Re-entry permit form i-131


Sayfa 1 Toplam 10 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 96 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree28Likes

Konu: Re-entry permit form i-131

  1. #1
    Senior Member LETHE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2012
    Mesajlar
    290

    Re-entry permit form i-131

    Lutfen sadece Re-Entry Permit hakkinda ki sorularinizi veyahuten varsa cevaplarinizi yaziniz... Tesekkurler...
    selin and yapay-zeka like this.

  2. #2
    Junior Member Dark Tranquillity - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2014
    Mesajlar
    2
    Merhabalar, Dr. Erdem Adısanlı Amerikaya gidip greencardımı alıp geldim ancak belki biliyorsunuzdur amerikada doktor olarak işe başlamadan önce USMLE sınavlarını vermem gerekiyor bu üç basamaklı sınavın ilk ikisini türkiyede verebiliyorum ve gitmeden halletmek istiyorum ancak 1-1,5 yıl zamanımı alıcak bu iş. Yani sizce re-entry-permit almak lazım mı yoksa, 1,5 yıl sonra Amerikaya gidip kusura bakmayın biraz geciktim desem girişte yeter mi Yardımcı olursanız cok sevinirim

  3. #3
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.120
    Alıntı Dark Tranquillity Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar, Dr. Erdem Adısanlı Amerikaya gidip greencardımı alıp geldim ancak belki biliyorsunuzdur amerikada doktor olarak işe başlamadan önce USMLE sınavlarını vermem gerekiyor bu üç basamaklı sınavın ilk ikisini türkiyede verebiliyorum ve gitmeden halletmek istiyorum ancak 1-1,5 yıl zamanımı alıcak bu iş. Yani sizce re-entry-permit almak lazım mı yoksa, 1,5 yıl sonra Amerikaya gidip kusura bakmayın biraz geciktim desem girişte yeter mi Yardımcı olursanız cok sevinirim
    1 yildan daha uzun sure kalacaksaniz kesinlikle re-entry permit almanizi tavsiye ederim. 1.5 yil sonra ABD'ye girerken, cok buyuk ihtimalle size zorluk cikarirlar, Green Card'iniza el konulma ihtimali de yuksek.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  4. #4
    Junior Member Dark Tranquillity - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2014
    Mesajlar
    2
    Teşekkürler

  5. #5
    Member hkviolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    30
    Merhaba Arkadaşlar,

    Re-entry permit için başvurulduğunda yaklaşık 1 ay usa içerisinde olmak gerekiyormuş yazıyor bazı yerlerde. Bunun sebebi nedir bilen var mı?
    Ben dv 2014 kazandım, danışman bir firmayla yürüttüm tüm süreci. Danışman bana entry permit için randevunuzu belli bir tarihe alırız ona göre gidersiniz abd ye demisti. Kime inanmalıyım bilemiyorum.

    ıstanbulda sözleşmeli çalıştığım için bir süre yerleşemeyeceğim Amerika'ya , senede 1 kez giriş yaparsam da çok masraflı olacak gibi görünüyor. Entry permit mantıklı sanırım ama süreç nasıl işliyor . Bilgisi olan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum.

    Teşekkürler.

  6. #6
    Senior Member arusel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    186
    Başvuru sırasında ABD'de olmak mecburiyeti var. Başvurunuz onların eline geçtiğinde size parmak izi için randevu verecekler. Siz de ABD'de belirli merkezlerin birinde bu işlemi yapacaksınız. 1 ay meselesinin ortaya çıkmasının sebebi de muhtemelen bu süreç.
    Daha geniş bilgi için verdiğim linke bakabilirsiniz.
    Re-entry Permit
    Alıntı hkviolet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Arkadaşlar,

    Re-entry permit için başvurulduğunda yaklaşık 1 ay usa içerisinde olmak gerekiyormuş yazıyor bazı yerlerde. Bunun sebebi nedir bilen var mı?
    Ben dv 2014 kazandım, danışman bir firmayla yürüttüm tüm süreci. Danışman bana entry permit için randevunuzu belli bir tarihe alırız ona göre gidersiniz abd ye demisti. Kime inanmalıyım bilemiyorum.

    ıstanbulda sözleşmeli çalıştığım için bir süre yerleşemeyeceğim Amerika'ya , senede 1 kez giriş yaparsam da çok masraflı olacak gibi görünüyor. Entry permit mantıklı sanırım ama süreç nasıl işliyor . Bilgisi olan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum.

    Teşekkürler.
    hkviolet likes this.

  7. #7
    Member hkviolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Istanbul
    Mesajlar
    30
    Alıntı arusel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başvuru sırasında ABD'de olmak mecburiyeti var. Başvurunuz onların eline geçtiğinde size parmak izi için randevu verecekler. Siz de ABD'de belirli merkezlerin birinde bu işlemi yapacaksınız. 1 ay meselesinin ortaya çıkmasının sebebi de muhtemelen bu süreç.
    Daha geniş bilgi için verdiğim linke bakabilirsiniz.
    Re-entry Permit
    Çok teşekkür ederim , hemen inceliyorum.

  8. #8
    Junior Member dejavu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    15
    Merhaba,

    Re-Entry Permit için online olarak Amerika dışından başvurma imkanım var mı acaba?

    USCIS'in sitesinde re-entry hakkında şöyle bir ibareye denk geldim yalan söylemiyim anlayamadım ve forum'a danışmak istedim ( Instructions for Electronic Filing of Form I-131 (Advance Parole Document) | USCIS ) :

    E-Filing Eligibility:

    ----You may e-File Form I-131 if:
    You are applying for an advance parole document; and,
    You have a pending Form I-485, Application to Register Permanent Status or Adjust Status, and must pay a fee for Form I-131; or,
    You have a pending or approved Form I-821, Application for Temporary Protected Status.
    ----You may not e-File Form I-131 if:
    You are applying for a refugee travel document or reentry document.
    You have a pending Form I-485, Application to Register Permanent Status or Adjust Status, and you are eligible to file the I-131 for no additional fee.
    You are applying for a filing fee waiver.
    You are filing for humanitarian advance parole.
    Your application is based on an approved request for consideration of deferred action for childhood arrivals.

    Bide eğer böyle bir imkanım yok ise;
    - Amerika'da bağlı bulunduğum adresdeki USCIS'e mi gitmem lazım. Yoksa Amerika'dayken herhangi bir postaneden adresimin yer aldığı eyalate bağlı olarak USCIS Phoenix or Dallas Lockbox'a mı posta göndermem gerekli?
    - Re-entry permit için ne kadar bi işlem süresi olacak bilmiyorum. Nette araştırdığım kadarıyla 2 hafta diyende 1 ay diyende 4 ay diyende oldu. Bu işlem süresini kısaltmak için "Greencard için hızlandırılmış hizmet talebi" diye başlık geçiyor ayrıntılı olarak bi yerde içeriğini bulamadım. Böyle bişey var mı? Varsa nasıl başvurabilirim?
    - İlk başvuru mu yaptıktan sonra Türkiye'ye gidip biometrik bilgilerimin alınması için bana verilecek olan tarihe kadar Türkiye'de kalıp, sonrasında Biometrik bilgilerimin vermek için dönebilir miyim? (Kısacası re-entry permit için ne kadar bi işlem süresi olacak bilmiyorum. Hem iş hem de maddi nedenlerden dolayı gidip gelmek, orada süresi belli olmayan konaklamadan daha ucuz benim şuanki sınırlı şartlarımdan dolayı. )

    Son olarak; Re-Entry Permit için önerebileceğiniz bi danışmanlık firması var mı acaba? Çünkü baya bi muallaktayım bu konu hakkında.

    Teşekkürler.

  9. #9
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    Alıntı dejavu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Re-Entry Permit için online olarak Amerika dışından başvurma imkanım var mı acaba?

    USCIS'in sitesinde re-entry hakkında şöyle bir ibareye denk geldim yalan söylemiyim anlayamadım ve forum'a danışmak istedim ( Instructions for Electronic Filing of Form I-131 (Advance Parole Document) | USCIS ) :

    E-Filing Eligibility:

    ----You may e-File Form I-131 if:
    You are applying for an advance parole document; and,
    You have a pending Form I-485, Application to Register Permanent Status or Adjust Status, and must pay a fee for Form I-131; or,
    You have a pending or approved Form I-821, Application for Temporary Protected Status.
    ----You may not e-File Form I-131 if:
    You are applying for a refugee travel document or reentry document.
    You have a pending Form I-485, Application to Register Permanent Status or Adjust Status, and you are eligible to file the I-131 for no additional fee.
    You are applying for a filing fee waiver.
    You are filing for humanitarian advance parole.
    Your application is based on an approved request for consideration of deferred action for childhood arrivals.

    Bide eğer böyle bir imkanım yok ise;
    - Amerika'da bağlı bulunduğum adresdeki USCIS'e mi gitmem lazım. Yoksa Amerika'dayken herhangi bir postaneden adresimin yer aldığı eyalate bağlı olarak USCIS Phoenix or Dallas Lockbox'a mı posta göndermem gerekli?
    - Re-entry permit için ne kadar bi işlem süresi olacak bilmiyorum. Nette araştırdığım kadarıyla 2 hafta diyende 1 ay diyende 4 ay diyende oldu. Bu işlem süresini kısaltmak için "Greencard için hızlandırılmış hizmet talebi" diye başlık geçiyor ayrıntılı olarak bi yerde içeriğini bulamadım. Böyle bişey var mı? Varsa nasıl başvurabilirim?
    - İlk başvuru mu yaptıktan sonra Türkiye'ye gidip biometrik bilgilerimin alınması için bana verilecek olan tarihe kadar Türkiye'de kalıp, sonrasında Biometrik bilgilerimin vermek için dönebilir miyim? (Kısacası re-entry permit için ne kadar bi işlem süresi olacak bilmiyorum. Hem iş hem de maddi nedenlerden dolayı gidip gelmek, orada süresi belli olmayan konaklamadan daha ucuz benim şuanki sınırlı şartlarımdan dolayı. )

    Son olarak; Re-Entry Permit için önerebileceğiniz bi danışmanlık firması var mı acaba? Çünkü baya bi muallaktayım bu konu hakkında.

    Teşekkürler.
    Bulundugunuz eyalete gore USCIS Phoenix veya Dallas Lockbox' a file etmeniz (postalamaniz) gerekiyor. Re-entry permitinizin Istanbul veya Ankara konsolosluguna gonderilmesini talep edebilirsiniz. File ettikten sonra ortalama 1 ay icinde biometric randevusu gelecektir, biometric islemi tamamlandiktan sonra ulkeyi terk edebilirsiniz. Form oldukca basit ve doldurulmus ornekleri internette mevcut.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  10. #10
    Member o_arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    86
    Alıntı fatihk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bulundugunuz eyalete gore USCIS Phoenix veya Dallas Lockbox' a file etmeniz (postalamaniz) gerekiyor. Re-entry permitinizin Istanbul veya Ankara konsolosluguna gonderilmesini talep edebilirsiniz. File ettikten sonra ortalama 1 ay icinde biometric randevusu gelecektir, biometric islemi tamamlandiktan sonra ulkeyi terk edebilirsiniz. Form oldukca basit ve doldurulmus ornekleri internette mevcut.

    Fatih bey merhaba, benim bir sorum olacaktı, yardımcı olursanız sevinirim.

    Ben Abd'ye ilk girişimi yaptım ve Türkiyeye geri döndüm. Tekrar Abd'ye gidip re-entry permite başvuracağım ama biometrics için randevu verilmeden türkiyeye dönmem lazım. Acaba biometrics tarihini İstediğim bir tarihe verdirebilirmiyim? Çünkü o tarihte Türkiyeden tekrar biometrics için Abd'ye gidebileceğim. Örneğin şubatta Abdden başvuru yapıp, randevuyu temmuz ayına verdirip, temmuzda tekrar gidip biometrics vermek mümkün olur mu? Teşekkürler

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •