Amerika'da out of status (kacak) yasamak...


Sayfa 1 Toplam 39 Sayfadan 12311 ... SonuncuSonuncu
Toplam 389 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree106Likes

Konu: Amerika'da out of status (kacak) yasamak...

  1. #1
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259

    Exclamation Amerika'da out of status (kacak) yasamak...

    Amerika Birlesik Devletleri'ne J-1 exchange visitor olarak giris yapip, 4 yil boyunca out of status (illegal) olarak yasadim. 4 defa local law enforcement (yerel polis) tarafindan tutuklandim. State (devlet) tarafindan alehime acilan butun davalarin (suclamalarin) hepsini basariyla dusurdum. Bugune kadar hic bir suctan hukum giymedim. DHS (U.S Deparment of Homeland Security) tarafindan yakalanip, tutuklanarak, alikoyuldum. U.S Government tarafindan, deport (sinir disi) edilmeye calisildim. Asylum (iltica) talebinde bulundum. 2 kez evlendim. Suan da unconditional LPR (lawful permanent resident) stutusune sahibim. Yani kosulsuz on yillik yesil kartim mevcut. Suan halihazirda, naturalization'a (ABD vatandasligina) basvurabilmek icin LPR olarak gecmesi gereken minimum sureyi doldurmayi beklemekteyim. U.S gocmenlik kanunlari hakkinda oldukca iyi derece de bilgi, tecrube ve deneyime sahibim. Sorulariniz mevcut ise karsiliksiz yardimci olmak adina, bu baslik altinda yanitlayabilirim...

    Not: Bu baslik, U.S'de out of status (illegal) yasamaya ve/veya illegal aktivitelerde bulunmaya, tesvik etme, ozendirme ve/veya bu konularda tavsiye niteligi TASIMAMAKTADIR!









    Konu fatihk34 tarafından (21-02-2016 Saat 19:21 ) değiştirilmiştir. Sebep: Update!
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  2. #2
    Member fyzkynr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2013
    Mesajlar
    38
    Hocam selam, hoşgeldiniz. Sahip olduğunuz bilgilerden eminim birçok kişi faydalanacaktır. Diğer forumlarda yazdıklarınızı takip ediyordum. Buraya katılmanız çok güzel olmuş.

  3. #3
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    Selam, hos bulduk. Her zaman ki gibi maksadim bilgi ve tecrubeye ihtiyaci olan insanlara karsiliksiz yardimci olmak.
    Konu fatihk34 tarafından (29-10-2014 Saat 01:54 ) değiştirilmiştir.
    selin likes this.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  4. #4
    Member tanfoglio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2014
    Mesajlar
    60
    seni nasil buldular 3 defa

  5. #5
    Member tanfoglio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2014
    Mesajlar
    60
    ben f1 statusunde legalim ama bu tax odeyerek calisma yuzunden aos ta kartim denied olabilir diyo avukatlar dv 2015 icin kazandim sans bi yerden guerken bir yerden kapaniyor turkiyeye askerlik yuzunden gelip yapamiyorum islemlerimi iki arada bi derede kaldim yardimci olursaniz sevinirim

  6. #6
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259

    Exclamation Aos

    Alıntı tanfoglio Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben f1 statusunde legalim ama bu tax odeyerek calisma yuzunden aos ta kartim denied olabilir diyo avukatlar dv 2015 icin kazandim sans bi yerden guerken bir yerden kapaniyor turkiyeye askerlik yuzunden gelip yapamiyorum islemlerimi iki arada bi derede kaldim yardimci olursaniz sevinirim
    Yardimci olayim. Oncelikle belirteyim; DV applicants are subject to all grounds of ineligibility for visa.. Yani DV basvuru sahipleri INA (Immigration and Nationality Act) yasalarini violate (ihlal) etmesi durumunda visa veya AOS icin ineligible (uygunsuz) duruma dusuyorlar. Daha basit bir deyisle cekilisten kazandiginiz permanent resident card (yesil kartinizi) alamama durumu ortaya cikiyor.

    Siz de unlawful (illegal) employment durumu mevcut. CP (Consular Process) icin ineligibility yaratmiyor ancak AOS (Adjustment of Status) icin sizi ineligible (uygunsuz) kiliyor. Eger under table calisiyor olsaydiniz sorun olmazdi. AOS paketi icinde yer alan G-325A formunda son 5 yillik employment gecmisinizde U.S' de calistiginiz yerleri belirtmezdiniz. Bu sekilde problem cozulurdu ancak SSN kullandiginiz icin USCIS in yapacagi background checkde yalan soylediginiz buyuk olasilikla ortaya cikacaktir. Bu durumda AOS basvurunuz red edilip, eger gecerli bir statunuz yok ise removal proceedings islemleriniz baslatilir.

    The solution: (çözüm)

    Eligibility under adjustment of status under section 245(k) yasasina gore entry date yani giris tarihinden itibaren 180 gunu asmayan unlawful (illegal) employment gerceklesmis ise ineligibility durumu soz konusu olmuyor. Ancak bu sadece employment based AOS basvurularinda gecerli. DV based AOS basvurularinda ise giris tarihinden itibaren 1 gun dahi unlawful (illegal) employment gerceklesmis ise ineligibility (uygunsuzluk) durumu soz konusu. Bu durumda, SSN kullanarak kampus disi calismaya son verip, F-1 vizenizin multiple entry oldugunu varsayarak, AOS file etmeden once mutlaka ulkeden cikis giris yapip I-94 (giris) kaydinizi yenilemeniz gerekiyor. Turkiye'de askerlik sorununuz varsa vize gerektirmeyen herhangi bir ulkeye seyahat edip, geri gelebilirsiniz. Ayrica tekrar belirtiyorum cikis yapmadan once unlawful (illegal) employmenta mutlaka son verin. Girisinizden sonra kesinlikle SSN kullanarak kampus disi calismayin. Under table calismanizda bir sakinca yok. AOS paketinde yer alan G-325A formunda daha once SSN ile calismis oldugunuz yerleri belirtmelisiniz. Formlarda kesinlikle yalan beyanda bulunmayin. Bu yol ile basarili bir sekilde AOS (Adjustment of Status) yaparak permanent resident statusu elde edebilirsiniz. Eger cevabimdan tatmin olmadiysaniz DV visa konusunda deneyimli bir immigration avukatina danismanizi tavsiye eder, iyi sanslar dilerim.
    Konu fatihk34 tarafından (02-11-2014 Saat 19:15 ) değiştirilmiştir.
    noda_megumi, hkviolet and basarf07 like this.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  7. #7
    Member tanfoglio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2014
    Mesajlar
    60
    Cevap icin tesekkurler ben bu calismayi 2 yil once kestim zaten 2 yildir tax odemiyorum ama ulkeye hic giris cikis yapmadim 4 yildir simdi baska bi ulkeye gitsem geri gelsem kapida bi sorun cikar diye korkuyorum 2. Secenekte avukata sordum canada da consular process yapabiliris ama alip almama garantisi yok dedi

  8. #8
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    29
    Mesajlar
    259
    Tax odenip odenmemesi mevzu bahis degil. Giristen itibaren 1 gun sureyle bile olsa illegal yoldan calistiginiz icin AOS yapamazsiniz.
    Kanada da CP de yapilabilir ancak CP islemi uzun suruyor ve kanada icinde gecerli bir vizeniz olmasi gerekiyor. F-1 vizeniz henuz expire olmamis ve mevcut I-20 ile eslesiyorsa cikis giriste problem olmaz. Diger bir secenek ise Turkiye'ye donup CP yapmak askerlik durumunuzun sorun yaratacagini pek zannetmiyorum.
    Konu fatihk34 tarafından (02-11-2014 Saat 20:15 ) değiştirilmiştir.

  9. #9
    Member tanfoglio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2014
    Mesajlar
    60
    Peki yeni i94 almam herseyi cozermi canada icin vize basvurusunda buluncam yakinda kanadaya giris cikis yapinca sanirim yeni i94 vermiyolar

  10. #10
    Senior Member goodluck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2014
    Bulunduğu yer
    Fort Myers/Florida
    Mesajlar
    398
    fatihk34 seni diğer forumlarda takip ediyordum. Burada görmek çok güzel. Benimde bi sorum var. Ben 2008 de wat ile geldim amerikaya. Vize tarihim 1 ekimde bitiyordu. Ben 8 ekimde çıktım. Ancak 1 Ekimden sonra çalışmadım yalnızca gezi amaçlıydı. Green card için henüz mülakata girmedim. Sorun yaratır mı?

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •