Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)


Sayfa 1 Toplam 19 Sayfadan 12311 ... SonuncuSonuncu
Toplam 185 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree33Likes

Konu: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

  1. #1
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.057

    Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Cekilisten kazanilan Green Card hakkindan anne, baba ya da kardeslerin yararlanip yaralanamayacagina dair sorular geliyor. Bu nedenle ayri bir konu acmak yararli olur diye dusundum.

    Green Card sahibi kisiler ya da ABD vatandaslari; ailelerinin bazi uyeleri icin daha sonradan Green Card alabiliyorlar, buna family sponsored GC deniliyor ve kabaca 5'e ayriliyorlar...

    (Es ile ilgili su konuya bakmalisiniz: http://yesilkart.gen.tr/yesilkart-gr...a-evlilik.html)

    Asagidaki bilgileri Kasim-2016 vize bulteninden kopyaladim:

    FAMILY-SPONSORED:

    First: (F1) Unmarried Sons and Daughters of U.S. Citizens (ABD vatandaslarinin evlenmemis kiz ve erkek cocuklari)

    Second: Spouses and Children, and Unmarried Sons and Daughters of Permanent Residents

    A. (F2A) Spouses and Children of Permanent Residents (Green Card sahiplerinin esleri ve cocuklari)

    B. (F2B) Unmarried Sons and Daughters (21 years of age or older) of Permanent Residents (Green Card sahiplerinin evlenmemis kiz ve erkek cocuklari - 21 yasinda veya daha buyuk olanlarin)

    Third: (F3) Married Sons and Daughters of U.S. Citizens (ABD vatandaslarinin evlenmis kiz ve erkek cocuklari)

    Fourth: (F4) Brothers and Sisters of Adult U.S. Citizens (ABD vatandaslarinin kiz ve erkek kardesleri)

    F1, F3 ve F4 ABD vatandaslarinin basvurabilecegi turdeki vize turleri.
    F2A ve F2B Green Card sahiplerinin basvurabilecegi turdeki vize turleri.

    bir ornek verecek olursak:

    Green Card kazanan X bey, kardesi Y hanimi da ABD'ye beraber goturmek isterse, bu vizelerden ancak F4'e basvurabilir. Fakat kardesini Green Card'li statu'deyken yanina alamayacagi icin oncelikle ABD vatandasi olmasi gerekmektedir, bu da loto kazanan kisiler icin 5 yillik bir sure demektir (en az 30 ayini ABD'de gecirmisse).

    Bunlarin disinda bu vize turleri icin X bey'in bilmesi gereken onemli bir nokta da, su anda hangi tarihte basvuru yapanlara mulakatlarin verildigidir.

    (2016 Kasim ayina ait guncel bilgi)
    F1 - 22 Ekim 2009
    F2A - 22 Ocak 2015
    F2B - 15 Nisan 2010
    F3 - 22 Ocak 2005
    F4 - 01 Aralik 2003

    Bu yazdigim tarihler soyle okunmalidir: ornegin F1 kategorisinde Green Card icin Kasim (2016) ayinda 22 Ekim 2009 tarihinden once basvuru yapanlara vize verilecek.
    Bu durumda X beyin basvurmasi gereken vize turu olan F4 icin su anda 1 Aralik 2003 tarihinden once basvuru yapanlara vize dagitiliyor (yani ~13 yillik bir gecikme var).

    Yani X bey oncelikle 5 yillik sureci tamamlayip vatandas olmali , daha sonra kardesinin gocmen olma istedigini belgelendirmelidir. Bu da su anki duruma gore ~18 yillik bir zaman demektir.

    Fakat tarihlere baktiginiz zaman F4 vizesi gecikmenin en cok oldugu vize, diger vizelerde 6 yillik, 7 yillik, 11 yillik gecikmeler var. Bu gecikmeler her gecen ay degismektedir. Yani su anda F4 kategorisinde 13 yillik gecikme varsa, bundan 5 yil sonra bu sayi 15 yil da olabilir, 10 yil da olabilir 5 yil da olabilir. Bunu onceden kestiremeniz mumkun degildir.

    Yalniz X bey kardesinin ABD'ye karsi gocmen istegini belirttigi icin, bu sure zarfinda Y hanimin basvuracagi gocmen olmayan vizelerin (turist vizelerinin) konsoloslukta red olma ihtimali cok yuksektir.

    Vize bultenleri 7 bolumden olusuyor ve bu bolumlerden B ve C bolumleri Green Card lotosunu kazanan kisiler icin bilgiler iceriyor, A bolumu ise aile'den kazanilan ve is dolasiyla kazanilan Green Card hakkinda bilgiler iceriyor. Aile'den kazanilan Green Card icin guncel siralari A.STATUTORY NUMBERS bolumunun FAMILY-SPONSORED PREFERENCES kismindan ogrenebilirsiniz.

    Gordugunuz gibi ABD vatandaslarina ait anne, baba ya da es ile ilgili kategoriler yukarida yer almamaktadir, bunun nedeni bu kategoriler icin bir vize sayisi siniri olmadigindan formlarinizin islenmesi ve tum gerekli islemleri hallettikten sonra size hemen bir sira verilmesindendir. Yani ABD vatandasi olduktan sonra anne,baba ve esler icin tum islemleri kisa bir surede halledebilirsiniz.

    Not: Bu bilgiler Kasim 2016 vize bultenindeki bilgiler ile yazilmistir, guncel siralar icin her ay yayinlanan bulteni https://travel.state.gov/content/vis.../bulletin.html adresinden takip edebilirsiniz.
    Konu selin tarafından (04-11-2016 Saat 18:54 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    28
    Mesajlar
    259
    Faydali olabilecek ek bir bilgi..

    Permanent resident olarak, 21 yasindan kucuk olan cocugunuz adina I-130 immigrant petition file etmeniz durumunda cocugunuz immigrant visa almadan ya da AOS yapmadan 21 yasini doldurursa vize kategorisi degisir, bu durumda cocugunuzun vize sirasi icin beklemesi gereken sure yillarca uzar. U.S citizen olarak I-130 immigrant petition file ederseniz veya cocugunuz 21 yasini doldurmadan once naturalization ile USC olursaniz cocugunuz CSPA (Child status protection act) den faydalanarak, uzun yillar beklemeden IR2 kategorisi altinda visa alabilir ya da AOS yapabilir. CSPA den yararlanilabilmesi icin visa available olduktan sonra 1 yil icinde AOS ya da CP (Consular processing) e baslanilmasi gerekmektedir.
    selin and yapay-zeka like this.
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

  3. #3
    Junior Member Yelis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2014
    Mesajlar
    10
    Selamlar, ben ve 3,5 yaşındaki oğlum dün sabah ankarada FX1. (Aile sponsorlu) göçmen vizesi için mülakata girdik,
    Mülakat çok kötü geçti çünkü oğlum çıldırdı ve tek kelime konuşturmadı, yanımda götürdüğüm fotoğraf vs gösteremedim bile..
    Görüşmeyi türkçe istemiştim ingilizce yaptık, kızın mıy mıy sesi, oğlumun gürültüsü)
    Biz başvurumuzu abd den avukat aracılığıyla yapmıştık, gönderdiği evraklar içinde arşivli adli sicil kaydı çıkmadı, ayrıca ptt kaydım da yoktu bu konuda bilgilendirilmemiştik avukat tarafından,
    Şu forumları okuyarak kendi başvurumuzu yapsaymışız çok daha sağlıklı olurdu...
    Bana pasaportlar ile turuncu eksik evrak kağıdı verdiler,
    Adli sicil kaydımı mdevlet şifremle çıkardım, yeminli tercüme ettirdim ptt kaydı konfirmasyon kağıdıyla dün akşam ptt ye verdim
    Şimdi ceac da durumum administrative Processing görünüyor

  4. #4
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.057
    Alıntı Yelis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar, ben ve 3,5 yaşındaki oğlum dün sabah ankarada FX1. (Aile sponsorlu) göçmen vizesi için mülakata girdik,
    Mülakat çok kötü geçti çünkü oğlum çıldırdı ve tek kelime konuşturmadı, yanımda götürdüğüm fotoğraf vs gösteremedim bile..
    Görüşmeyi türkçe istemiştim ingilizce yaptık, kızın mıy mıy sesi, oğlumun gürültüsü)
    Biz başvurumuzu abd den avukat aracılığıyla yapmıştık, gönderdiği evraklar içinde arşivli adli sicil kaydı çıkmadı, ayrıca ptt kaydım da yoktu bu konuda bilgilendirilmemiştik avukat tarafından,
    Şu forumları okuyarak kendi başvurumuzu yapsaymışız çok daha sağlıklı olurdu...
    Bana pasaportlar ile turuncu eksik evrak kağıdı verdiler,
    Adli sicil kaydımı mdevlet şifremle çıkardım, yeminli tercüme ettirdim ptt kaydı konfirmasyon kağıdıyla dün akşam ptt ye verdim
    Şimdi ceac da durumum administrative Processing görünüyor
    Sistemden kaynaklanan gecici bir durum olabilir, bir hafta bekleyip haber gelmemesi ya da bir degisiklik olmamasi halinde konsoloslukla irtibata gecmenizi oneririm. Hem pasaportunuzu alip, hem de administrative processing yapmalari cok da mantikli degil.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  5. #5
    Junior Member Yelis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2014
    Mesajlar
    10
    Alıntı crazycells Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sistemden kaynaklanan gecici bir durum olabilir, bir hafta bekleyip haber gelmemesi ya da bir degisiklik olmamasi halinde konsoloslukla irtibata gecmenizi oneririm. Hem pasaportunuzu alip, hem de administrative processing yapmalari cok da mantikli degil.
    Pasaportları eksik evrak kağıdıyla birlikte bana geri verdiler,
    Eksik evrağımı tamamladığımda verdikleri kağıt ve pasaportlarla birlikte göndermemi istediler
    Dün mülakattan hemen sonra bunları tamamlayıp ptt iadeli taahhütlü ile gönderdim

  6. #6
    Senior Member selin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2011
    Mesajlar
    6.057
    Alıntı Yelis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pasaportları eksik evrak kağıdıyla birlikte bana geri verdiler,
    Eksik evrağımı tamamladığımda verdikleri kağıt ve pasaportlarla birlikte göndermemi istediler
    Dün mülakattan hemen sonra bunları tamamlayıp ptt iadeli taahhütlü ile gönderdim
    Tamamdir, ben de oyle anlamistim.

    Su an pasaportunuz konsoloslukta yani. Konsoloslugun hem pasaportunuzu tutup, hem de idari islem baslatmasi cok olasi degil bence. Cunku idari islemin ne zaman bitecegi belli olmaz. Orada yazan ya gecici bir durum (konsoloslugun bir kac haftada sonucu alacagi bir durum), ya da dedigim gibi sistemden kaynaklanan bir yanlislik. Bu nedenle biraz daha sabredip konsolosluktan cevap beklemenizi tavsiye ederim.
    Facebook grubumuz açıldı... Katılmak için tıkla! https://www.facebook.com/groups/YesilkartOfficial/

    Facebook sayfamız:https://www.facebook.com/YesilkartOfficial/

    Instagram sayfamız:https://www.instagram.com/yesilkart/

    kişisel profilim:

    twitter @Selin_usa
    https://www.facebook.com/selinnusa
    instagram: @selinn_usa

  7. #7
    Senior Member boris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2014
    Bulunduğu yer
    Miami
    Mesajlar
    243
    Eşimin ablası bizim için başvuru yapmıştı 2009 yılında şimdi bizden bir takım evraklar istiyorlar, işte kardeş olduklarının ispatı ile ilgili nüfus kayıtları, fatograf veya DNA testi, 5 şubat a kadar gönderilmesini istemişler biz bu belgelerin orjinali mi göndermemiz lazım yoksa elektronik ortamda göndermemiz yeterli olur mu?Teşekkürler

  8. #8
    Senior Member pasha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2014
    Mesajlar
    382
    o zaman biz burada F2A ya başvuracaz .. en son vize bülteninde
    Family-Sponsored All Chargeability Areas Except Those Listed
    F2A 08MAY13

    kısmına bakara 8 mayıs 2013 ten önce başvuranlarmı alabiliyor? bunumu anlamalıyım

    bide bu var tabi

    For February, F2A numbers EXEMPT from per-country limit are available to applicants from all countries with priority dates earlier than 22APR13.

  9. #9
    Member mina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2014
    Mesajlar
    39
    Alıntı crazycells Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cekilisten kazanilan Green Card hakkindan anne, baba ya da kardeslerin yararlanip yaralanamayacagina dair sorular geliyor. Bu nedenle ayri bir konu acmak yararli olur diye dusundum.

    Green Card sahibi kisiler ya da ABD vatandaslari; ailelerinin bazi uyeleri icin daha sonradan Green Card alabiliyorlar, buna family sponsored GC deniliyor ve kabaca 5'e ayriliyorlar...

    Asagidaki bilgileri Mayis-2012 vize bulteninden kopyaladim:

    FAMILY-SPONSORED:

    First: (F1) Unmarried Sons and Daughters of U.S. Citizens (ABD vatandaslarinin evlenmemis kiz ve erkek cocuklari)

    Second: Spouses and Children, and Unmarried Sons and Daughters of Permanent Residents

    A. (F2A) Spouses and Children of Permanent Residents (Green Card sahiplerinin esleri ve cocuklari)

    B. (F2B) Unmarried Sons and Daughters (21 years of age or older) of Permanent Residents (Green Card sahiplerinin evlenmemis kiz ve erkek cocuklari - 21 yasinda veya daha buyuk olanlarin)

    Third: (F3) Married Sons and Daughters of U.S. Citizens (ABD vatandaslarinin evlenmis kiz ve erkek cocuklari)

    Fourth: (F4) Brothers and Sisters of Adult U.S. Citizens (ABD vatandaslarinin kiz ve erkek kardesleri)

    F1, F3 ve F4 ABD vatandaslarinin basvurabilecegi turdeki vize turleri.
    F2A ve F2B Green Card sahiplerinin basvurabilecegi turdeki vize turleri.

    bir ornek verecek olursak:

    Green Card kazanan X bey, kardesi Y hanimi da ABD'ye beraber goturmek isterse, bu vizelerden ancak F4'e basvurabilir. Fakat kardesini Green Card'li statu'deyken yanina alamayacagi icin oncelikle ABD vatandasi olmasi gerekmektedir, bu da loto kazanan kisiler icin 5 yillik bir sure demektir (en az 30 ayini ABD'de gecirmisse).

    Bunlarin disinda bu vize turleri icin X bey'in bilmesi gereken onemli bir nokta da, su anda hangi tarihte basvuru yapanlara mulakatlarin verildigidir.

    (2012 Mayis ayina ait guncel bilgi)
    F1 - 01MAY05
    F2A - 15NOV09
    F2B - 22FEB04
    F3 - 08MAR02
    F4 - 01DEC00

    Bu yazdigim tarihler soyle okunmalidir: ornegin F1 kategorisinde Green Card icin Mayis (2012) ayinda 1 Mayis 2005 tarihinden once basvuru yapanlara vize verilecek.
    Bu durumda X beyin basvurmasi gereken vize turu olan F4 icin su anda 1 Aralik 2000 tarihinden once basvuru yapanlara vize dagitiliyor (yani ~12 yillik bir gecikme var).

    Yani X bey oncelikle 5 yillik sureci tamamlayip vatandas olmali , daha sonra kardesinin gocmen olma istedigini belgelendirmelidir. Bu da su anki duruma gore ~17 yillik bir zaman demektir.

    Fakat tarihlere baktiginiz zaman F4 vizesi gecikmenin en cok oldugu vize, diger vizelerde 3 yillik, 7 yillik, 8 yillik gecikmeler var. Bu gecikmeler her gecen ay degismektedir. Yani su anda F4 kategorisinde 12 yillik gecikme varsa, bundan 5 yil sonra bu sayi 15 yil da olabilir, 10 yil da olabilir 5 yil da olabilir. Bunu onceden kestiremeniz mumkun degildir.

    Yalniz X bey kardesinin ABD'ye karsi gocmen istegini belirttigi icin, bu sure zarfinda Y hanimin basvuracagi gocmen olmayan vizelerin (turist vizelerinin) konsoloslukta red olma ihtimali cok yuksektir.

    Vize bultenleri 7 bolumden olusuyor ve bu bolumlerden B ve C bolumleri Green Card lotosunu kazanan kisiler icin bilgiler iceriyor, A bolumu ise aile'den kazanilan ve is dolasiyla kazanilan Green Card hakkinda bilgiler iceriyor. Aile'den kazanilan Green Card icin guncel siralari A.STATUTORY NUMBERS bolumunun FAMILY-SPONSORED PREFERENCES kismindan ogrenebilirsiniz.

    Gordugunuz gibi ABD vatandaslarina ait anne, baba ya da es ile ilgili kategoriler yukarida yer almamaktadir, bunun nedeni bu kategoriler icin bir vize sayisi siniri olmadigindan formlarinizin islenmesi ve tum gerekli islemleri hallettikten sonra size hemen bir sira verilmesindendir. Yani ABD vatandasi olduktan sonra anne,baba ve esler icin tum islemleri kisa bir surede halledebilirsiniz.

    Not: Bu bilgiler Mayis 2012 vize bultenindeki bilgiler ile yazilmistir, guncel siralar icin her ay yayinlanan bulteni Visa Bulletin adresinden takip edebilirsiniz.
    Merhaba,

    Biz 2015 DV talihlisiyiz, Haziran ayında görüşme bekliyoruz. Paralelinde annem için Aile dayanaklı green kart başvurusu için sorularım olacak mümkünse.

    1) Ben green card alınca ve gelir düzeyini gösterdikten sonra bile bildiğim kadarıyla anneme sponsor olamıyorum, sadece vatandaşlar olabiliyor. Bu bilgiyi doğrular mısınız?

    2) Kardeşim ABD vatandaşı onun üzerinden anneme de green kart başvurusunda bulunduk. Ancak görünen o ki, kardeşimin geliri sponsor olmaya yetmeyecek. Lakin annemin gelirleri ve mülkü var. Hatta geçen sene bir tane ev de Amerika'dan almıştı. Bunların beyanı fayda sağlar mı, yoksa ille de sponsor mu yeterli olmalı?

    Çok teşekkürler

  10. #10
    Senior Member fatihk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2014
    Bulunduğu yer
    Naples, FL
    Yaş
    28
    Mesajlar
    259
    Alıntı mina Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Biz 2015 DV talihlisiyiz, Haziran ayında görüşme bekliyoruz. Paralelinde annem için Aile dayanaklı green kart başvurusu için sorularım olacak mümkünse.

    1) Ben green card alınca ve gelir düzeyini gösterdikten sonra bile bildiğim kadarıyla anneme sponsor olamıyorum, sadece vatandaşlar olabiliyor. Bu bilgiyi doğrular mısınız?

    2) Kardeşim ABD vatandaşı onun üzerinden anneme de green kart başvurusunda bulunduk. Ancak görünen o ki, kardeşimin geliri sponsor olmaya yetmeyecek. Lakin annemin gelirleri ve mülkü var. Hatta geçen sene bir tane ev de Amerika'dan almıştı. Bunların beyanı fayda sağlar mı, yoksa ille de sponsor mu yeterli olmalı?

    Çok teşekkürler
    1) Geliri ve/veya liquid assetleri yeterli duzeyde olan U.S citizen ve lawful permanent resident (green card sahibi) kisiler immigrant visa icin affidavit of support (sponsor) olabilirler.

    2) Anneniz I-864A formunu kullanarak Amerikada'ki evin degeri ile kardesinizin gelirini birlikte beyan edip, sponsorluk islemini halledebilir. Ev, mortgage kredi ile alinmis ise ancak bugune kadar bankaya odenmis olan mebla liquid asset olarak gosterilebilir.
    Konu fatihk34 tarafından (24-03-2015 Saat 14:05 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla
    Entered into the U.S with J-1 visa
    Got married to a U.S citizen
    Filed for divorce
    Was picked up and detained by DHS. Was placed in removal proceedings and released on my own recognizance
    Divorce finalized
    Filed I-589 Asylum app with the immigration court
    Got re-married to a U.S citizen
    I-130 was filed with USCIS
    I-130 has been approved upon a stoke interview
    The removal proceedings have been terminated
    I-485 was filed with USCIS
    The unconditional permanent resident card was received.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •