirmek isterse bir okula kayıt olup çok zorluk çıkarırlarmı? Süreci Türkiye'ye döndüğündemi işletmeli yoksa Amerika'daykenmi? Aile sponsor green card'a başvurursa 1.5 yıl civarı Türkiye'de sıra beklemesi lazım demişler. Değerli bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim.
    turist vizesi ile tek seferde 6 aydan fazla kalamaz. Daha 1 yil dolmadan yine girip kalirsa vergi bildirimi ve odemesi yapmasi gerekir diye biliyorum. Bilginize.

    Esi greencard'li birine F1 vermeleri cok zor bence, gocmenlik istegi ortada cunku. Konsoloslukta cok buyuk ihtimal basvurusu red olur da, ABD'de iken durum ne olur emin degilim. Dediginiz gibi Turkiye'de sira beklemesi gerekir family based GC'ye basvurursa. Bununla ilgili su konuyu inceleyebilirsiniz:
    http://yesilkart.gen.tr/yesilkart-gr...ard-almak.html
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  4. #4
    Member Ryback - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Mar 2015
    Mesajlar
    73
    Alıntı crazycells Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turist vizesi ile tek seferde 6 aydan fazla kalamaz. Daha 1 yil dolmadan yine girip kalirsa vergi bildirimi ve odemesi yapmasi gerekir diye biliyorum. Bilginize.

    Esi greencard'li birine F1 vermeleri cok zor bence, gocmenlik istegi ortada cunku. Konsoloslukta cok buyuk ihtimal basvurusu red olur da, ABD'de iken durum ne olur emin degilim. Dediginiz gibi Turkiye'de sira beklemesi gerekir family based GC'ye basvurursa. Bununla ilgili su konuyu inceleyebilirsiniz:
    http://yesilkart.gen.tr/yesilkart-gr...ard-almak.html
    Teşekkür ederim cevabınız için.

  5. #5
    Junior Member ms22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2016
    Mesajlar
    20
    Alıntı Ryback Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba,

    Arkadaşımın eşinde greencard var, kendisinde turistik vize. 6 ay dolmadan ülkeye giriş çıkış yapıyor. 1 sene içerisinde 180 günden fazla kalırsa Amerika'da kaçak durumuna düşüp ban yermi? 2015 ekim gibi girmişti, 2016 martta çıkıp mayısta tekrar girdi. Ağustosta yine çıkıp ekim başı geri gelmeyi düşünüyor. Bu durumda 2016 içinde 5 ay falan kalmış oluyor Amerika'da. Bu vizeyi F1'a çevirmek isterse bir okula kayıt olup çok zorluk çıkarırlarmı? Süreci Türkiye'ye döndüğündemi işletmeli yoksa Amerika'daykenmi? Aile sponsor green card'a başvurursa 1.5 yıl civarı Türkiye'de sıra beklemesi lazım demişler. Değerli bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim.
    Arkadasinizin esi, arkadasiniza greencard basvurusunda bulunabilir. Tavsiyem bir avukatla gorusmeniz. Saygilarimla

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •