ABD yolunda evlilik


Sayfa 1 Toplam 20 Sayfadan 12311 ... SonuncuSonuncu
Toplam 199 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree86Likes

Konu: ABD yolunda evlilik

  1. #1
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.133

    ABD yolunda evlilik

    Arkadaslar merhaba,

    Forumda sagda solda duran "GC ve evlilik" ile ilgili bilgileri birlestirmek ve ozelden ya da forumda sorulan sorulara tek bir yerde cevap vermek amaciyla boyle bir konu actim.

    Bu konu Green Card alma surecinde, Green Card'li biriyle ya da ABD vatandasi biriyle evlenmeyi dusunenlerin isine yarayacak (en azindan amacim o ).
    Evlilik ile ilgili sorularin burada sorulmasi herkes icin faydali olur...



    *Green Card cekilisine basvuru yapip, basvurudan sonra evlenmis ve kazandigini ogrendigi zaman evli olan birinin yapmasi gereken tek sey, DS260 sayfasinda esi icin yeni bir form acmak ve onu doldurmak.

    *Eger cekilisi kazandiginizi ogrendikten sonra evlenmeyi dusunurseniz bunu konsolosluktaki mulakattan once yapmanizi tavsiye ederim. Hemen evlenip formlari oyle doldurabilirsiniz ya da formlari bekar halinizle doldurup, evlendikten sonra ve mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra konsolosluk ile durumunuzu bildirmek icin irtibata gecebilirsiniz. Bunun disinda siz mulakatinizi yaptiktan ve vizenizi aldiktan sonra evlenirseniz, sizin icinde bulundugunuz DV sureci devam ediyorsa (yani Eylul sonuna kadar evlenmeniz durumunda), esiniz icin konsolosluga basvuru yapip ona mulakat tarihi ve vize alabilirsiniz. Tabii bu, vize kalip kalmamasiyla da ilgili bir karar. Eger o yil icin butun DV vizelerini tukettilerse esiniz vize alamayabilir. Bu nedenle ya mulakattan once evlenmenizi ya da mulakat sonrasi hemen evlenip son aylara birakmadan konsolosluk ile iletisime gecmenizi tavsiye ederim.

    *Eger DV sureci bittikten sonra evlenirseniz, o durumda yapmaniz gereken family sponsored green card icin basvuru yapmak. Fakat bunun icin esinizin yurtdisinda birkac yil sira beklemesi gerekebilir. Bu konudaki ayrintili bilgiler icin:
    http://yesilkart.gen.tr/yesilkart-gr...ard-almak.html

    * Eger esinizin ABD disinda kalmasini istemiyorsaniz ve bir sekilde kendisini ABD'ye sokabilirseniz, o durumda su konuyu incelemenizi tavsiye ederim:
    (Green card sahibi birinin F1 vizesiyle ABD'ye gelmis biriyle evlenmesi)
    http://yesilkart.gen.tr/yesilkart-gr...8-evlilik.html
    Bu konuda cok bilgi sahibi degilim, eger F1 ile mustakbel esinizi sokabilirseniz ne mutlu size Eger sokamazsaniz, her tur vizenin evlilik icin uygun olup olmadigini da bilemiyorum, fakat bu konudaki sorulara fatihk34'un cevap verebilecegini dusunuyorum.

    *ABD vatandasi olduktan sonra evlilik durumunda: (Green Card'lilarda oldugu gibi, ABD vatandaslarinin esleri icin bir vize kotasi yoktur, bu nedenle ABD vatandasi eslerinin family sponsored green card'a basvuranlarin bekledigi sirayi beklemesine gerek yok)
    http://yesilkart.gen.tr/amerikan-viz...-hakkinda.html

    *Eger ABD vatandasi ile evlenip nisanlilik vizesi(K1) ile ABD'ye gelmeyi dusunuyorsaniz (nisanlilik vizesi Green Card sahipleri icin olmuyor, sadece ABD vatandaslari icin buna basvurabilir)
    Öncelikle sadece Amerikan vatandaşı bir nişanlınız varsa nişanlı vizesine (K-1) başvurabilme hakkına sahipsinizdir. Nişanlınızla son 2 sene içerisinde yüzyüze gelmiş olmanız gerekir ve bunu kanıtlayabilmelisiniz. Kanıt olarak beraber çekilmiş fotoğraflarınız, telefon kayıtlarınız, internet yazışmalarınız ya da uçak biletleriniz gibi evraklar gösterebilirsiniz. Nişanlı vizesinin bir diğer şartı da evliliğinizin Amerika'ya giriş tarihinizden itibaren 3 ay içinde gerçekleşecek olmasıdır. Nişanli vizesi veriliş tarihinden itibaren 4 aylik bir süre için geçerlidir. Fakat konsolosluk memuru bu vizeyi uzatma hakkına sahiptir. Bu 4 aylık süre zarfında ABD'ye giriş yapmadığınız takdirde vizeniz geçerliliğini kaybeder.
    K1 alintisinin kaynagi: ForumAmerika - K-1 Nişanlı Vizesi
    fyzkynr, yapay-zeka, arya and 4 others like this.

  2. #2
    Junior Member Altuq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2016
    Mesajlar
    6
    Merhaba öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Benim durumum şöyle mülakatım oldu ve ABD ye girmek için ağustoso kadar sürem var ve mülakatta bekardım. Şimdi ise kız arkadaşımla nişanlanma kararı aldık 2 hafta sonra nişanlanacağız. Yukarda evlilik için tarif ettiğiniz süreci giriş yapmadan nişanlılık içinde yapabilir miyiz? Nişanlılık vizesini zaten anlatmışsınız ama ben giriş yapmadan konsolosluğa bildirme şeklinde olabilir mi diye merak ettim.

  3. #3
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.133
    Alıntı Altuq Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Benim durumum şöyle mülakatım oldu ve ABD ye girmek için ağustoso kadar sürem var ve mülakatta bekardım. Şimdi ise kız arkadaşımla nişanlanma kararı aldık 2 hafta sonra nişanlanacağız. Yukarda evlilik için tarif ettiğiniz süreci giriş yapmadan nişanlılık içinde yapabilir miyiz? Nişanlılık vizesini zaten anlatmışsınız ama ben giriş yapmadan konsolosluğa bildirme şeklinde olabilir mi diye merak ettim.
    maalesef nisanlilik vizesi sadece ABD vatandaslari icin gecerli. Siz mustakbel esinizle girmek istiyorsaniz resmi nikah yapip, sonrasinda ABD'ye giris yapmadan ve DV2016 sureci bitmeden konsoloslugu durumdan haberdar etmeniz lazim.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  4. #4
    Member koronerarter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2014
    Mesajlar
    95
    Crazycells, dv 2015 talihlisiyim, kiz arkadasim da bende suan turkiyedeyiz, bu ay abdye tam olarak yerlesiyorum, kiz arkadasimi da goturmek icin ne yapabilirim, sence gitmeden tr de evlenip f2 ye mi basvuralim, yoksa ona turist vizesi alip getirsem orda evlensem daha mi pratik olur?
    selin likes this.

  5. #5
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.133
    Alıntı koronerarter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Crazycells, dv 2015 talihlisiyim, kiz arkadasim da bende suan turkiyedeyiz, bu ay abdye tam olarak yerlesiyorum, kiz arkadasimi da goturmek icin ne yapabilirim, sence gitmeden tr de evlenip f2 ye mi basvuralim, yoksa ona turist vizesi alip getirsem orda evlensem daha mi pratik olur?
    Er ya da gec F2A'ya basvuru yapmalisiniz tabii. Guncel bultene gore su aralar 15 Kasim 2014'te basvuru yapanlari aliyorlar. Yani 1.5-2 yila yakin bir bekleme suresi var.

    Fakat Turkiye'de iken basvuru yaparsaniz ABD icin gocmen olmayan vizeleri almasi zorlasir ve bekleme suresinin tamamini turkiye'de gecirmek zorunda kalabilir.

    Fakat kendisi ogrenci olarak ya da dil okulu icin gelebilirse (yani F1 vizesi ile) bu durumda su konuya bakmalisiniz:
    http://yesilkart.gen.tr/yesilkart-gr...8-evlilik.html

    turist vizesi ile surec nasil isleyecek cok emin degilim, cunku ABD icinde kendisine sira gelene kadar yasal olarak kalabilmesi lazim. Turist vizesi ile de bu statusunu koruyabilecegini zannetmiyorum.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  6. #6
    Junior Member Altuq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2016
    Mesajlar
    6
    Sevgili crazycell yapmış olduğun tavsiyeler için teşekkür ederiz. Önümüzdeki hafta için nikahımız var, aileleri ikna etmemiz biraz uzun sürdü 20 temmuzda ben ABD ye gidiyorum fakat bu kararla beraber yeni sorularımız oluştu ; nıkahtan sonra konsoloslukla nasıl irtibata geçeceğiz nasıl bir başvuru süreci takip etmemiz gerekir, konsolosluk eşim için mülakat tarihi verdiği zaman ne kadar sonrasına verebilir, o mülakatta benimde olmam gerekir mi ? sizi bu kadar soruya boğduğum için özür dilerim ama bu forum dışında sağlıklı bilgiye ulaşa bildiğim bir yer yok

  7. #7
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.133
    Alıntı Altuq Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili crazycell yapmış olduğun tavsiyeler için teşekkür ederiz. Önümüzdeki hafta için nikahımız var, aileleri ikna etmemiz biraz uzun sürdü 20 temmuzda ben ABD ye gidiyorum fakat bu kararla beraber yeni sorularımız oluştu ; nıkahtan sonra konsoloslukla nasıl irtibata geçeceğiz nasıl bir başvuru süreci takip etmemiz gerekir, konsolosluk eşim için mülakat tarihi verdiği zaman ne kadar sonrasına verebilir, o mülakatta benimde olmam gerekir mi ? sizi bu kadar soruya boğduğum için özür dilerim ama bu forum dışında sağlıklı bilgiye ulaşa bildiğim bir yer yok
    Suradan yazip durumu kisaca anlatip mulakat tarihi isteyin:
    GÖÇMEN VİZE | Temsilcilikler , Türkiye - A.B.D. - Diplomatik

    Yonlendirmelerine gore hareket edersiniz. ABD'ye giris yapmadan esinize vize almaniz lazim. En yakin zamanda size mulakat tarihi vereceklerdir, cunku DV2016'nin sonuna geliniyor.

    Sizin mulakatta olmaniz gerekmiyor, sadece esiniz olacak ve evlendiginizi gosteren belgeler ve adli sicil belgesi yeterli olacaktir. Gerci sizden ekonomik olarak yeterliliginizi bir daha gostermeniz istenebilir.

    Dilerseniz size verilen cevabi buraya yazin, oyle sizi daha net yonlendirebiliriz.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  8. #8
    Junior Member Altuq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2016
    Mesajlar
    6
    Teşekkür ederim maili attım 2 gün önce cevap bekliyorum
    selin likes this.

  9. #9
    Junior Member Altuq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2016
    Mesajlar
    6
    Gelen mail aşağıdaki şekilde. Bu durumda eğer kabul olmazsa benim green card Im da iptal oluyor mu?

    Eger Amerika’ya henuz seyahat etmediyseniz evlilik gerceklestikten sonra esinizi de dosyaniza eklemek mumkun olabilmektedir. Ancak DV2016 programi 30 Eylul 2016 tarihine kadar yururluktedir ve bu tarihten sonra bir vize islemi yapilamayacaktir. Ayrica bu program dahilinde verilen vize sayilari limitli oldugu icin program kapanmadan da vize sayilari bitebilmektedir. Bu sebeple eger esinizi eklemek istiyorsaniz bir an once islemleri tamamlamanizi tavsiye ederiz.



    Evlendikten sonra pasaportunuzu, vize paketinizi, evlilik cuzdaninizin kopyasini, yeni nufus kayit orneklerinizi ofisimize PTT ile gonderebilirsiniz. Paketiniz elimize ulastiktan sonra sizin mevcut vizeniz iptal edilecek ve esinizi de dosyaniza ekledikten sonra ikiniz icin de yeni randevu gunu verilecektir. Sizin de esinizle birlikte yeniden vize ucretini odemeniz gerekecektir.
    selin likes this.

  10. #10
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.133
    Alıntı Altuq Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gelen mail aşağıdaki şekilde. Bu durumda eğer kabul olmazsa benim green card Im da iptal oluyor mu?

    Eger Amerika’ya henuz seyahat etmediyseniz evlilik gerceklestikten sonra esinizi de dosyaniza eklemek mumkun olabilmektedir. Ancak DV2016 programi 30 Eylul 2016 tarihine kadar yururluktedir ve bu tarihten sonra bir vize islemi yapilamayacaktir. Ayrica bu program dahilinde verilen vize sayilari limitli oldugu icin program kapanmadan da vize sayilari bitebilmektedir. Bu sebeple eger esinizi eklemek istiyorsaniz bir an once islemleri tamamlamanizi tavsiye ederiz.



    Evlendikten sonra pasaportunuzu, vize paketinizi, evlilik cuzdaninizin kopyasini, yeni nufus kayit orneklerinizi ofisimize PTT ile gonderebilirsiniz. Paketiniz elimize ulastiktan sonra sizin mevcut vizeniz iptal edilecek ve esinizi de dosyaniza ekledikten sonra ikiniz icin de yeni randevu gunu verilecektir. Sizin de esinizle birlikte yeniden vize ucretini odemeniz gerekecektir.
    Kabul olmama gibi bir sans pek yok, eger sartlari sagliyorsaniz (ki siz sagliyorsunuz ki daha once vize aldiniz) vizeyi alirsiniz. Nikahtan hemen sonra dedikleri belgeleri konsolosluga gonderip, birkac gun sonra yine site uzerinden randevu gunu talep edin.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •