GC sahiplerinin ABD disinda kalis sureleri


Sayfa 1 Toplam 10 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 95 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree66Likes

Konu: GC sahiplerinin ABD disinda kalis sureleri

  1. #1
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.120

    Post GC sahiplerinin ABD disinda kalis sureleri

    Arkadaslar, Green Card sahiplerinin ABD disindaki kalis suresi ile ilgili surekli mesajlar geldigi icin ayri bir konu acmanin uygun olacagini dusundum. Bundan sonra bu konudaki sorulari lutfen direkt link vererek bu konuya yonlendirin. Herkes bu konuda bildiklerini, tecrubelerini, nereden ve kac ay sonra giris yaptigini vs. yazarsa guzel ve bilgilendirici bir konu olur...

    Konuya girmeden once bu forumda okudugunuz ya da okuyacaginiz hicbir tavsiyenin yasal olmadigini tekrarlamis olayim Yasal tavsiyeler icin verilen resmi linkleri inceleyebilirsiniz.

    GC sahibi olduktan sonra Lawful Permanent Resident (LPR) statusu ile 5 yil sonunda Amerikan vatandasligi icin basvuru yapabiliyorsunuz (evlilikten gelen green card icin bu sure 3 yil, ordu personeli icin ise su an 1 yil). Basvuru icin ayrintilari su konuda bulabilirsiniz: http://yesilkart.gen.tr/yesilkart-gr...ru-sureci.html

    Vatandas olabilmek icin bu 5 yilin en az 30 ayini ABD'de gecirmis olmaniz gerekiyor; ayrica ABD'de yasarken continuity of residence'i (yani ikamet devamliligini) da bozmamaniz gerekiyor. Bunun icin tek seferde 6 aydan uzun sure yurtdisinda kalmamis olmaniz gerekiyor. Hic kimseye 6 aydan daha uzun sure ABD disinda kalmasini tavsiye etmem fakat bazi durumlarda 6 ay ABD disinda kalsaniz dahi ikamet devamliligini bozmus sayilmayabilirsiniz (mesela ABD'deki isiniz dolayisiyla, sirket sizi 7 ayligina baska bir ulkeye gonderdiyse vs.) Bu konuda daha fazla bilgi vermeyecegim, ikamet devamliligi ile ilgili daha fazla bilgi icin surayi okuyabilirsiniz:
    https://www.uscis.gov/policymanual/H...-Chapter3.html
    Fakat tekrarlamak isterim ki, hickimseye 6 aydan daha uzun ABD disinda kalmasini tavsiye etmem.

    Green Card ABD'de calismak ve yasamak isteyenlere veriliyor (Eger ABD'de yasama ya da calisma gibi bir isteginiz yoksa, Green Card surecine devam etmemenizi tavsiye ederim), bu nedenle yazili kural olarak ABD disinda 1 yildan fazla kalamazsiniz. Eger kalirsaniz Green Card'iniza el konulma ihtimali var (mantikli ve belgelerle destekleyebileceginiz bir nedeniniz yoksa). Eger surekli ABD'ye uzun sureli giris cikislar yaparsaniz ve Green Card'i aldiktan 2-3 yil sonra hala ABD'ye yerlesmemis iseniz yine Green Card'iniza el konulmasi muhtemel. Green Card turist vizesi olarak kullanabileceginiz bir kart degil. Eger uzun sureli ABD disinda kaldiysaniz, giriste sorgulanmaya hazir olun. Bu durumlarda, karari verecek kisi giristeki memurdur. Daha fazla bilgi icin surayi okuyabilirsiniz (16 ve 17 nolu sayfalar):
    https://www.uscis.gov/sites/default/...ents/M-618.pdf
    Uzun bir sure sonra ABD'ye geri donuyorsaniz sayet belgelerle ve nedenlerle memuru ikna edebilirseniz, o zaman ABD'ye sorunsuz giris yapabilirsiniz. Ama 5-6 aydan fazla yurtdisinda kaldiginiz her sure bir risktir. ABD disinda kalmanizi hakli gosterecek mazaretler, ABD icinde yapmis oldugunuz yatirimlar (ev alimi) vb. nedenlerin hepsi goz onunde bulundurularak memur bir karara varir ama memur'dan memur'a karar degisebilecegi gibi genelde guneydeki eyaletlerdeki memurlarin daha toleransli olduguna dair de yorumlar okudum... Bu nedenle Green Card'inizi riske atmamak icin ve vatandaslik surecini uzatmamak icin 6 aydan daha uzun sure kaldiginiz her sureyi tehlike olarak degerlendirebilirsiniz. Nedensiz yere 4-5 ayligina bile ABD disina cikmamanizi oneririm. Giriste size nerde oldugunuzu sorduklarinda her zaman verebileceginiz makul cevaplariniz olsun.

    Eger 1 yildan daha fazla sure ABD disinda kalacaksaniz, re-entry permit'e basvurup 2 yillik izin almaniz gerekiyor. Re-entry permit hakkinda cok ayrintili bilgi sahibi degilim ama re-entry permit'e basvuru yaptiktan sonra tum islemleriniz bitene kadar ABD'de kalmaniz gerekiyor bu da 1 ayi bulabiliyor. Re-entry permit hakkinda resmi sayfalar:
    https://www.uscis.gov/sites/default/...urces/B5en.pdf
    https://www.uscis.gov/i-131


    Eger Re-entry permit alirsaniz 2 yil ABD disinda kalabilirsiniz, ama re-entry permit almaniz ABD'ye giriste kesinlikle kabul edileceginiz anlamina gelmez. Yine de makul aciklamalar yapmaniz gerekiyor. Ayrica ABD disinda kalinan uzun zamanlarin vatandaslik suresini erteleyecegini de hesaba katmayi unutmayin. Re-entry permit hakkindaki sorularinizi surada sorabilirsiniz:
    http://yesilkart.gen.tr/yesilkart-gr...m-i-131-a.html

    Lutfen bana ABD'ye giris cikis tarihlerinizi gonderip en gec ne zaman girebileceginizi sormayin. Yukarida butun bildiklerimi yazdim. 6 aydan daha uzun sure ABD disinda kalmanizi tavsiye etmem. You can decide at your own risk
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  2. #2
    Senior Member arusel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    186
    Müsait zamanımda burayı editleyip bu konu hakkında bir şeyler yazacağım.
    selin and drizzt like this.

  3. #3
    Senior Member yapay-zeka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    348
    ben 2016 30 mayısdan beri burdayım 2017 de 30 mayısda giriş yapsam pasaportla ve ssn hava alanında sorun cıkarırlarmı
    Yabancı Dil ve Green Card: http://sanaldil.com/

  4. #4
    esa
    esa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Senior Member esa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Bulunduğu yer
    NY-USA
    Mesajlar
    798
    Herhalde ilk fırsatı ben yakaladım. Hemen yaşadıklarımızı yazmaya başlayayım.
    5 kişilik bir aileyiz.Eşim - ben 2 USA da ilkokula giden küçüğümüz var. Bir de TR de üniversiteye devam eden 20 yaş kızımız .
    1- Eşim : TR de hala işlerimiz devam ettiği için eşim ilk yıl 3 hafta burada 4 hafta orada gibi çok sık giriş çıkış yaptı. Bir çok girişinde sıkıntı yaşamadı . Bir kaç girişinde sohbet tarzında nereye gittin ? Ne kadar kaldın ? TR de çalışıyor musun ? sorularını sormuşlar. Özellikle çalışıyor musun çok önemli çünkü USA da kısa bir süre kalıp ülkesine dönüp normal iş yaşantısına devam eden böylece Green Cartlarını canlı tutmaya çalışan bir çok insan var. Bunu engellemek - tespit etmek amacı ile soruluyor bu sorular. Eşim bu sorulara çalışmadığını , kendi firmamız olduğunu ve bu firmanın USA ya transferi için sık sık gitmesi gerektiğni açıkladığında hiç bir sıkıntı yaşamadan girişi gerçekleşti bu güne kadar.
    2- Kızımız: Kızımız sadece bizimle giriş yaptı çıktı ve TR ye geri döndü. Üniversite öğrencisi. Son çıkışından bugüne bırakın 6 ayı 1 yıl dolmasına 4-5 gün kala giriş yaptı. Elinde üniversitede okuduğuna dair öğrenci belgesi ve transkripti ile tam donanımlı idi. CPB görevlisinin sorguya alacağına sonuna kadar emindik. Neler söyleyeceğini öğretledik. Kızımıza hiç bir şey sormamış görevli. Babasına TR de ne kadar kaldığını sormuş . Hatta eşim boş bulunmuş ben çok kalmadım kızım uzun süre kaldı dediği halde hoşgeldiniz demişler
    3-Bakıcımız :B1/2 ile bizimle geldi. 5 ay sonra TR ye gönderdim. Tekrar USA ya ne zaman dönebilir diye göçmenlik avukatına sordum. Çıkışından 6 ay geçsin dedi. Biz de öyle yaptık. Çıkışından 6 ay sonra TR ye gittiğimizde yanımızda tekrar getirdik. CBP görevlisi tüm ailenin green Cart işlemlerini yaparken bir de hava alanının yoğunluğundan dolayı galiba bakıcımızı da green Cartlı sandı .Çıkış tarihini pasaporta basmadan geçişini onayladı.

    Bence giriş yapıldığı andaki yoğunluk - görevlinin yapısı - sizin hal ve davranışlarınız - sorulara verdiğiniz makul cevaplar bunların hepsinin kombinasyonu geçerli .
    Kızımıza bir sonraki girişini riske atmamak için Re-entry Permit yaptık. Avukat ile hallettik . Toplamda $1500 ödedik. Kişi kendi başına da yapabilir. Çok zor bir işlem değil. Fakat hem yoğunluktan hem hata yapmayalım diye avukata verdik bu işi. 3 haftada halloldu. Şu anda kafamız biraz rahatladı.

    Herkese hayırlı olsun..
    selin, arusel, yapay-zeka and 4 others like this.

  5. #5
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.120
    Alıntı yapay-zeka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben 2016 30 mayısdan beri burdayım 2017 de 30 mayısda giriş yapsam pasaportla ve ssn hava alanında sorun cıkarırlarmı
    Bu soruyu sordugunuz iyi oldu, cunku herkesin sorusu genelde bu soru kalibiyla paralel...

    Ben genel bir cevap vermis olayim. Herkes, kendi durumuna gore cevabi yontsun. ABD'ye girerken sorun cikip cikmayacagi sizin ne kadar sure disarda kaldiginiza, neden bu kadar uzun disarda kaldiginiza ve giristeki memurla nasil iletisim kurdugunuza bagli. Yani bu sorunun cevabini burada biz veremeyiz.

    Su yonergenin 16 ve 17 nolu sayfalarini okumanizi tavsiye ederim:
    https://www.uscis.gov/sites/default/...ents/M-618.pdf

    Soyle ozetleyeyim:

    Yasalara gore gocmenlik statunuzu kaybetmediginiz surece, bu statunuzu korursunuz. Gocmenlik niyetinizi sizin davranislariniz belirler. Eger hukumetin sizin niyetinizin ABD'de yasama olmadigina kanaat getirmesini istemiyorsaniz, su konulara dikkat ederek bu ihtimali dusurebilirsiniz:

    * ABD disi ziyaretinizin gecici oldugunu gosteremediginiz surece, uzun sureli ABD disinda kalmayin. Eger 1 yil ya da daha fazla ABD disinda kalirsaniz, Green Card'inizi ABD'ye girmek icin kullanamazsiniz. (Bu cumleyi direkt linkteki yonergeden cevirdim, uygulamasinin oyle olup olmadigiyla ilgilenmiyorum. Resmi dokumanda boyle yaziyor!)

    *Eger ABD'ye girisinizi geciktiren nedenler olduysa, onlari aciklamak icin hazirlikli olmalisiniz.

    *Vergi bildirimi yapmayi unutmayin!

    *Eger 18-26 yas arasinda erkek bir bireyseniz, SSS'ye (askerlik) basvuru yapmayi unutmayin.

    *Eger adres degistirirseniz 10 gun icinde USCIS'i bu degisiklikten haberdar edin.


    Eger cok uzun sure ABD disinda kalirsaniz ya da gorevliler ABD'de kalisinizin surekli degil de gecici olduguna kanaat getirirse, hukumet LPR statunuzu terk ettiginize kanaat getirebilir. Ayni durum 6 aydan daha fazla ulke disinda kaldiginizda da soz konusu olabilir (bunu sizin ABD disinda kalma nedenleriniz ve ABD'deki hayatinizin ne kadar kalici oldugu belirleyecek).

    181 gunden daha fazla ABD disinda kaldiginizda, ABD'ye girerken gocmenlik sorusturmasina (full immigration inspection) maruz kalabilirsiniz.



    Bu nedenle hickimseye 6 aydan daha uzun sure ABD disinda kalmasini tavsiye etmiyorum. Bu postta ve yukaridaki postta yazdiklarimi okuyarak kendiniz kendi riskinize gore ABD disinda istediginiz kadar sure kalmayi tercih edebilirsiniz. Bu konuya diger arkadaslarin yazacagi tecrubelere bakarak, sizleri nelerin bekledigine dair fikir edinebilirsiniz.
    yapay-zeka and pansy like this.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  6. #6
    Member selito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2016
    Mesajlar
    38
    green card kazandık aralıkta mülakatımız var ancak eşim emeklilik hakkını doldurmadan amerikaya gitmek istemiyoruz 5 yıl bir süresi var mülakata gidip green card alsak ne kadar sürede bir Amerika ya giriş yapmamız gerek ?

  7. #7
    Senior Member semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2016
    Bulunduğu yer
    Houston-TX
    Mesajlar
    1.039
    Memur mu esiniz?
    Case Number: 2017EU000169xx
    ds260 submit: 14.06.2016
    Mülakat 02 Şubat 2017
    Vize onay: 7 Şubat 2017
    ABD Giriş: 11 Şubat 2017


    USA&CARS&LIFE
    https://www.facebook.com/groups/1605509129517064/

  8. #8
    Member selito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2016
    Mesajlar
    38
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memur mu esiniz?
    üniversitede okutman
    Konu selito tarafından (01-11-2016 Saat 10:45 ) değiştirilmiştir.

  9. #9
    Senior Member semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2016
    Bulunduğu yer
    Houston-TX
    Mesajlar
    1.039
    Alıntı selito Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üniversitede okutman
    Anladığım kadarıyla devlette... Özelde olsa idi kadroda tutma işini konuşabilirdiniz. Bazı üniversiteler buna yanaşır ve görevlendirme ile gönderir ama devlet olunca işler değişiyor...
    Case Number: 2017EU000169xx
    ds260 submit: 14.06.2016
    Mülakat 02 Şubat 2017
    Vize onay: 7 Şubat 2017
    ABD Giriş: 11 Şubat 2017


    USA&CARS&LIFE
    https://www.facebook.com/groups/1605509129517064/

  10. #10
    Member selito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2016
    Mesajlar
    38
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladığım kadarıyla devlette... Özelde olsa idi kadroda tutma işini konuşabilirdiniz. Bazı üniversiteler buna yanaşır ve görevlendirme ile gönderir ama devlet olunca işler değişiyor...
    gc alırsak vatandaşlık gibi bir derdimiz yok en azından şimdilik bu durumda ne kadar sürede bir amerikaya giriş çıkış yapmalıyız?

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •