Memurum,Green Card'a başvuracağım,Eşim ve Çocuklarım orada kalsa ?


Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree4Likes

Konu: Memurum,Green Card'a başvuracağım,Eşim ve Çocuklarım orada kalsa ?

  1. #1
    Junior Member Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2017
    Mesajlar
    2

    Memurum,Green Card'a başvuracağım,Eşim ve Çocuklarım orada kalsa ?

    Merhaba,

    Devlet Memuruyum. Yeşil Kart'a başvuracağım. Kazanırsam eşim ve çocuklarımı ABD'de yerleşik tutacağım(Vatandaşlık alana kadar) ben kendim giriş-çıkış yapacağım ama,

    Giriş-Çıkış'larda sebeplerin daha makul bir zemine oturması için ABD'de minikte olsa bir şirket kurmayı planlıyorum. Bu Şirket üzerinden sık sık gidiş geliş yapacağım.

    Ya da Abim Özel Sektörde çalışıyor. Onun İşyerinin temsilcisi olarak kendimi kayıt ettiririm yani çalışanı olarak gösteririm. Yani TR'deki firmanın USA şubesi gibi birşey..

    Bu yöntemle çocuklarım ABD'de Eğitimlerini sürdürebilecek ben de bu Şirket vasıtası ile sık giriş çıkış yapabileceğim.

    Ben de bir süre sonra tası tarağı toplayıp ABD'de bulunduğum yerde Ticaret'e atılmayı düşünüyorum. Bu süre zarfında da Memuriyetten ayrılmayıp Ücretsiz İzin hakkımı(sanırım 1 Yıl) kullanıp hem oradaki ev düzenimi hem de iş düzenimi kurmayı planlıyorum.


    Siz sayın arkadaşlardan bu fikrimi nasıl bulduğunuzu ve önerilerinizi beklerim. Çok teşekkür ederim.

  2. #2
    Senior Member razorjimmy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2017
    Mesajlar
    102
    Alıntı Kaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Devlet Memuruyum. Yeşil Kart'a başvuracağım. Kazanırsam eşim ve çocuklarımı ABD'de yerleşik tutacağım(Vatandaşlık alana kadar) ben kendim giriş-çıkış yapacağım ama,

    Giriş-Çıkış'larda sebeplerin daha makul bir zemine oturması için ABD'de minikte olsa bir şirket kurmayı planlıyorum. Bu Şirket üzerinden sık sık gidiş geliş yapacağım.

    Ya da Abim Özel Sektörde çalışıyor. Onun İşyerinin temsilcisi olarak kendimi kayıt ettiririm yani çalışanı olarak gösteririm. Yani TR'deki firmanın USA şubesi gibi birşey..

    Bu yöntemle çocuklarım ABD'de Eğitimlerini sürdürebilecek ben de bu Şirket vasıtası ile sık giriş çıkış yapabileceğim.

    Ben de bir süre sonra tası tarağı toplayıp ABD'de bulunduğum yerde Ticaret'e atılmayı düşünüyorum. Bu süre zarfında da Memuriyetten ayrılmayıp Ücretsiz İzin hakkımı(sanırım 1 Yıl) kullanıp hem oradaki ev düzenimi hem de iş düzenimi kurmayı planlıyorum.


    Siz sayın arkadaşlardan bu fikrimi nasıl bulduğunuzu ve önerilerinizi beklerim. Çok teşekkür ederim.
    Merhabalar,

    Teoride 6 ayı aşmadığınız sürece Amerika dışında kalmanızın bir sakıncası yok. Giriş çıkışlarda sorgu yaşayıp yaşamamanız gümrük kapısı memurunun insiyatifinde. 10 defa girersiniz sorgulamazlar, ama belki 2. girişinizde sorgularlar, belli olmaz.

    Tam olarak bu nedenle Amerika dışında geçirdiğiniz sürelerin açıklanabilir olması lazım. Kendinizin inanmayacağı bir hikayeyi gümrük memuruna da satmaya çalışmayın, Amerikalıların en toleranssız oldukları konu yalan beyandır.

    Anladığım kadarıyla ailenizin Amerikada ikamet ettiği süre zarfında siz Türkiye’deki memuriyetinize devam etmeyi hedefliyorsunuz. Bunu yapamazsınız. Sebebi de şu: Federal vergi sistemi kanunlarına göre vatandaş olmayan green card holderlar da ABD sınırları dışında elde ettikleri resmi gelirleri de beyan etmekle yükümlüler. Yani Türkiye’de memuriyetten kazandığınız maaşınızı Amerika’da da beyan edip vergisini ödemeniz lazım. Buraya kadar sorun yok. Ödersiniz, geçer. Ancak giriş çıkışlarınızdan herhangi birinde sorgulamaya tabi tutulursanız, Türkiye’de bir işte çalışıp çalışmadığınız sorulursa doğruyu söylemek zorunda kalırsınız. Bu durumda sizin ve ailenizin green cardınız tehlikeye girebilir. Green cardınıza geçici olarak el koyup mahkemeye çıkarabilirler. Appeal (temyiz) hakkınızı kullanarak Türkiye’deki işinizi bırakıp Amerika’ya döneceğinizi bildirip durumu aşabilirsiniz ama bu noktada artık Türkiyedeki işinizi bırakmanız gerekecektir. Gümrük sorgusunda doğruyu söylemezseniz ve IRS tax returnlerinizi de incelerlerse, Türkiyede çalıştığınız ortaya çıkar, mahkemeye çıkarsınız, yalan beyandan hüküm giyer, cezanızın sonrasında da siz ve aileniz sınır dışı edilirsiniz. Bir daha Amerika’ya ve çoğu dünya ülkesine turist olarak bile giremezsiniz.

    Kısacası ABD dışında çalışıp green cardınızın devamlılığını sadece özel meslek istisnalarından bir tanesinde çalışıyorsanız sağlayabilirsiniz. Bu meslek gruplarına örnek: Amerika adına diplomatik bir görev için yurt dışındaysanız, overseas U.S. Marine corp çalışanıysanız, gibi gibi. Bunun dışında Amerika dışında çalışmanız uygun değil.

    Ben niyetinizi gayet iyi anladım. Nacizane önerim şu olacaktır: Türkiye’deyken biraz birikim yapın. Green cardınızı aldıktan sonra memur emekliliği için gün sayınızı da doldurmaya yakınsanız (yani 5-6 sene sgk priminizin ödenmemesi emeklilik yaşınızı ertelemeyecekse) görevinizden istifa edip ailenizle birlikte Amerikaya yerleşin. Orada kalacağınız süre içerisinde geçiminizi sağlayacak bir iş bulmaya çalışın. Vatandaşlık hakkına kavuştuktan sonra Türkiye’de dönmenizde ve çalışmanızda hiçbir engel yok. Çocuklarınız eğitimlerini Amerikada devam ettirirler, siz ve eşiniz isterseniz Türkiye’ye geri dönebilirsiniz.

    Not: Yazdığım bilgiler öneri niteliğindedir. Eksik veya yanlış bilgiler olabilir. Kendiniz de araştırın. Yasal mevzuatlarda herşey yazıyor.
    MiLaReSoL likes this.

  3. #3
    Member TakiP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2017
    Mesajlar
    43
    Dediğiniz gibi 5 yıllık devlet memurlarının 1 yıl ücretsiz izin hakkı bulunuyor. Önünüzdeki mantıklı yol 1 yıl ücretsiz izin alıp ve kurumunuzdan yurtdışına çıkmasında herhangi bir sakıncası yoktur yazısı alıp 1 yıl amerikda kendinizi denemeniz. 1 yıl sonunda malesef karar vermek zorundasınız ya istifa edeceksiniz amerikada yeni bir hayata başlayacaksınız yada geri dönüp kaldığınız yerden devam edeceksiniz. Ohal durumunda durum nasıldır bilmiyorum ama ( memurlar.netten araştırın) usulune uygun istifa etmeniz durumunda bir kaç yıl geri döndüğünüzde yine başvurup cezalı olarak açıktan atama yapılabilir ve işinize geri dönebilirsiniz ama tahmince bu biraz çetrefilli bir yol olacaktır.

    Aslında türkiyede devlet memuru olupta greencard kazanan kişilerin paylaşımları filan olsaydı çok daha net bilgiler edinebilirdik ama araştırdığım kadarı ile kısıtlı İzlenecek yol hakkında fikri olan diğer memur arkadaşlar olursa paylaşım yaparlarsa çok iyi olur.

    diğer bir seçenek Re-entry permit konusunu araştırmanız bunun için forumda yeteri kadar bilgi mevcut.
    Konu TakiP tarafından (20-10-2017 Saat 13:58 ) değiştirilmiştir.

  4. #4
    Member Turnusol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2017
    Mesajlar
    54
    Re-entry permit ABD dışında çalışmayı yasal hale getirir mi? Teşekkürler

  5. #5
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.133
    Alıntı Turnusol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Re-entry permit ABD dışında çalışmayı yasal hale getirir mi? Teşekkürler
    Evet çalışabilirsiniz.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  6. #6
    Junior Member Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2017
    Mesajlar
    2
    Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bu kadar yardımsever insanların kaldığını bilmiyordum,duygulandım..

    Sizin kıymetli önerilerinize göre yeni bir plan çizdim bilmiyorum nasıl,yine Sizin tavsiyelerinize göre şekillendireceğim..

    Öncelikle ben ne kadar geç gidersem benim için o kadar iyi olacak zira memurluk avantajını sonuna kadar kullanmam gerek. Bu gayeyle Yeşil Kart kazandıktan sonra Mülakatı Erteletme ihtimali varmış bir yerlerden gözüme çarpmıştı..Nasıl oluyor bu iş ve kadar uzatabilirim ?

    Re-Entry Permit'i kısmen araştırdım. 2+2+1 yıl geçerli sebepler sunulursa Green Card dondurulabiliyormuş bilmem yanlış mı okudum ?

    Benim hedefim 2+2 yapmak. Re-Entry Permit için sebep olarakta okulu sunmayı düşünüyorum. Klasik Memur zihniyetini bilirsiniz(Ben alışamadım). AÖF oku,maaşın,kıdemin,emekli maaşın vs.yükselsin. Yani yata yata bir yerlerini büyütmek ve havadan zam ve çeşitli avantajların sahibi olmak.. Ben birşeyler öğrenebilir miyim diye başladım AÖF'ye yoksa kıdem,zam ikinci plandaydı. Ama bu memur zihniyeti beni köreltecek diye korkuyorum..Üniversite geçerli bir sebep olur herhalde ? Bu sene 2.senem Allah'tan sınıfta kalmışım(hadi kısa sürede Green Card çıkarsa?). Bu sene kayıt yaptırmakta geç kaldım seneye kaldım zaten. Yani kısaca bu Üniversite işi geçerli bir sebep olur mu Re-Entry Permit için ya da daha başka sebepler var mıdır ?

    Diyeceksinizki 'Bu adam neden dondurmak,geciktirmek istiyor manyak mı ne ?' diye. Saygı duyarım. Ancak Eşim ve 2 çocuğumun(ellerinizden öperler) hayatı orada devam ederken bende burada biraz para biriktireyim değil mi ? Hali hazırda biraz param var. İyice kendimi hazırlayıp gitmek istiyorum.

    Re-Entry Permit'i 2+2 uzattıktan sonra ne oldu ? Bizimkiler 4 yıl orada kalmış oldu kaldı 1 seneleri Vatandaşlık için. Bende 4 yıl bitiminde artık ABD'ye hareket edeceğim. Tabi o arada gidip geleceğim düzeni kurmak,çocukların işi vb.için. ABD'ye hareket etmeden Memuriyetten 1 Yıl Ücretsiz İzin alacağım ve öyle gideceğim.

    Bu plan nasıl ? Diğerine göre daha iyi duruyor mu ? Siz benim yerimde olsanız hangi yolu seçerdiniz,teşekkür ederim..

    *Not : Bu arada ABD'de Üniversite okumak istiyorum zira orada kariyerin yolu oradan geçiyor..

  7. #7
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.133
    Alıntı Kaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bu kadar yardımsever insanların kaldığını bilmiyordum,duygulandım..

    Sizin kıymetli önerilerinize göre yeni bir plan çizdim bilmiyorum nasıl,yine Sizin tavsiyelerinize göre şekillendireceğim..

    Öncelikle ben ne kadar geç gidersem benim için o kadar iyi olacak zira memurluk avantajını sonuna kadar kullanmam gerek. Bu gayeyle Yeşil Kart kazandıktan sonra Mülakatı Erteletme ihtimali varmış bir yerlerden gözüme çarpmıştı..Nasıl oluyor bu iş ve kadar uzatabilirim ?

    Re-Entry Permit'i kısmen araştırdım. 2+2+1 yıl geçerli sebepler sunulursa Green Card dondurulabiliyormuş bilmem yanlış mı okudum ?

    Benim hedefim 2+2 yapmak. Re-Entry Permit için sebep olarakta okulu sunmayı düşünüyorum. Klasik Memur zihniyetini bilirsiniz(Ben alışamadım). AÖF oku,maaşın,kıdemin,emekli maaşın vs.yükselsin. Yani yata yata bir yerlerini büyütmek ve havadan zam ve çeşitli avantajların sahibi olmak.. Ben birşeyler öğrenebilir miyim diye başladım AÖF'ye yoksa kıdem,zam ikinci plandaydı. Ama bu memur zihniyeti beni köreltecek diye korkuyorum..Üniversite geçerli bir sebep olur herhalde ? Bu sene 2.senem Allah'tan sınıfta kalmışım(hadi kısa sürede Green Card çıkarsa?). Bu sene kayıt yaptırmakta geç kaldım seneye kaldım zaten. Yani kısaca bu Üniversite işi geçerli bir sebep olur mu Re-Entry Permit için ya da daha başka sebepler var mıdır ?

    Diyeceksinizki 'Bu adam neden dondurmak,geciktirmek istiyor manyak mı ne ?' diye. Saygı duyarım. Ancak Eşim ve 2 çocuğumun(ellerinizden öperler) hayatı orada devam ederken bende burada biraz para biriktireyim değil mi ? Hali hazırda biraz param var. İyice kendimi hazırlayıp gitmek istiyorum.

    Re-Entry Permit'i 2+2 uzattıktan sonra ne oldu ? Bizimkiler 4 yıl orada kalmış oldu kaldı 1 seneleri Vatandaşlık için. Bende 4 yıl bitiminde artık ABD'ye hareket edeceğim. Tabi o arada gidip geleceğim düzeni kurmak,çocukların işi vb.için. ABD'ye hareket etmeden Memuriyetten 1 Yıl Ücretsiz İzin alacağım ve öyle gideceğim.

    Bu plan nasıl ? Diğerine göre daha iyi duruyor mu ? Siz benim yerimde olsanız hangi yolu seçerdiniz,teşekkür ederim..

    *Not : Bu arada ABD'de Üniversite okumak istiyorum zira orada kariyerin yolu oradan geçiyor..
    re-entry permiti ikinci kez almak o kadar kolay değil. En fazla şöyle yapabilirsiniz bence; mülakattan (sağlık raporunun tarihinden itibaren) sonra 6 ay içinde giriş yapmalısınız. 6 ay dolmadan gittiniz , yaklaşık 6 ay kazandınız diyelim.

    abdye gittikten 1-2 hafta sonra geri döndünüz 6 ay daha Türkiye'de kaldınız, etti 1 yıl. Tekrar abdye giriş yapıp re-entry alırsınız 2 yıl daha. Etti toplam 3 yıl.

    bundan daha fazlası risk olur, green cardınıza el koyabilirler . Ben en fazla bu kadar geciktirmenizi tavsiye ederim.
    MiLaReSoL likes this.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  8. #8
    Junior Member ercantekoglan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2017
    Bulunduğu yer
    AĞRI/İZMİR
    Mesajlar
    4
    yanlış mı anladım teyit amaçlı soruyorum. ben şu an devlet memuruyum ve 5 ocakta görüşmem olacak.eğer vizeyi alırsam ilk girişimi nisanda yapıp geri dönücem ve biraz daha para biriktirdikten sonra tamamen gitmeyi planlıyorum.bu süre zarfında nisandaki girişimden sonraki kazancımı amerikan hükümetine sunup vergimi ödemem lazım? eylül gibi istifa etmeyi planlıyorum çünkü.doğru mudur .? bir de giriş çıkışarda sıkıntı olur demişsiniz. nisan girişimde çalışan olarak gidicem olursa eğer.orada sıkıntı çıkma durumu mu var ?

  9. #9
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.133
    Alıntı ercantekoglan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış mı anladım teyit amaçlı soruyorum. ben şu an devlet memuruyum ve 5 ocakta görüşmem olacak.eğer vizeyi alırsam ilk girişimi nisanda yapıp geri dönücem ve biraz daha para biriktirdikten sonra tamamen gitmeyi planlıyorum.bu süre zarfında nisandaki girişimden sonraki kazancımı amerikan hükümetine sunup vergimi ödemem lazım? eylül gibi istifa etmeyi planlıyorum çünkü.doğru mudur .? bir de giriş çıkışarda sıkıntı olur demişsiniz. nisan girişimde çalışan olarak gidicem olursa eğer.orada sıkıntı çıkma durumu mu var ?

    çalışan olduğunuz için giriş çıkışlarda sorun olmaz. yukarıdaki mesajlarda bir çok kez giriş çıkış yaparsanız o sorun olur denilmiş
    MiLaReSoL likes this.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  10. #10
    Member MiLaReSoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2017
    Mesajlar
    46
    Ben bu soruyu daha önce de sormuştum ama cevap alamamıştım, belki de soruyu doğru soramamıştım. Bizde asıl kazanan eşim, senaryo ise şöyle; ailece giriş yapıyoruz, kartlarımızı alıyoruz, ben tam zamanlı yerleşiyorum, eşim ise emeklilik hakkını kazanabilmek adına ya giriş çıkışlarla ya da re-entry permit ile bir kaç sene idare etmek durumunda kalıyor ve terslik eşimin green card'ı iptal oluyor diyelim, böyle bir senaryoda benim green card'ım da iptal mi olur, yoksa vatandaşlığa giden yolda yürümeye devam edebilir miyim?

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •