ABD yolunda evlilik - Sayfa 15




Sayfa 15 Toplam 16 Sayfadan BirinciBirinci ... 513141516 SonuncuSonuncu
Toplam 155 adet sonuctan sayfa basi 141 ile 150 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree71Likes

Konu: ABD yolunda evlilik

  1. #141
    Member didemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2017
    Mesajlar
    42
    tekrar merhaba,
    kendimden soyle bir ornek verebilirim:
    benim gorusmem (bekar) 1 Mart 2017, nikah 19 Mart 2017 =), durumu bildirerek tekrar gorusme (evli ve esimle) 10 Nisan 2017.
    sizin yakinliktan kastiniz oncesi ise, gorusmeden oncekiler icin benim arastirmalarima gore bir risk bulunmuyor.
    ben gordugunuz gibi kendi vizemi aldiktan emin olduktan sonra nikah yaptim ve sonrasinda sorun yasamadim.
    devam eden bir iliskimiz vardi, cesitli seyahatler ve etkinliklerden fotograflar ile bir kisim yazismalarimizin ciktisini yanimizda goturmustuk (vize aldiktan sonra evlendigimiz icin talep ettiler sizden istemeyeblirler).
    benim tecrubelerim bu sekilde,
    kolayliklar dilerim
    selin likes this.

  2. #142
    Junior Member Ayuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2017
    Mesajlar
    7
    Merhaba,
    Mülakat tarihim açıklandı, 2018 talihlisiyim, Ekim ayının ilk haftası konsolosluk görüşmem var, konsolosluk randevu mailim geldikten sonra sistemden ptt adresini de seçtim ve görüşmemden 1 hafta evveli için sağlık raporu randevumu da aldım. Tüm bu işlemleri bekar statüde yaptım ve şu an bekarım, fakat 1 yıldır süren ilişkimde evlilik yapıp yapmama arası kararsız kaldığımız için de evlenmedik, hala kararsızız ama sizce şu önümüzdeki 10 gün içerisinde bir evlilik yapar isek, herhangi bir riski olur mu? Zira neredeyse 20 gün kaldı mülakatıma..
    Normalde mülakattan evvel evlilik olabiliyor, mülakat tarihi açıklanmışsa da konsolosluğa da medeni durum değişikliği bilgisi verilip süreç ilerletilebiliyor diye biliyorum.
    1-Sizce tam şu aşama ve zamanlamada bu yapılırsa risk nedir, ne kadardır?
    2-Evlenirsek bunu ne zamana kadar yapmamız gerekir?
    3-Evlenirsek devamında nasıl bir yol izlemeliyim?
    4-Mülakat tarihimi erteletip evlilik sürecini ilerletmek daha mı sağlıklı olur?
    5-Erteletirsem sizce en geç ne kadar sonrasına tarih verilir?
    6-Mülakat hakkımı kaybetmem değil mi?
    7-Red alma, geç bilgi vereceğim için sahte olarak algılanması ihtimalim var mıdır ki öyle bi ihtimal var ise hiç bu işlere girişmeyeceğiz...
    Şimdiden bilgilendirme için çok teşekkürler.

  3. #143
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    5.265
    Alıntı Ayuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,
    Mülakat tarihim açıklandı, 2018 talihlisiyim, Ekim ayının ilk haftası konsolosluk görüşmem var, konsolosluk randevu mailim geldikten sonra sistemden ptt adresini de seçtim ve görüşmemden 1 hafta evveli için sağlık raporu randevumu da aldım. Tüm bu işlemleri bekar statüde yaptım ve şu an bekarım, fakat 1 yıldır süren ilişkimde evlilik yapıp yapmama arası kararsız kaldığımız için de evlenmedik, hala kararsızız ama sizce şu önümüzdeki 10 gün içerisinde bir evlilik yapar isek, herhangi bir riski olur mu? Zira neredeyse 20 gün kaldı mülakatıma..
    Normalde mülakattan evvel evlilik olabiliyor, mülakat tarihi açıklanmışsa da konsolosluğa da medeni durum değişikliği bilgisi verilip süreç ilerletilebiliyor diye biliyorum.
    1-Sizce tam şu aşama ve zamanlamada bu yapılırsa risk nedir, ne kadardır?
    2-Evlenirsek bunu ne zamana kadar yapmamız gerekir?
    3-Evlenirsek devamında nasıl bir yol izlemeliyim?
    4-Mülakat tarihimi erteletip evlilik sürecini ilerletmek daha mı sağlıklı olur?
    5-Erteletirsem sizce en geç ne kadar sonrasına tarih verilir?
    6-Mülakat hakkımı kaybetmem değil mi?
    7-Red alma, geç bilgi vereceğim için sahte olarak algılanması ihtimalim var mıdır ki öyle bi ihtimal var ise hiç bu işlere girişmeyeceğiz...
    Şimdiden bilgilendirme için çok teşekkürler.

    eğer dediğiniz gibi 10 gün içerisinde evlilik yapma şansınız varsa hemen nikah yapmanızı tavsiye ederim.

    nikah yaptıktan sonra kccye mail atarak formunuzu açtırır ve bilgilerinizi güncellersiniz; eşinizin bilgilerini de eklersiniz. Bunu neden öneriyorum; eğer er ya da geç kesin evleneceğiz diyorsanız bunu bir an önce yapın ve ikiniz birden vizenizi alın. Diğer türlü bekar olarak siz vize alıp giderseniz eşinizin yanınıza gelmek için vize alması 1,5-2 yılı bulabilir. Bu kadar süre beklememek için en mantıklısı evli olarak mülakata girmek.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    Twitter sayfamız:https://twitter.com/yesilkart/

  4. #144
    Junior Member Ayuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2017
    Mesajlar
    7
    Eşimi de ekletmek için kcc'ye mi mail atacağım konsolosluğa mı? Çünkü mülakat tarihim verildi.
    Bir de mülakat tarihimi evleneceğimi belirterek erteletmemde herhangi bir risk var mıdır?

  5. #145
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    5.265
    Alıntı Ayuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eşimi de ekletmek için kcc'ye mi mail atacağım konsolosluğa mı? Çünkü mülakat tarihim verildi.
    Bir de mülakat tarihimi evleneceğimi belirterek erteletmemde herhangi bir risk var mıdır?
    Kcc'ye mail atacaksınız. Risk olarak geç kalırsanız vize bitebilir ve green card alamayabilirsiniz, ama kesin değil tabi. Ben dediğim gibi yapmanızı öneririm.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    Twitter sayfamız:https://twitter.com/yesilkart/

  6. #146
    Junior Member 06mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2017
    Mesajlar
    12
    Alıntı selin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kcc'ye mail atacaksınız. Risk olarak geç kalırsanız vize bitebilir ve green card alamayabilirsiniz, ama kesin değil tabi. Ben dediğim gibi yapmanızı öneririm.
    kcc ye nasıl bir mesaj atabilirim? bunun yönergeleri felan varmı? bide biyerde okumuştum şöyle yazıyordu; formu bekar olarak doldurdun o süreç içinde evlendin ve mülakata eşinle gittin sadece eskiye dair fotoğraf uçak bileti vs. evlilik cüzdanı ile gitsen yeter demişlerdi.

  7. #147
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    5.265
    Alıntı 06mert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kcc ye nasıl bir mesaj atabilirim? bunun yönergeleri felan varmı? bide biyerde okumuştum şöyle yazıyordu; formu bekar olarak doldurdun o süreç içinde evlendin ve mülakata eşinle gittin sadece eskiye dair fotoğraf uçak bileti vs. evlilik cüzdanı ile gitsen yeter demişlerdi.
    Yönerge vs yok, bilgilerimi güncellemek için formumu unlock ettirmek istiyorum diyebilirsiniz. Gerekli olan tek şey, yazacağınız mailde şu bilgileri vermeniz;

    - Başvuru sahibinin ismi soyismi
    - Doğum tarihi
    - Case numaranız

    Eğer formu güncellemeden mülakata giderseniz, başvuruda bekar olup mülakatta evli olduğunuzu söyleyeceğiniz için red alırsınız.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    Twitter sayfamız:https://twitter.com/yesilkart/

  8. #148
    Junior Member Ayuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2017
    Mesajlar
    7
    Alıntı didemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tekrar merhaba,
    kendimden soyle bir ornek verebilirim:
    benim gorusmem (bekar) 1 Mart 2017, nikah 19 Mart 2017 =), durumu bildirerek tekrar gorusme (evli ve esimle) 10 Nisan 2017.
    sizin yakinliktan kastiniz oncesi ise, gorusmeden oncekiler icin benim arastirmalarima gore bir risk bulunmuyor.
    ben gordugunuz gibi kendi vizemi aldiktan emin olduktan sonra nikah yaptim ve sonrasinda sorun yasamadim.
    devam eden bir iliskimiz vardi, cesitli seyahatler ve etkinliklerden fotograflar ile bir kisim yazismalarimizin ciktisini yanimizda goturmustuk (vize aldiktan sonra evlendigimiz icin talep ettiler sizden istemeyeblirler).
    benim tecrubelerim bu sekilde,
    kolayliklar dilerim
    Selamlar @didemir, neden böyle bir yol izlediniz peki? Herhangi bir risk mi gördünüz evvelinde yapmak ile ilgili? Benzer durumda olduğum için merak ediyorum, görüşmem Ekim ayı ilk hafta, şu an nikah mı yapsak yahut ben vizemi aldıktan sonra mı yapsak diye düşünüyoruz. Mesela mülakatı ertelemeyi düşünmediniz mi?
    Şimdiden yanıtın için çok teşekkürler.

  9. #149
    Junior Member peter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2017
    Mesajlar
    7
    Herkese merhaba,

    2018 talihlisiyim. 2 yıldır beraber oldugumuz kız arkadasımla Agustos ayında evlendik ve Eylül ayında da formu submit ettik. Suan aklıma takılan soru suna ben yurtdısındayım, eşim Türkiye'de ve mülakata Türkiye'de gireceğiz. Evlendikten sonra ayrı yaşama konusunda interview sırasında sıkıntı yaşar mıyız? Almamız gereken aksiyonlar nelerdir? Görüşme sırasında zaten evlenmeyi planlıyorduk fakat green card ile tarihi öne çektik demek sakıncalı mı?

    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

  10. #150
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    5.265
    Alıntı peter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba,

    2018 talihlisiyim. 2 yıldır beraber oldugumuz kız arkadasımla Agustos ayında evlendik ve Eylül ayında da formu submit ettik. Suan aklıma takılan soru suna ben yurtdısındayım, eşim Türkiye'de ve mülakata Türkiye'de gireceğiz. Evlendikten sonra ayrı yaşama konusunda interview sırasında sıkıntı yaşar mıyız? Almamız gereken aksiyonlar nelerdir? Görüşme sırasında zaten evlenmeyi planlıyorduk fakat green card ile tarihi öne çektik demek sakıncalı mı?

    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
    Sizin yurt dışında olmanız sorun olmaz. Sorarlarsa eşim yanıma gelecekti ama green card çıkınca iptal ettik ve birlikte amerikaya taşınmaya karar verdik dersiniz.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    Twitter sayfamız:https://twitter.com/yesilkart/

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •