Durum karişik! Yardim


Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    Junior Member ozirona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2017
    Bulunduğu yer
    Antalya
    Mesajlar
    5

    Durum karişik! Yardim

    Merhaba Arkadaşlar, durum gerçekten karışık. Case numberım 39xxx lerde. Ds 260 formunu evli olarak doldurmuştum. Geçen yaz Temmuzda evlenmiştik. Eşim yabancı uyruklu Türkiyede y.lisans öğrencisi halen ve ikameti de var. Fakat geçenlerde öğrendik ki eşim hamile ve doğum tarihi mülakat tarihine yakın bir tarih olacak gibi. Ve eşim doğumunu memleketinde yapacak. (Türkmenistan) Ailesinin buraya gelme ihitimali düşük ve de çocuğun orada doğmasında daha fayda var. Çocuktan vazgeçme gibi bir düşüncemiz hiç yok ikimiz de 30 un üstündeyiz. Doğumdan sonra da en az 2 ay Türkiyeye gelmesi olası görünmüyor. Bu da en erken 2018 Aralık ayı olur.

    Arkadaşlar ben yalnız olarak mülakata girebiliyor muyum? Vizeyi yalnız alıp Usa ye yalnız gidip ailemi daha sonra getirtebilir miyim? ya da ne kadar süre mülakatı erteleyebilirim?
    Eşimle beraber Usa ye nasıl gidebiliriz? Tabi daha sonra biz bir aile olarak 3 kişi olacağız (inşallah) bir de böyle bir durum var.
    Tecrübeli arkadaşlar önerileriniz neler olabilir? Çok aman gitme heveslisi değilim ama böyle bir fırsatı da geri tepmek istemiyorum. Çocuk işi de kesinlikle planlı bir şey değildi bu arada. Tamamen kısmet nasip işi oldu. Hayat gerçekten çok garip. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.


  2. #2
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.131
    Alıntı ozirona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaşlar, durum gerçekten karışık. Case numberım 39xxx lerde. Ds 260 formunu evli olarak doldurmuştum. Geçen yaz Temmuzda evlenmiştik. Eşim yabancı uyruklu Türkiyede y.lisans öğrencisi halen ve ikameti de var. Fakat geçenlerde öğrendik ki eşim hamile ve doğum tarihi mülakat tarihine yakın bir tarih olacak gibi. Ve eşim doğumunu memleketinde yapacak. (Türkmenistan) Ailesinin buraya gelme ihitimali düşük ve de çocuğun orada doğmasında daha fayda var. Çocuktan vazgeçme gibi bir düşüncemiz hiç yok ikimiz de 30 un üstündeyiz. Doğumdan sonra da en az 2 ay Türkiyeye gelmesi olası görünmüyor. Bu da en erken 2018 Aralık ayı olur.

    Arkadaşlar ben yalnız olarak mülakata girebiliyor muyum? Vizeyi yalnız alıp Usa ye yalnız gidip ailemi daha sonra getirtebilir miyim? ya da ne kadar süre mülakatı erteleyebilirim?
    Eşimle beraber Usa ye nasıl gidebiliriz? Tabi daha sonra biz bir aile olarak 3 kişi olacağız (inşallah) bir de böyle bir durum var.
    Tecrübeli arkadaşlar önerileriniz neler olabilir? Çok aman gitme heveslisi değilim ama böyle bir fırsatı da geri tepmek istemiyorum. Çocuk işi de kesinlikle planlı bir şey değildi bu arada. Tamamen kısmet nasip işi oldu. Hayat gerçekten çok garip. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

    mülakatı 1 hafta felan erteletebilirsiniz çok ertelenmiyor yani. mülakata beraber girebilseniz iyi olur nasıl yaparsınız bilmiyorum. en azından vizeyi aldıktan sonra amerikaya gitmek için 6 ay vaktiniz olur
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  3. #3
    Junior Member ozirona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2017
    Bulunduğu yer
    Antalya
    Mesajlar
    5
    Selin hanım mülakat tarihlerinde esim burda olamayacak, olsa da sıkıntılı bir zamanda giremez mülakata. Başka bir ihtimal? Teşekkürler.

  4. #4
    Senior Member yapay-zeka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2013
    Mesajlar
    349
    bence konsolosluğa mail atıp sorun ne diyecekler
    Yabancı Dil ve Green Card: http://sanaldil.com/

  5. #5
    Junior Member sdgluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2017
    Mesajlar
    3
    Merhaba,
    Mülakat yerinizi değiştirip eşinizle beraber Türkmenistan'da girebiliyor olmanız lazım mülakata.

  6. #6
    Junior Member sdgluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2017
    Mesajlar
    3
    Alıntı ozirona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selin hanım mülakat tarihlerinde esim burda olamayacak, olsa da sıkıntılı bir zamanda giremez mülakata. Başka bir ihtimal? Teşekkürler.
    Merhaba,
    Mülakat yerinizi değiştirip eşinizle beraber Türkmenistan'da girebiliyor olmanız lazım mülakata.

  7. #7
    Junior Member ozirona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2017
    Bulunduğu yer
    Antalya
    Mesajlar
    5
    Arkadaşlar Konsolosluğa yazdım ve aşağıdaki cevap geldi.

    ""DV programi dahilinde vizeler sadece kurayi kazandiginiz sene 30 Eylul tarihine kadar verilebilir. 30 Eylul 2018 tarihinden sonra DV 2018 talihlisi olarak vize alma hakkinizdan yararlanamazsiniz. Eger dosyaniza sira gelir ve size bir randevu tarihi verilirse asil talihli olarak vize gorusmenize girmenizi tavsiye ederiz. Siz vizenizi alip Amerika’ya seyahat ettikten sonra esiniz icin USCIS’e I-130 gocmenlik basvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak esiniz dogum yapmadan once saglik raporu alip evraklarini tamamlar ise siz burda vizenizi aldiktan sonra esinizin dosyasinin Turkmenistan’daki konsoloslugumuza transfer edilmesi icin talepte bulunabilirsiniz.""

    Şimdi I 130 başka bir durum için değil miydi? Bu transfer işi nasıl mümkün olabilir bilen var mı acaba? Benim oraya gidebilmem çok ama çok zor. Davet vize olayları biraz sıkıntılı orada.. Teşekkürler

  8. #8
    Junior Member crywolf34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2017
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    18
    Bence önce sıranın gelmesini bekleyin.Bu sene süreç çok yavaş ilerliyor.Current olmaz ise işiniz çok zor.Diyelim ki sıra geldi,en mantıklısı sizin tek vize görüşmesine gitmeniz.Abd'ye gittikten sonra eşiniz için greencard başvurusu yaparsınız.

  9. #9
    Senior Member Jammy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2012
    Mesajlar
    102
    Ekim 1 deyince bir sonraki yil current olur ve mevcut greencard sezonu biter yeni sezon baslar. Yani aralik ayina ertelemeniz imkansiz. Yapabileceginiz tek sey mulakat lokasyonunu degistirmek.

    Kolay gelsin

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •