Vize Başvuru Hakkında


Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Member mortas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2015
    Bulunduğu yer
    istanbul
    Mesajlar
    45

    Vize Başvuru Hakkında

    Arkadaşlar merhaba,

    Daha önce green card başvurusunda bulundum kazanamadım ve başvuruya devam edeceğim.

    Turist olarak abd san francisco ya gitmek istiyorum. Fakat aklımı kurcalayan, vize alabilir miyim yoksa ret mi verirler şeklinde kafama takılan o kadar çok şey var ki. Ben size şartlarımı ileteyim tecrübeli olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse çok sevinirim.


    1 yıllık evliyim eşimin babası 1996 yılında abd ye gemiden kaçmış ve yıllar süren vatandaşlık başvurusu kazanamadan 2006 yılında orada vefat etmiştir. Vefat sonrasında son mahkeme görülmüş fakat başvuru sahibi vefat ettiğinden mahkeme düşmüştür.

    Ben 4 aydır bir turizm şirketinde çağrı merkezi personeli olarak çalışmaktayım. Eşimde özel bir bankada 1 senedir tahsilat yetkilisi olarak çalışmakta. Benim resmi gelirim asgari ücret, eşimin gelirin asgari ücretin biraz üzerinde.

    2009 yılından beri sakarya üniversitesinde öğrenciliğim devam etmekte fakat transkript isterlerse ne yazıkkı sunamam 2011 yılında öğrenimi bıraktım. Fakat aktif olarak öğrenci haklarından yararlanır öğrenci belgesi sunabilirim.

    Daha önce hiç yurt dışında çıkışımız yok. Herhangi bir mülk araba vs sahibi de değiliz. Bankada paramızda yok. Fakat eşimin kuzenleri san franciscoda restoran işi ile uğraşıyorlar onlar bize bankada gösterecek para teminini yapacak.

    Ulaştığım bilgilere göre orada akrabamız olmadığını söylememiz daha iyi olur şeklinde bilgiye ulaştım ne kadar doğrudur.

    Görüşmede green card ile abd ye gitmeyi düşündüğümüzü ve gitmeden oradaki yaşam şartlarını görmek adına kısa bir gezi yapacağımızı söylememiz mi daha iyi olur.

    Yoksa eşimin babasının orada vefat ettiğini, babasının yaşadığı yerleri vs görmek istediğini söylemek mi daha iyi olur.

    Açıkçası farkındayım bu şartlar altında çok büyük ihtimalle ret alacağımız kesin gibi görünse de bir ihtimal var mıdır onay alabilmemiz adına.


    Bu arada gerçekten kısa bir süre kalıp geri döneceğiz kaçmak gibi bir niyette değiliz fakat konsolosluğu buna ikna edebilecek elimizde ne yazık ki pek bir şey yok.

    Bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri varsa gerçekten çok iyi olur.

    İyi akşamlar.
    Konu mortas tarafından (03-10-2016 Saat 21:09 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ekleme
    DV2019 - Don't lose your hope
    DV2018 - HAS NOT BEEN SELECTED
    DV2017 - HAS NOT BEEN SELECTED

    Dv 2019 Başvurusu İçin Kalan Süre
    Has Not Been Selected Out Selected İn
    İstanbul / Pendik

  2. #2
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.131
    Alıntı mortas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba,

    Daha önce green card başvurusunda bulundum kazanamadım ve başvuruya devam edeceğim.

    Turist olarak abd san francisco ya gitmek istiyorum. Fakat aklımı kurcalayan, vize alabilir miyim yoksa ret mi verirler şeklinde kafama takılan o kadar çok şey var ki. Ben size şartlarımı ileteyim tecrübeli olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse çok sevinirim.


    1 yıllık evliyim eşimin babası 1996 yılında abd ye gemiden kaçmış ve yıllar süren vatandaşlık başvurusu kazanamadan 2006 yılında orada vefat etmiştir. Vefat sonrasında son mahkeme görülmüş fakat başvuru sahibi vefat ettiğinden mahkeme düşmüştür.

    Ben 4 aydır bir turizm şirketinde çağrı merkezi personeli olarak çalışmaktayım. Eşimde özel bir bankada 1 senedir tahsilat yetkilisi olarak çalışmakta. Benim resmi gelirim asgari ücret, eşimin gelirin asgari ücretin biraz üzerinde.

    2009 yılından beri sakarya üniversitesinde öğrenciliğim devam etmekte fakat transkript isterlerse ne yazıkkı sunamam 2011 yılında öğrenimi bıraktım. Fakat aktif olarak öğrenci haklarından yararlanır öğrenci belgesi sunabilirim.

    Daha önce hiç yurt dışında çıkışımız yok. Herhangi bir mülk araba vs sahibi de değiliz. Bankada paramızda yok. Fakat eşimin kuzenleri san franciscoda restoran işi ile uğraşıyorlar onlar bize bankada gösterecek para teminini yapacak.

    Ulaştığım bilgilere göre orada akrabamız olmadığını söylememiz daha iyi olur şeklinde bilgiye ulaştım ne kadar doğrudur.

    Görüşmede green card ile abd ye gitmeyi düşündüğümüzü ve gitmeden oradaki yaşam şartlarını görmek adına kısa bir gezi yapacağımızı söylememiz mi daha iyi olur.

    Yoksa eşimin babasının orada vefat ettiğini, babasının yaşadığı yerleri vs görmek istediğini söylemek mi daha iyi olur.

    Açıkçası farkındayım bu şartlar altında çok büyük ihtimalle ret alacağımız kesin gibi görünse de bir ihtimal var mıdır onay alabilmemiz adına.


    Bu arada gerçekten kısa bir süre kalıp geri döneceğiz kaçmak gibi bir niyette değiliz fakat konsolosluğu buna ikna edebilecek elimizde ne yazık ki pek bir şey yok.

    Bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri varsa gerçekten çok iyi olur.

    İyi akşamlar.

    ABD'de akrabaniz degil de bir arkadasinizi ziyarete gidiyor olmaniz bence daha avantajli bir durum yaratir.

    GC ile ABD'ye gitmeyi dusundugunuzden bahsetmemeniz gerekiyor. Sadece turistik bir gezi olacagina ikna etmeniz lazim.

    Maalesef gocmen olmayan vizeler konusunda cok bilgi sahibi degilim, ama google'da "proving non immigrant intent" diye ararsaniz belki daha cok belgeye ulasabilirsiniz.

    Turkiye'de ailenizin, evinizin ve isinizin olmasi dosyaniza olumlu yansir. Esiniz de, siz de is yerinden belge saglayabilirseniz (geldikten sonra calismaya devam edeceginize yonelik) iyi olur.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •