DV2019 Mülakat Deneyimleri


Sayfa 1 Toplam 7 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 69 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree24Likes

Konu: DV2019 Mülakat Deneyimleri

  1. #1
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.067

    DV2019 Mülakat Deneyimleri

    DV2019 mülakatları ile ilgili yapmanız gerekenler şöyle:


    *CSC’ye kayıt yaparak PTT şubesi seçme
    *Mülakat için gereken dokümanları hazırlama
    *Belirlenen doktordan sağlık raporu alma
    *Konsoloslukta Mülakat Görüşmesi

    *Vizenin ulaşması ve seyahat hazırlığı
    *ABD’ye girmeden USCIS ücretini ödeme



    *Mulakat zamaninizi ogrendikten sonra, CSC'ye kayit olup vizenin gonderilecegi PTT subesini secip, mulakat icin belgelerinizi hazirlamaya baslayabilirsiniz.

    Mulakat icin gereken belgeler soyle:

    * Su anki ve daha once pasaportlariniz (Not: Uzerinize vize basilacak pasaportunuz, mulakat gunu en az 8 ay daha gecerli olmali.)
    * Pasaport teslim alma yeri kaydi (CSC Kaydi).
    * Saglik Raporu
    * Diploma (Lise ya da daha ust bir diploma)
    (Not: Eger hala ogrenciyseniz, okuldan alacaginiz ogrenci belgesi ve transcript belgesi de yeterli.)
    * Nufus kayit ornegi
    * Arsiv kayitli adli sicil belgesi (belge 'arsiv kayitli' olmali!)
    * Banka hesap cuzdani (ya da Mali Gecim Kanitlari)
    * Amerikan vizesi standartlarina uygun 2 tane 5x5 cm fotograf

    Bunlarin disinda durumunuza gore:
    * Evli iseniz evlilik cuzdaniniz
    * Bosanma belgesi veya Olum Kayit Ornegi
    * Herhangi bir suctan hukum giymisseniz mahkeme ve hapis kayitlari

    (Bu belgeleri mulakat tarihiniz aciklanmadan toplamaya baslamanizi onermem, mulakat gunu 'belgeler guncel degil' diye bir daha toplamaniz gerekebilir).

    Bunlar disinda kendi durumunuzla alakali ekstra belgelere de ihtiyac duyabilirsiniz. Bu konudaki ayrintili bilgiyi buraya tiklarak resmi yonergeden elde edebilirsiniz.

    Konsolosluga goturulecek belgeler ya ingilizce ya da turkce olmalidir, eger belgelerinizdeki dil ingilizce ya da turkcenin disinda bir dil ise ingilizceye yeminli tercuman araciligi ile tercume ettirmeniz gerekir (noter onayina gerek yok!).

    ABD'ye giris yaptiktan sonra orada bir hayat kurana kadar devlete yuk olmamaniz icin sizden yeterli maddi birikime sahip oldugunuzu belgelemeniz isteniyor. Banka hesabinizda para gostermenin disinda, uzerinize olan mal ve mulkler de kabul edilebiliyor. Eger banka hesabi gostermeyecekseniz nelerin gecerli olabilecegine iliskin bilgiler icin resmi yonergenin son 3 sayfasina bakabilirsiniz. Eger maddi durumunuz yeterli degilse, size birilerinin sponsor olmasi gerekiyor. Sponsor, vergilerini odeyen ve ABD'de yasayan GC sahibi ya da ABD vatandasi biri olmali ve size sponsor olan kisi "Form I-134, Affidavit of Support" formunu doldurmali. Siz de bu formu mulakata getirmelisiniz. Bu konuda daha ayrintili bilgi icin resmi yonergenin son sayfasina bakabilirsiniz.

    DV2017 mulakatlarinda tek kisi icin bankada minimum ~$15.000 gostermek yetiyordu. Tabii, ne kadar yuksek miktarda birikim gosterebilirseniz, sizin icin o kadar garanti olur. Eger aile iseniz, ilk kisi icin minimum ~$15.000 ve sonraki her uye icin ekstra ~$5.000 gostermelisiniz. Yani misal 4 kisilik aile icin hicbir sorunla karsilasmadan vize alabilmek icin (15.000+5.000+5.000+5.000=30.000) minimum 30.000 dolar civari bir para gostermenizi tavsiye ederim. Burada yazilan formul, hem gecmis yillarda konsoloslugun yaptigi aciklamalara hem de yuzlerce kisinin mulakat deneyimine dayanan bir formul, neticede durumunuza ve paranin yeterliligine dosyaniza bakan konsolos karar verecek. Ne kadar yuksek miktarda para gosterirseniz, genel olarak dosyanizin kabulu o kadar hizli olacaktir. Daha onceki yillarda nelerin kabul gordugunu yazdim, ona gore hesabinizi yapabilirsiniz. Ayrica gecmis yillarin mulakat deneyimlerini de incelemenizi siddetle tavsiye ederim.

    Not: 1 yildan uzun sure kaldiginiz ulkeler varsa, oradan da "adli sicil kaydini" (polis belgesi) almaniz gerekiyor. Bu konuyla ilgili bilgiler ve sorular icin su konuyu kullanabilirsiniz:
    https://yesilkart.gen.tr/yesilkart-g...il-alinir.html

    Eger mulakat zamani, belgelerinizden birisi eksikse size "belgeleriniz eksik" anlaminda bir kagit verilir ve bu kagidin uzerinde neyin eksik oldugunu, bu eksik belgeyi hazir ettikten sonra konsolosluga gondermeniz gerektigi yazar. Eger eksik belgeniz varsa, acilen tamamlayip gondermenizi oneririm, eger cok gec kalirsaniz DV2018'nin suresi gececeginden (tum islemler icin bitis suresi 30 Eylul 2018) vizeniz basilmayabilir. Mulakattan sonra konsolosluga ekstra belge gondermek icin yine CSC kaydi yapmaniz gerekecek.

    * Randevu Teyit Mektubu ve Pasaport Teslim Kaydi (CSC kaydi)

    Mulakat tarihinizi ogrendikten sonra, mulakat gunu gelmeden CSC'ye kayit olup bir PTT subesi secmeniz ve bu islemin kaydini mulakat sirasinda yaninizda bulundurmaniz gerekiyor. Gocmen vizeniz onaylandiktan sonra vize paketiniz bir hafta icerisinde sectiginiz PTT subesine gonderilecektir. usvisa-info.com sitesine online olarak ya da telefonla 0850 252 6355 (Türkiye’den) / (703) 439-2348 (Amerika’dan) numaralarini arayarak ulasabilirsiniz.

    Ayni sekilde mulakat sonrasi eksik belgeniz varsa, bu belgeyi gondermek icin de CSC kaydini yapmaniz gerek.

    CSC kaydini soyle yapabilirsiniz:

    Mülakat tarihini öğrenen arkadaşlar heyecanla hemen kayıt oluşturmaya çalışıyor ve case numarası hazır değil uyarısını görünce panik oluyor. Panik olmayın. Bir kaç gün ya da bir hafta içerisinde bu uyarıyı almayacaksınız. Sürecin her aşamasında olduğu gibi bu kısmında da biraz sabır


    Öncelikle aşağıdaki adrese giriş yapıp mail adresinizi kullanarak bir hesap oluşturuyorsunuz. Şifreniz unutacağınız bir şey olmasın


    https://ais.usvisa-info.com/


    Sisteme kayıt olup giriş yaptıktan sonra “ETKİN” yazan sekmeden “Başvuru Sahibi Ekle” ye tıklıyorsunuz. Açılan sayfada "Green kart çekilişi için randevu almam/kayıt olmam hakkında bir bildirim aldım" seçeneğini işaretleyip devam ediyorsunuz.


    İsim
    Soyisim
    Doğum tarihi
    Pasaport Numarası
    E-mail adresi

    Dosya no: Case Number (2017EUxxxxx)
    DS-160 No: Bu kısım sizi yanıltmasın güncellenmemiş sanırım siz DS 260 formundaki bilgileri kullanacaksınız bu kısımda da. Bahsedilen numara Ds-260 formunda sağda bulunan barkodun altındaki A ile başlayan Confirmation Number. (Her aile bireyinin case numarası aynı confirmation numarası farklı!)


    Bundan sonra durumunuza göre aşağıdaki yollardan birisini takip edeceksiniz..

    1. Durum: Eğer sizden başka kayıt olacak kimse yoksa; "devam et" e tıklayıp açılan sayfada pasaportunuzu teslim almak istediğiniz PTT’nin bilgilerini seçip "Devam Et" diyorsunuz ve açılan sayfada randevu bilgilerinizi göreceksiniz. Bundan sonra mailinize bilgiler gelecek ve olası aksilik durumuna karşı sayfanın çıktısını alabilir ya da bilgisayarınıza pdf olarak indirebilirsiniz dosyayı.


    2. Durum: Eğer sizden başka mülakata katılacak aile bireyleri (Eş, çocuk..) varsa; "Basvuru sahibi ekle" yi seçip aynı aşamalarla tamamını eklemeniz gerekiyor. Herkesi ekledikten sonra "Devam et" diyor ve PTT seçimini yapıyorsunuz.


    Bütün aile bireylerinin başvuruları sıralı şekilde gözükecektir.
    CSC kaydini, forum kullanicilarindan sevgili Golge'nin blogundan kopyaladim, eger mulakat sirasinda eksik belge uyarisi alirsaniz mulakat sonrasinda konsolosluga belge gondermek icin tekrar CSC'den islem yapmaniz gerekiyor. Onu da yine Golge'nin blogundaki su yazidan ogrenebilirsiniz:
    Tr2USA: Eksik Evrak ya da Konsolosluğa Evrak Yollama PTT Kayıt

    Eger eksik evrak gondermeyle ilgili sorun yasarsaniz, lutfen yeni konu acmak yerine surada sorularinizi ve bilgileri paylasin:

    https://yesilkart.gen.tr/yesilkart-g...erekenler.html

    * Saglik raporu:

    Mulakat zamani vermeniz gereken en onemli belgelerden biri de saglik raporudur.
    Bu saglik yoklamalari sadece ve sadece asagida listesi verilen ABD Konsoloslugu tarafindan onaylanmis doktorlar tarafindan yapilmaktadir.

    **Su an icin sadece Ankara'dan saglik raporu alinabiliyor.**


    Ankara:

    Isim__________________Adres_________________Telefo n________Calisma saatleri
    Dr. Mehmet Ungan___Atatürk Bulvarı 237/45__ +90-312- 427-6626__ Hafta ici 09:00-19:00
    Dr. Handan Ungan___ Kavaklıdere, Ankara____ +90-532-245-1388__ Cumartesi 09:00-13:00

    Randevu icin lütfen su adrese tıklayınız: Home Page - Doctorun - Immigrant & Refugee Health

    mungan@duzen.com.tr
    Bu saglik raporunun en onemli kisimlarindan biri de alacaginiz vizenin suresini belirlemesidir. Eger tuberkuloz(verem) hastaliginiz yoksa, 6 aylik saglik raporu veriliyor ve raporun son gunu size verilen vizenin de son gunu oluyor. Ve bu sure bitmeden ABD'ye ilk adiminizi atmaniz gerekiyor. Eger daha once tuberkuloz gecirdiyseniz izleri rontgende belli olacaktir ve bu nedenle balgam testi yapilacaktir. Eger balgam testi negatif cikarsa -yani aktif tuberkuloz'unuz yoksa- size 3 aylik saglik raporu veriliyor ve vizeniz 3 aylik oluyor. (Aktif tuberkulozun varsa, saglik raporu olumsuzdur ve vize verilmez)

    Size vakit kazandirmasi amaciyla mulakattan 4-5 gun once saglik raporuna basvurmanizi oneririm. Ne kadar erken basvurursaniz, vizenizin suresi o kadar erken bitecektir. Ayrica max. 1 ay oncesine randevu alabilirsiniz, daha oncesi icin sistem izin vermiyor.

    saglik raporu hakkinda ayrintili bilgi icin (ucretler, asilar vs.) su siteyi inceleyebilirsiniz:
    https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr...u-yonergeleri/


    * Eger butun belgeleriniz tam ise, mulakat sirasinda $330 vize islem ucretini (kisi basi $330) odedikten sonra vizeniz pasaportunuza basilir ve adresinize gonderilir ($330'i dolar seklinde odemek zorundasiniz, TL kabul edilmiyor; kredi kartiyla odeme yapabilirsiniz). Vizenizin basili oldugu pasaportla ABD'ye giris yaptiktan sonra, formlarda yazdiginiz adrese Green Card'iniz ve eger istediyseniz SSN kartiniz gonderiliyor. Bu adresten emin degilseniz ya da kalacaginiz adresi degistirirseniz ABD'ye giriste kartlarinizin gonderilecegi adresi degistirebileceginizi unutmayin! Fakat hicbir problemle karsilasmamak icin kalici adresinizi en gec mulakat zamani konsoloslukta vermenizi tavsiye ederim!

    * Mulakattan sonra $220 USCIS ucreti

    Bu USCIS ucretini odemek, Green Card'inizin basilmasi icin onemli. Green Card'inizin size ulasabilmesi icin 1- ABD'ye giris yapmaniz, 2-USCIS fee'yi odemeniz gerekiyor. O nedenle gecikmeleri en aza indirmek icin ABD'ye girmeden bu ucreti odemenizi tavsiye ederim.
    (Gecen yillarda 165$ olan USCIS ucreti artik 220$ oldu ama bunun nasil odenecegini sayin Sharm su konuda anlatmisti):

    https://yesilkart.gen.tr/yesilkart-g...e-anlatim.html

    * Ayni cinsiyet es icin Green Card almak

    Ayni cinsiyet ese sahip olan escinsel vatandaslar artik esleri icin Green Card alabilirler, degisiklik DV2013'ten itibaren baslamistir.

    Diversity Visa (DV) Lottery Program
    Important Notice – Same-sex spouses of U.S. citizens and Lawful Permanent Residents (LPRs), along with their minor children, are now eligible for the same immigration benefits as opposite-sex spouses. Consular officers at U.S. embassies and consulates will adjudicate their immigrant visa applications upon receipt of an approved I-130 or I-140 petition from USCIS. Diversity Visa applicants may include same-sex spouses in their initial entries or add spouses acquired after their initial registration. Those spouses who will follow-to-join DV 2013 applicants must make application on or before September 30, 2013. Spouses of DV 2014 applicants, even those not included in the initial entry, must apply before September 30, 2014.
    Tum Talihlilere Bol Sans!

    * Mulakattan sonra, ABD'ye girmeden once "Amerika'da Yasam" alt-forumundaki su konuya goz atmanizi tavsiye ederim:

    https://yesilkart.gen.tr/amerika-da-...in-rehber.html

    * Ayrica ABD'de yasayan ya da yasamayi dusunen forum uyelerinin facebook grubumuza da uye olmalarini tavsiye ederim. Bu facebook grubunda ABD’de yasam konusundaki sorularinizi da sorabilirsiniz (Fakat grup DV sureciyle ilgili sorulari sormak icin uygun bir yer degildir!).

    Yesilkart Gen Tr Facebook Grubu

    Lutfen DV2019 mulakatlari ile ilgili sorulari "DV2019 mulakat deneyimleri" adli konuda, DS-260 formu ve surecle ilgili diger sorularinizi "DV2019 (2018 Green Card Lotosu) asamalari" adli konuda sorun.

    Konu ile alakasiz her soru, daha sonra konuyu okuyanlar icin gereksiz bilgi olusturacaktir. Eminim ki kimse kendini boyle bir durumda bulmak istemez, bu nedenle baskalarini da bu duruma sokmadigimizdan emin olalim. Tesekkurler.
    yapay-zeka, sir.altan and mahir like this.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  2. #2
    Junior Member Cemal_Mühendis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2018
    Mesajlar
    23
    Son 10 gün.Umarım bize de çıkar ve bu heyecanlı bekleyişin sonunda "şimdi ne yapacağız" stresi ile onlarca sorular sorarız sizlere...
    selin, yapay-zeka, mahir and 2 others like this.

  3. #3
    Junior Member mahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2018
    Mesajlar
    1
    Alıntı Cemal_Mühendis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Son 10 gün.Umarım bize de çıkar ve bu heyecanlı bekleyişin sonunda "şimdi ne yapacağız" stresi ile onlarca sorular sorarız sizlere...
    Umarım bu heyecanı biz de hep birlikte yaşarız.
    Konu mahir tarafından (11-05-2018 Saat 13:28 ) değiştirilmiştir.

  4. #4
    Member EmrahÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    31
    mülakatta bankada para göstermek yerine arabamı gösterebilir miyim?

  5. #5
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.067
    Alıntı EmrahÇ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mülakatta bankada para göstermek yerine arabamı gösterebilir miyim?
    Evet. Ev veya arabanızı gösterebilirsiniz.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  6. #6
    Member KEREMBO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2017
    Mesajlar
    67
    Selin hanım en son bu forumda görüldüğünüz için burdan yazıyorum, Çarşamba günü LA e giriş yapıcaz ilk giriş bu vizeyle
    1. Adres değişikliğimizi konsolosluktaki görüşmede yapmadık, girerken mi yapıcaz yoksa online mı?
    Card ücretlerini yatırdık
    2. Normal turist bankosundan mı geçiyoruz yine yoksa GC holder dan mı
    Teşekkürler

  7. #7
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.067
    Alıntı KEREMBO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selin hanım en son bu forumda görüldüğünüz için burdan yazıyorum, Çarşamba günü LA e giriş yapıcaz ilk giriş bu vizeyle
    1. Adres değişikliğimizi konsolosluktaki görüşmede yapmadık, girerken mi yapıcaz yoksa online mı?
    Card ücretlerini yatırdık
    2. Normal turist bankosundan mı geçiyoruz yine yoksa GC holder dan mı
    Teşekkürler
    diğer sorduğunuz konuda cevapladım, buraya da yazayım

    İndiğinizde belgeleri görevli memura verirken adres değiştirmek istediğinizi söyleyin o memur değişikliği yapar. Ev veya diğeri farketmez. Zaten green card geldiğinde, Türkiye'deki gibi zili çalıp imza vs alıp size teslim etmiyorlar, direk posta kutusuna bırakıyorlar. Evde birisinin olmasına gerek yok yani. Adres verirken kimin posta kutusuna bırakmasını istiyorsanız o kişinin adresi ve ismini verin; verdiğiniz isimin posta kutusuna bırakırlar. Şu konuda detaylı bilgi vermiştim ; https://yesilkart.gen.tr/yesilkart-greencard-ve-gocmenlik/1530-adres-bildirim-ile-ilgili-genel-bilgiler.html
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  8. #8
    Member EmrahÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    31
    sağlık raporu ne kadar sürede alınıyor?

  9. #9
    Junior Member Bihterya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2018
    Bulunduğu yer
    Henüz Türkiye
    Mesajlar
    8
    Merhaba, bizim case numaramız oldukça düşük 9xx fakat mülakat tarihini ertelemek istiyoruz. Önceki verileri incelediğimde 2018 yılına kadar ds260 formunun geç doldurulması sonucu 3 aya kadar sarktığı olmuş normal şartlarda görüşmeye gidilecek zamandan. Fakat 2018 yılında formu 2-3 ay geç dolduranlar olmasına rağmen yine kendi case no aralıklarındaki tarihlerde görüşme aldıklarını gözlemledim. Biz de yaklaşık 3-4 ay ertelemek istiyoruz. Ds260 formunun en ideal submit tarihi ne olabilir sizce? Ya da konu ile ilgili tecrübesi olanlar var ise paylaşırlarsa çok mutlu olurum.

  10. #10
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.067
    Alıntı EmrahÇ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sağlık raporu ne kadar sürede alınıyor?
    ertesi gün rapor veriliyor

    Alıntı Bihterya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba, bizim case numaramız oldukça düşük 9xx fakat mülakat tarihini ertelemek istiyoruz. Önceki verileri incelediğimde 2018 yılına kadar ds260 formunun geç doldurulması sonucu 3 aya kadar sarktığı olmuş normal şartlarda görüşmeye gidilecek zamandan. Fakat 2018 yılında formu 2-3 ay geç dolduranlar olmasına rağmen yine kendi case no aralıklarındaki tarihlerde görüşme aldıklarını gözlemledim. Biz de yaklaşık 3-4 ay ertelemek istiyoruz. Ds260 formunun en ideal submit tarihi ne olabilir sizce? Ya da konu ile ilgili tecrübesi olanlar var ise paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
    evet bu seneden itibaren formu geç doldurmanız tarihi ertelemiyor. İki yol var şöyle yapabilirsiniz;

    1.si mülakata girmek istediğiniz tarihten 1-2 ay önce formu doldurabilirsiniz. Numaranız küçük olduğu için formu doldurduktan sonraki ay büyük ihtimalle mülakata çağrılacaksınız.

    2.si ise formu doldurursunuz mülakat tarihiniz geldiğinde görüşmeye gitmezsiniz, 24 saat sonra internet üzerinden yeni bir tarih alırsınız, yalnız bu şekilde pek ertelenmiyor yaklaşık 2-4 hafta gibi bir süre erteleniyor. Ben olsam 1. yazdığım şekilde yapardım.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •