Greencard'dan Ümidi Kesip Başka Ülke Vatandaşlığı Arayanlar




Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree13Likes

Konu: Greencard'dan Ümidi Kesip Başka Ülke Vatandaşlığı Arayanlar

  1. #1
    Member smesut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2017
    Mesajlar
    95

    Greencard'dan Ümidi Kesip Başka Ülke Vatandaşlığı Arayanlar

    Bu yazımda greencard dan ümidi kesip yaş daha fazla geçmeden başka ülke vatandaşlığına
    nasıl geçerim diye düşünen arkadaşlar için diğer ülkelerden vatandaşlık alabilme özelliklerinden bahsedeceğim.

    Öncelikle çok birikimi olmayıp ev alamayan ve yatırım yapamayanlar için kısıtlı seçenekler bulunuyor.
    Kendimce en yapılabiliri Ankara Anlaşmasıyla ingiltere vatandaşlığı olarak görüyorum.


    İşte Seçenekler ;


    >İNGİLTERE

    İngiltere’den, sadece Türk vatandaşlarına özgü olmak üzere 1963 Ankara Antlaşması kapsamında vatandaşlık alınabiliyor.
    İngiltere vatandaşlığının alınabilmesi için tek kişilik bile olsa bir iş kurmak gerekiyor.
    Ayrıca günlük hayatı yürütebilecek kadar da olsa İngilizce bilmek şart.

    İngiltere’den vatandaşlık almanın bir başka yolu ise 'UK Investor Visa' denen yatırımcı vizesi. Bunun için en az 2 milyon sterlinlik bir sermaye girişi sağlamak gerekiyor.
    Miktar arttıkça vatandaşlık alma süreci de kısalıyor.

    >KANADA

    Kanada 'beyaz yakalı' da denen nitelikli insanlar için göçmenlik programı ile vatandaş alan en popüler ülkelerden biri.
    Nitelikli göçmen olarak Kanada'ya gidip 3 yıl ikamet edildiğinde vatandaşlık için başvuru yapılabiliyor.


    >MALTA

    Malta’da, Yerel Kalkınma ve Sosyal Fonu’na 650 bin Euro'dan başlayan miktarlarda bağış yapılarak vatandaşlık alınabiliyor.
    Malta vatandaşlığı alırken bekleme veya belli bir süre yaşama şartı bulunmuyor. Malta aynı zamanda AB üyesi olduğu için, Malta vatandaşları AB içinde serbest dolaşım hakkı da kazanıyor.

    >İSPANYA

    Bir başka AB üyesi ülke olan İspanya’dan vatandaşlık alabilmek için 500 bin Euro'luk gayrimenkul alınması gerekiyor.
    Ardından önce 1 yıllık, sonra 2 yıllık geçici oturum izni veriliyor. Bu süreç 10 yıla tamamlandıktan sonra kalıcı oturma izni, ardından da vatandaşlık alınabiliyor.

    >PORTEKİZ


    AB üyesi bir ülke olan Portekiz’den de 500 bin Euro’luk bir gayrimenkul alımı ya da 1 milyon Euro’luk sermaye girişi ile vatandaşlık almak mümkün.
    Ama Portekiz vatandaşı olabilmek için, başvuru sürecinde toplam 35 gün Portekiz’de ikamet etmek şart.

    >BULGARİSTAN

    AB'nin en yeni üyeleri arasında yer alan Bulgaristan'da ikinci vatandaşlık işleri, hükümete bağlı Yatırım Destekleme Birimi tarafından yürütülüyor.
    1 milyon Levalık (Yaklaşık 512 bin Euro) devlet tahvili alınarak 5 yıllık bir süre zarfında vatandaşlık alınabiliyor. Yatırım miktarı arttıkça süre de kısalıyor. Oturma zorunluluğu da yok.

    >GÜNEY KIBRIS

    Güney Kıbrıs'da gayrimenkul satın alarak vatandaşlık alınabilen bir başka ülke. Buradan 2,5 milyon Euro'luk gayrimenkul satın alınca ikinci vatandaşlık süreci başlatılabiliyor.
    Güney Kıbrıs’ta AB üyesi olduğu için Schengen ülkelerinde serbest dolaşım sağlıyor.

    >MACARİSTAN

    Macaristan'da AB'nin yeni üyelerinden biri. Vatandaş olabilmek için 300 bin Euro'luk yatırım yapmak gerekiyor.
    Yapılan bu yatırım 6 aylık oturum izni olarak dönüyor. Sonrasında sürekli oturum izni ve vatandaşlık süreci başlıyor. Vatandaşlık için ülkede ikamet etme zorunluluğu yok.

    >KARAYİP ÜLKELERİ

    Bu ülke vatandaşları İngiltere'nin karşılıklı vizeleri kaldırdığı ülkelere de serbestçe gidebiliyor. Üstelik bu ülkelerin pasaportunu almak için ikamet zorunluluğu da yok ve yatırım miktarları da oldukça düşük.

    >ABD

    Amerika'dan vatandaşlık alabilmek için E1 ve E2 olarak adlandırılan girişimci programlarında bir iş kurma zorunluluğu var. Her iki program da geçici çalışma izni veriyor ve bu izinler belirli zaman dilimlerinde yenilenebiliyor.
    Ayrıca EB5 adı verilen yatırımcı programlarında ise önce iki yıllık Green Card, ardından kalıcı Green Card alınabiliyor. 5 yıllık bir süre içinde en az 2,5 yıl Amerika’da kalındığı zaman Amerikan vatandaşlığı için başvuru hakkı kazanılıyor.

    >SİNGAPUR
    Hesabınızda 2 milyon dolar varsa Singapur vatandaşlığı için de hakkınız var. Fakat bir şart daha var; yıllık 160 milyon dolar civarında bir ciroya sahip olmalısınız. Yani bu epey tuzlu bir seçenek.

    >BELÇİKA
    Belçika vatandaşı olmak için en az 3 yıl Belçika'da yaşamanız gerekiyor. Bu şartı yerine getirirseniz devlet tarafından sizin için belirlenen bir miktar para karşılığında Belçika vatandaşı olabiliyorsunuz.

    >DOMİNİKA
    Küçük Antiller'de bir ada devleti ve resmi dili İngilizce olan Dominika, vatandaşlık hakkı için doğrudan para istemiyor. Dominika'da 100 bin dolar karşılığında yatırım yaparsan vatandaşlığı da kapıyorsun.

    >DOMİNİK CUMHURİYETİ
    Dominika ile karıştırılmaması gereken bu ülke de vatandaşlık için 100 bin dolar istiyor ama tek kişiyseniz. Evli veya çocukluysanız bu tutar 200 bin dolar oluyor.
    selin and orhanvegs like this.

  2. #2
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    5.265
    Ankara Antlasmasi hakkinda bizi bilgilendirebilir misiniz acaba?
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    Twitter sayfamız:https://twitter.com/yesilkart/

  3. #3
    Member smesut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2017
    Mesajlar
    95
    Alıntı crazycells Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ankara Antlasmasi hakkinda bizi bilgilendirebilir misiniz acaba?
    Tabiki Ankara anlaşması 1963 Yılında imzalanmış bir anlaşmadır . O zamanki Avrupa topluluğu ile imzalanmıştır
    İmza tarihinden tam 10 yıl sonra, birliğe katılan İngiltere de bu antlaşmaya taraf oldu. Bugün, Anlaşmanın “hizmetlerin serbest dolaşımı” hükmünü uygulayan tek ülke İngiltere’dir.

    Bir iş kurma hesap detayları gelir getirme olanakları ile ilgili bir belge hazırlanıyor. ilk etapta bir yıllık vizenizi alıyorsunuz.
    1 Yılın sonunda üç yıllık uzatma alabilmek için tekrar başvuru yapılıyor. Planlarınızda sağdık olmuş iseniz Üç yıllık uzatmaya Hak kazanıyorsunuz.

    Toplam dört sene sonunda süresiz oturma izni (ILR) başvuru zamanı geldiğinde başvurarak süresiz oturma izni alabilirsiniz.

    Vatandaşlık başvuru hakkı da Ankara Antlaşması vizesinden bağımsız genel bir kuraldan kaynaklanmaktadır.
    İngiliz vatandaşı olmayan kişilere uygulandığı üzere, süresiz oturma izni aldıktan bir yıl sonra İngiliz vatandaşlığına başvurma hakkına sahip olunabilir.

    Aşağıdaki linkte Bir formunu ve pek çok başlığı var.
    İngiltere Vizesi Destek Forumu • 1 Numaralı İngiltere Forum Sitesi


    Ankara Anlaşması ile İngiltere'ye gidenlerin yapması gereken 9 önemli şey
    Madame Curious: Ankara Anlaşması ile İngiltere'ye gidenlerin yapması gereken 9 önemli şey


    En güzel yanı kısa sürede vize talebinize cevap geliyor olması. Birleşik Krallık Dışından Yapılan Başvurulara cevap 15 günde geliyor.
    Birleşik Krallıktan yapılan başvurularda ise bu süre 6 ayı bulabiliyor.

    Başvuru Aşağıdaki Linkten Online Yapılıyor.
    https://www.visa4uk.fco.gov.uk/home/welcome

    *** ingiltere, vize işlemleri için bir aracı kurum ile çalışıyor ve sizden istenen belgeleri bu aracı kuruma teslim ediyorsunuz. kendilerinin vize ile alakalı tek görevi sizden belgeleri alıp, fotoğrafınızı çekip, parmak izinizi tarayıp bu evrakları konsolosluğa göndermek. yani vize sonucuna bir etkileri yok. aracı kurumun web sitesinde de bir hesap açıp vizenizin takibini buradan yapıyorsunuz. vize sonucunu kendileri de bilmediği için olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmiyor, vizeniz sonuçlandı gelin evrakları alın diyorlar o kadar. merkezleri ise şişli profilo avm'de.
    *** Alıntıdır..

    Aracı Kurum Linki
    https://uk.tlscontact.com/tr/IST/login.php


    başvuruyu bireysel olarak yapabileceğiniz gibi bir danışmanla çalışıp (yaklaşık 1500-2000 pound arası ücretleri var)
    bu süreci daha kolay atlatabilirsiniz. sürekli olarak bu işlerle uğraştıkları için sizi daha kolay yönlendireceklerdir.


    Devamı için Aşağıdaki linkten gerekenleri adım adım okuyabilirsiniz.
    https://eksisozluk.com/entry/63371817


    Bende Çok ciddi olarak düşünüyorum. Brexit Süreci başlamadan başvuruyu yaparak değerlendirmeye girmek
    gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta GreenCard içinde bankada bir miktar para isteniyor. Bunda o parayı yatırım
    yapacağım iş kuracağım gibi gösterebilirsiniz. ( Gerçi yazılımcı olarak gidenlerde olmuş Hizmet satmışlar falan ancak detayları henüz toparlayamadım)

    Şimdilik bu kadar olsun. Bilgileri toparladıkça daha detay bilgi edinirsem buraya yazarım.
    selin and orhanvegs like this.

  4. #4
    Member smesut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2017
    Mesajlar
    95
    İngiltere Ankara Anlaşması İle ilgili aşağıdaki bilgileri edindim. Çok Faydalı Olacağını Düşünüyorum.

    İş Planı Örnekleri ve Yönlendirmeler (İngiltere kaynaklı resmi site )


    https://www.gov.uk/business-help
    https://www.gov.uk/write-business-plan

    aşağıdaki link de oradan, başka linkler de mevcut...

    Business Plan Templates and Free Sample Business Plans - Bplans.co.uk

    Bir de Kanada linki fakat bir business planda olması gereken tüm kapsam mevcut bu linkten de faydalanabilirsiniz;

    >>Kanada Site Linki Tıklayınız <<


    Eğer yeterli İngilizceniz, plan hazırlamak ve pazar araştırması konusunda tecrübeniz yoksa yardım almak faydalı olacak.

    Buna ek olarak business planda finansallar kısmına İngiltere'de şirket kurarken yapmanız gereken tüm harcamaları eklemeniz gerekecek,
    Örneğin; mesleğinizle ilgili yetki belgesi almanız gerekebilir bunun ödemesi veya vergiler, zorunlu sigortalar vs bu konularda da araştırma yapmanız gerekecek,

    hala araştırıyorum...
    selin and orhanvegs like this.

  5. #5
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    5.265
    Sayin smesut, verdiginiz degerli bilgiler icin tesekkurler. Dediginiz gibi birikimi ve iyi bir is fikri olanlar icin cok iyi bir firsat.
    smesut likes this.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    Twitter sayfamız:https://twitter.com/yesilkart/

  6. #6
    Member cannavaro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2017
    Mesajlar
    46
    Arkadaşlar merhaba.

    Ben dv2018 talihlisiyim. Aslında kendimi ankara antlaşması ile londraya hazırlıyordum. Yine de mayısı bekleyelim dedik eşimle. Bakarsın greencard çıkar amerikaya gideriz dedik. 2-3 sene londrada para kazanıp amerikaya yatırımcı olarak gitmeyi düşünüyorduk esasen. kısmette greencard varmış. Neyse;

    Ankara antlaşması süreci ingilterenin brexit (ab den çıkış kararı) sonrasında tam bir muamma haline gelmiş vaziyette. Ankara antlaşması düşünen varsa bir an önce girişimde bulunmasını öneririm. Çünkü önümüzdeki sene ankara antlaşmasının yürürlükten kaldırılması muhtemel.
    selin likes this.

  7. #7
    Member arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2016
    Mesajlar
    35
    BELÇİKA :3 yıllık olay 2013 yılında kalktı o bir zamanlar nüfüsu arttırmak için yapılan hızlı belçika vatandaşlığı programıydı artık en az 5 sene gerekiyor

    Buda Kaynak: Belçika'da vatandaşlık yasası yürürlüğe girdi - Dünya Haberleri

    İngiltere: 15 Temmuz ve OHAL'den dolayıda bir ara Ankara antlaşması askıya alınmıştı ama şu anki son durumu bilmiyorum.
    selin likes this.
    DV2017 - HAS NOT BEEN SELECTED

    DV2018 - HAS NOT BEEN SELECTED

  8. #8
    Member cannavaro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2017
    Mesajlar
    46
    Ankara antlaşmasında sermaye alt limitinin olmayışı da bana enteresan gelmişti. Yani 2bin pound ile iş kurup gidilebiliyordu. İlk gidenlerden biri ayakkabı boyacılığı yapacağım diye gitmiş. Ben olsam ülkeme böyle bir yatırımcı politikasıyla giriş yaptırtmam. İyi bile devam etmiş ankara antlaşması bence.
    selin likes this.

  9. #9
    Senior Member Neşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2015
    Mesajlar
    231
    Amerika için bildik vize tipleri dışında vizeler duyuyorum. H1, E2, O1, Eb1 vs . Bu vizeler hakkında bilgisi olan var mı? Alındı mı GC gibi ömür boyu devam ediyor mu? Belirli seneler sonucunda vatandaşlığa geçiliyor mu? Bunlardan hangisi devamlı kazanım hangisi geçici süre içindir? Bu vizelere ilave başka enteresan GC alma tipi var mı?
    Bence site için çok açıklayıcı ve yararlı olacak bir bilgi olur.
    selin likes this.

  10. #10
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    5.265
    Alıntı Neşegül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amerika için bildik vize tipleri dışında vizeler duyuyorum. H1, E2, O1, Eb1 vs . Bu vizeler hakkında bilgisi olan var mı? Alındı mı GC gibi ömür boyu devam ediyor mu? Belirli seneler sonucunda vatandaşlığa geçiliyor mu? Bunlardan hangisi devamlı kazanım hangisi geçici süre içindir? Bu vizelere ilave başka enteresan GC alma tipi var mı?
    Bence site için çok açıklayıcı ve yararlı olacak bir bilgi olur.

    Haklisiniz sayin Nesegul, bazen bu sayilar ve harfler kafa karistirici olabiliyor. Suradan genel listeye ulasabilirsiniz:
    https://travel.state.gov/content/vis...ategories.html

    H1B- kalifiye iscilere verilen bir vize turu ve en gec 6 yil sonra Green Card'a basvuru yapmaniz gerekiyor. Dual intent vize, yani gocmenlik isteginiz olsa da bu vizeyi alabiliyorsunuz.

    E vizeleri yatirimci vizeleri, bazilari Green Card'a gidiyor, bazilari gitmiyor. Onlarin da yillik bir kotalari var, bu konular hakkinda mukemmel derecede bilgi sahibi degilim ama daha once forumda bu konularda bilgi paylasilmisti.

    O1 - Basarili sanatci, atlet, bilim adami, sinemaci vs. bireylerin basvurabilecegi bir vize turu

    EB1 da Is sponsorlugunda gocmen vize kategorisi, bunun da yillik kotasi ve bekleme suresi var ve sirketinizin sizin adiniza basvurmasi gerekiyor diye hatirliyorum (alt kategorileri var, hepsi icin gecerli olmayabilir bu dedigim).

    H1B Green Card'a gittigini biliyorum, O1 vizesi de EB1'in bir alt kategorisi olan EB1-A(extraordinary ability) ile Green Card'a donusebilir. EB1 zaten gocmen vize yani green card. Yatirimci vizeleri konusunda maalasef cok bilgim yok. Green Card aldiktan sonra da 5 yil sonra vatandas olabiliyorsunuz.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    Twitter sayfamız:https://twitter.com/yesilkart/

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •