çalışma vizesi hakkında


Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree2Likes
  • 1 Post By selin
  • 1 Post By Trader

Konu: çalışma vizesi hakkında

  1. #1
    Junior Member eparinesont - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2017
    Mesajlar
    26

    çalışma vizesi hakkında

    merhaba arkadaşlar;
    amerika'da iş buldum ama bebek bakıcılığı veya normal bi kafede çalışmak gibi işler. bu durumda çalışma vizesine başvurabilir miyim
    illa ki şirket vb gibi büyük yerler olması mı gerekiyor bu vizeyi almak için?

  2. #2
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.131
    Alıntı eparinesont Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar;
    amerika'da iş buldum ama bebek bakıcılığı veya normal bi kafede çalışmak gibi işler. bu durumda çalışma vizesine başvurabilir miyim
    illa ki şirket vb gibi büyük yerler olması mı gerekiyor bu vizeyi almak için?
    Çalışma vizesi, yani h-1b vizesi öyle kolay alınabilecek bir vize değil maalesef. İşvereniniz sizin yetenek ve bilginizde birisini amerikada bulamadığında veya uzmanlık gerektiren alanlarda çalıştırmak için kabaca abd hükümetine der ki; ben bu özelliklerde birisini amerika da bulamıyorum bu yüzden yurt dışından bu şahsı çalıştırmak zorundayım.

    ayrıca amerikada veya denk üniversitelerin 4 yıllık bölümünü bitirmeniz gerekir.
    eparinesont likes this.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  3. #3
    Senior Member Trader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2016
    Mesajlar
    157
    Alıntı eparinesont Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar;
    amerika'da iş buldum ama bebek bakıcılığı veya normal bi kafede çalışmak gibi işler. bu durumda çalışma vizesine başvurabilir miyim
    illa ki şirket vb gibi büyük yerler olması mı gerekiyor bu vizeyi almak için?
    Şuan statünüz nedir ?

  4. #4
    Senior Member Trader - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2016
    Mesajlar
    157
    Alıntı selin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çalışma vizesi, yani h-1b vizesi öyle kolay alınabilecek bir vize değil maalesef. İşvereniniz sizin yetenek ve bilginizde birisini amerikada bulamadığında veya uzmanlık gerektiren alanlarda çalıştırmak için kabaca abd hükümetine der ki; ben bu özelliklerde birisini amerika da bulamıyorum bu yüzden yurt dışından bu şahsı çalıştırmak zorundayım.

    ayrıca amerikada veya denk üniversitelerin 4 yıllık bölümünü bitirmeniz gerekir.
    Aslında pratikte çokta öyle değil, mevzu ben Amerika'da böyle bir adam bulamadım bana bu adam lazım şeklinde değil..Ben bu adamla çalışmak istiyorum üzerinden yürüyor..Yani sen ne iş yapıyor olabilirsinki 300 milyonluk Amerika'da senin yaptığın işi yapacak adam olmasın değil mi ?

    Ayrıca 4 yıllık bir üniversite bitirmek zorunda da değilsiniz..Yüksek okul hatta lise mezunu olarak bile H1B alabilirsiniz..Mesleki tecrübenizi ispatladığınız sürece her 3 yıllık tecrübeniz 1 yıl sayılır..yani lise mezunu birisi için 12 yıllık bir tecrübe sahibi ise H1B vizesine başvurulabilir. Aynı şekilde yüksek okul mezunu birisi 6 yıllık bir tecrübeyle H1B ye başvurabilir. Tabiki bu iş tecrübeleri H1B kapsamındaki işle ilgili olmak zorunda..
    selin likes this.

  5. #5
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.131
    Alıntı Trader Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında pratikte çokta öyle değil, mevzu ben Amerika'da böyle bir adam bulamadım bana bu adam lazım şeklinde değil..Ben bu adamla çalışmak istiyorum üzerinden yürüyor..Yani sen ne iş yapıyor olabilirsinki 300 milyonluk Amerika'da senin yaptığın işi yapacak adam olmasın değil mi ?

    Ayrıca 4 yıllık bir üniversite bitirmek zorunda da değilsiniz..Yüksek okul hatta lise mezunu olarak bile H1B alabilirsiniz..Mesleki tecrübenizi ispatladığınız sürece her 3 yıllık tecrübeniz 1 yıl sayılır..yani lise mezunu birisi için 12 yıllık bir tecrübe sahibi ise H1B vizesine başvurulabilir. Aynı şekilde yüksek okul mezunu birisi 6 yıllık bir tecrübeyle H1B ye başvurabilir. Tabiki bu iş tecrübeleri H1B kapsamındaki işle ilgili olmak zorunda..
    evet aslında ben de sizin dediklerinizi demek istedim. Yani cafede çalışmak için çalışma vizesinin alınması biraz zor demek istemiştim.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •